Forum

Kuchenne porady

pasteryzowanie

  • Autor: kasia.terlecka Data: 2006-11-05 14:38:42

    Od dawna chcialam zaczac robic przetwory na zime, ale zupelnie nie wiem jak sie za to zabrac. Mam kilka przepisow w ulubionych, ale chcialabym sie dowiedziec jakis ogolnikow na temat pasteryzowania np. jak dlugo powinny sie gotowac sloiki, co mozna robic do sloikow oprocz ogorkow papryki i burakow, jak dlugo moga stac takie sloiki? czy ktos wie?

  • Autor: bela48 Data: 2006-11-05 15:17:08

    Wejdż na stronę przetwory i tam masz cały wykaz przetworów jakie mozna robić na zimę.Ja robię ogorki konserwowe,paprykę,grzybki.satatki roznego rodzaju z wszystich prawie warzyw. Przechowywać je można do 12 miesięcy,Dzemy,konfitury,soki też 12 miesięcy.To wspaniale mieć takie przetwory pod ręką.

Przejdź do pełnej wersji serwisu