Od dawna chcialam zaczac robic przetwory na zime, ale zupelnie nie wiem jak sie za to zabrac. Mam kilka przepisow w ulubionych, ale chcialabym sie dowiedziec jakis ogolnikow na temat pasteryzowania np. jak dlugo powinny sie gotowac sloiki, co mozna robic do sloikow oprocz ogorkow papryki i burakow, jak dlugo moga stac takie sloiki? czy ktos wie?
Wejdż na stronę przetwory i tam masz cały wykaz przetworów jakie mozna robić na zimę.Ja robię ogorki konserwowe,paprykę,grzybki.satatki roznego rodzaju z wszystich prawie warzyw. Przechowywać je można do 12 miesięcy,Dzemy,konfitury,soki też 12 miesięcy.To wspaniale mieć takie przetwory pod ręką.
Od dawna chcialam zaczac robic przetwory na zime, ale zupelnie nie wiem jak sie za to zabrac. Mam kilka przepisow w ulubionych, ale chcialabym sie dowiedziec jakis ogolnikow na temat pasteryzowania np. jak dlugo powinny sie gotowac sloiki, co mozna robic do sloikow oprocz ogorkow papryki i burakow, jak dlugo moga stac takie sloiki? czy ktos wie?
Wejdż na stronę przetwory i tam masz cały wykaz przetworów jakie mozna robić na zimę.Ja robię ogorki konserwowe,paprykę,grzybki.satatki roznego rodzaju z wszystich prawie warzyw. Przechowywać je można do 12 miesięcy,Dzemy,konfitury,soki też 12 miesięcy.To wspaniale mieć takie przetwory pod ręką.