Forum

Gawędy o jedzeniu

ryz

  • Autor: magda Data: 2006-11-06 14:39:50

    ile nalezy gotowac ryż zeby byl dostatecznie miekki jesli chce go dodac lub posypac nim rybe???

  • Autor: Dorota zza plota Data: 2006-11-06 15:13:58

    magdo to zalezy od rodzaju ryzu. Jak umiesz czytac znajdziesz na opakowaniu, jesli nie masz pecha dziewczyno:

    motto:


    "Jak Kuba Bogu tak Bog Kubie"

  • Autor: holly Data: 2006-11-06 15:20:39

    Użytkownik Dorota zza plota napisał w wiadomości:
    > Jak umiesz czytac znajdziesz na opakowaniu, jesli nie masz pecha dziewczyno

    wymiękam

  • Autor: Dorota zza plota Data: 2006-11-06 15:25:53

    Holly rece opadaja prawda? Sczczeniakowskie zagrywki i kupa ignorancji..

  • Autor: holly Data: 2006-11-06 15:32:58

    Dorotko ja się uśmiałam prawie do łez ;) myślę że już starczy na ten temat. szkoda czasu. pozdrawiam serdecznie

  • Autor: Dorota zza plota Data: 2006-11-06 15:34:41

    co racja to racja Serdecznie Cie pozdrawiam. Swoja droga masz swietne ciasta! A jakie zdjecia!

  • Autor: holly Data: 2006-11-06 15:40:05

    dzięki kochana. ja ograniczam się głównie do pieczenia ciast i chlebów. jeśli chodzi o obiadki, kolacje, mięsko itd. to całkowita ignorancja z mojej strony, zostawiam innym miejsce w kuchni w tym momencie. już się nie mogę doczekać świąt, jestem w trakcie robienia listy ciast.. ;))

  • Autor: Malena Data: 2006-11-06 15:55:43

    Nie tylko ty, ja rowniez zaczynam spisywac, co bym ewentualnie zrobila.

  • Autor: holly Data: 2006-11-06 16:02:21

  • Autor: smakosia Data: 2006-11-06 17:50:05

    To już teraz rozumiem dlaczego umieściłaś w swojej prezentacji zdjęcie "Ciastka" :-D Moja ulubiona postać ze "Shreka" :-)

  • Autor: holly Data: 2006-11-06 17:52:21

    Smakosiu to tak jak ja! mój ulubiony moment 2częsci shreka - kiedy Ciastek jest ogromny i woła "kooocham droożdżeeee" ;))))))))))

  • Autor: smakosia Data: 2006-11-06 17:54:35

    :-)))))) Rewelacja!!! A w pirwszej części błaga piszczącym głosikiem "tylko nie moje guziczki" :-D

  • Autor: holly Data: 2006-11-06 17:58:19

    lukrowe guziczki... ;)))) czekam na 3część shreka i liczę na dużą rolę ciastka ;)
    tak poza tym to wybrałam ciastka bo jest piernikiczkiem, a pierniki to zdecydowanie moja bajka, najukochańsze ciasto

  • Autor: smakosia Data: 2006-11-06 18:03:43

    Oj, ja też uwielbiam pierniki i wszelkie korzenne ciastka. Dopiero teraz zobaczyłam, że masz pełno przepisów na pieczywo. Ostatnio wciągnęły mnie takie wypieki. Wychodowałam zakwas i postanowiłam robić chleb bez dodatków w postaci drożdży czy proszku do pieczenia. Efekty już są, ale narazie mam bardzo ubogi "repertuar" :-)

  • Autor: sylwia123 Data: 2006-11-06 19:54:23

    Dziwię się podajesz przepis na smażony ryż po chińsku,a pytasz się ile należy gotować ryż.

Przejdź do pełnej wersji serwisu