dzięki kochana. ja ograniczam się głównie do pieczenia ciast i chlebów. jeśli chodzi o obiadki, kolacje, mięsko itd. to całkowita ignorancja z mojej strony, zostawiam innym miejsce w kuchni w tym momencie. już się nie mogę doczekać świąt, jestem w trakcie robienia listy ciast.. ;))
lukrowe guziczki... ;)))) czekam na 3część shreka i liczę na dużą rolę ciastka ;) tak poza tym to wybrałam ciastka bo jest piernikiczkiem, a pierniki to zdecydowanie moja bajka, najukochańsze ciasto
Oj, ja też uwielbiam pierniki i wszelkie korzenne ciastka. Dopiero teraz zobaczyłam, że masz pełno przepisów na pieczywo. Ostatnio wciągnęły mnie takie wypieki. Wychodowałam zakwas i postanowiłam robić chleb bez dodatków w postaci drożdży czy proszku do pieczenia. Efekty już są, ale narazie mam bardzo ubogi "repertuar" :-)
ile nalezy gotowac ryż zeby byl dostatecznie miekki jesli chce go dodac lub posypac nim rybe???
magdo to zalezy od rodzaju ryzu. Jak umiesz czytac znajdziesz na opakowaniu, jesli nie masz pecha dziewczyno:
motto:
"Jak Kuba Bogu tak Bog Kubie"
Użytkownik Dorota zza plota napisał w wiadomości:
> Jak umiesz czytac znajdziesz na opakowaniu, jesli nie masz pecha dziewczyno
wymiękam
Holly rece opadaja prawda? Sczczeniakowskie zagrywki i kupa ignorancji..
Dorotko ja się uśmiałam prawie do łez ;) myślę że już starczy na ten temat. szkoda czasu. pozdrawiam serdecznie
co racja to racja Serdecznie Cie pozdrawiam. Swoja droga masz swietne ciasta! A jakie zdjecia!
dzięki kochana. ja ograniczam się głównie do pieczenia ciast i chlebów. jeśli chodzi o obiadki, kolacje, mięsko itd. to całkowita ignorancja z mojej strony, zostawiam innym miejsce w kuchni w tym momencie. już się nie mogę doczekać świąt, jestem w trakcie robienia listy ciast.. ;))
Nie tylko ty, ja rowniez zaczynam spisywac, co bym ewentualnie zrobila.
To już teraz rozumiem dlaczego umieściłaś w swojej prezentacji zdjęcie "Ciastka" :-D Moja ulubiona postać ze "Shreka" :-)
Smakosiu to tak jak ja! mój ulubiony moment 2częsci shreka - kiedy Ciastek jest ogromny i woła "kooocham droożdżeeee" ;))))))))))
:-)))))) Rewelacja!!! A w pirwszej części błaga piszczącym głosikiem "tylko nie moje guziczki" :-D
lukrowe guziczki... ;)))) czekam na 3część shreka i liczę na dużą rolę ciastka ;)
tak poza tym to wybrałam ciastka bo jest piernikiczkiem, a pierniki to zdecydowanie moja bajka, najukochańsze ciasto
Oj, ja też uwielbiam pierniki i wszelkie korzenne ciastka. Dopiero teraz zobaczyłam, że masz pełno przepisów na pieczywo. Ostatnio wciągnęły mnie takie wypieki. Wychodowałam zakwas i postanowiłam robić chleb bez dodatków w postaci drożdży czy proszku do pieczenia. Efekty już są, ale narazie mam bardzo ubogi "repertuar" :-)
Dziwię się podajesz przepis na smażony ryż po chińsku,a pytasz się ile należy gotować ryż.