Między nami pojawił się mały troll w wieku 13 lat - Magda. Być może jej zachowanie wynika z nieznajomości netykiety, regulaminu, może chce zrobić na starszych wrażenie? Nie wiem. może ja błędnie ją oceniam.
Niemniej przepis na nadzienie śliwkowe, z drugiej strony ciekawy, z powodu komentarzy został przeze mnie ukryty. Ponowne udostępnienie go przed odpowiednim poprawieniem spowoduje usunięcie go. dalsze niepoprawne zachowanie użytkownika magda doprowadzi do zablokowania konta.
Tak, juz wczoraj zorientowalam sie ze to bardzo ciekawa osobka. 13-latka, ktora po pracy (to takim dzieciom wolno pracowac? a gdzie szkola?) gotuje, pije kawe prawdziwa z mlekiem, daje przepis na drink alkoholowy, o slownictwie i krnabrnosci nie wspomne (czego dowod w komentarzach o slynnej roladzie sliwkowej), chyba ktos sie tu probuje nabijac. Ciekawe jakiej marki papierosy pali? Nic by mnie juz nie zdziwilo.Ja podejrzewam ze ktos stroi sobie glupie zarty. A przynajniej taka mam nadzieje, bo jesli nie to...biedna Polsko!
większosć komentarzy została usunięta - te które uznałam za złośliwe, głupie we własnych przepisach i takie w których dzieci nie powinny mieć udziału - alkohol.
Problem przepisu na drink - jeżeli uważacie, że dzieci nie powinny podawać takich przepisów - ukryję go.
Ekkore, nie chciałam dyskutować na temat tej osoby, ale chyba jednak dałam się w to wciągnąć :-) W jednym z komentarzy owa trzynastoletnia Magda wydała się, że pracuje. Ponadto nie używa języka trzynastolatki mimo, że się bardzo stara :-) więc chyba czas ją sobie "odpuścić". Nie mówię tu o skreśleniu, ale nie ma co się emocjonować. Podejmijcie z "Wielkim Bratem" decyzję, co dalej i będzie po dylemacie. Takie jest moje skromne zdanie :-)
No i Magdusia pewnie dopięłą swego,wzbudziła swoim zachowaniem ogólne zainteresowanie.Ja jednak wolę dyskusje z troszkę poważniejszymi osobami,co wcale nie znaczy,że nie lubie rozmów frywolnych. Pozdrawiam Baśka
juz wszystko wiem - miałam wrażenie, że mam do czynienia z dwiema osobami.
System przy logowaniu rozpoznaje małe i duze litery (możemy mieć magdę i Magdę), ale gdy jedno z kont zostaje usunięte wszystkie komentarze idą do jednego worka - już ktoś kiedyś się żalił, że ma nie swoje komentarze. podobnie jet w przypadku Gusi - są (były) dwie - jedna odeszła, likwidując konto - ale komentarze do jej przepisów pozostały, mimo, że jedna gusia jest z małej litery a druga z dużej
@ekkore: ....i takie w których dzieci nie powinny mieć udziału - alkohol. Problem przepisu na drink - jeżeli uważacie, że dzieci nie powinny podawać takich przepisów - ukryję go.
Wówczas należałoby zawiesić wszystkie przepisy z udziałem alkoholu >> udostępniać dopiero po okazaniu dowodu osobistego, bądź innego dokumentu stwierdzającego pełnoletność.
popatrzcie na ten komentarz : http://wielkiezarcie.com/przepis20871.html , pierwsze sie śmialam z tej osóbki ale teraz myslę że ktos chce tutaj namieszać :( bo jak mozna zachwalać przepis i w tej samej chwili zadawac pytanie ( w gruncie rzeczy głupie) ?? hmmm... ktos sie tu nieźle bawi..niestety, duzo ludzi szuka przepisów wypróbowanych i z komentarzami i maja nadzieje ze one sa prawdziwe a nie takie jak ten. pozdrawiam Makusia
no i ktoś sobie robi żrty z tej wspanialej stronki ;(( mam prośbę do moderatorów aby coś z tym fantem zrobili :((( takie wygłupy psują wszystko niestety :((
Nie wszystko odbywa się na forum . Sprawy załatwiane są z samym zainteresowanym , bez wciągania w to pozostałych . Weźcie pod uwagę , że łatwo jest kogoś skrzywdzić podejrzeniami , więc zanim cos się zrobi , trzeba sprawę lepiej poznać , a to zazwyczaj trochę czasu wymaga . Pewne zachowania wymagają reakcji natychmiastowych , inne trochę spokoju i rozwagi . Czasem można z sytuacji wyjść bez użycia srodków ostatecznych.
do tych komentarzy nie można się przyczepić - są jak najbardziej poprawne, nawet jeżeli nieprawdziwe. Zawsze ktoś mógł robić obiady przez kilka dni a komentarze wystawiać hurtem. A magda będzie na pewno pod obserwacją, podejrzewam, że nie tylko moderatorów - wszyscy będziemy śledzić jej poczynania i w razie czego reagować.
Uważam, że użytkownik Magda to typowy trol. Zależy mu na sianiu niepokoju i psuciu dobrego imienia WŻ. Takie "bicie piany" to woda na jego (jej?) młyn". Zamykam ten wątek. W przypadku pojawiania się dalszych "zadym" użytkownik Magda zostanie zbanowany. (moderatorzy wystąpią z taką prośbą do Pampasa). Bahus
Między nami pojawił się mały troll w wieku 13 lat - Magda. Być może jej zachowanie wynika z nieznajomości netykiety, regulaminu, może chce zrobić na starszych wrażenie? Nie wiem. może ja błędnie ją oceniam.
Niemniej przepis na nadzienie śliwkowe, z drugiej strony ciekawy, z powodu komentarzy został przeze mnie ukryty. Ponowne udostępnienie go przed odpowiednim poprawieniem spowoduje usunięcie go.
dalsze niepoprawne zachowanie użytkownika magda doprowadzi do zablokowania konta.
...bez obrazy dla trolli;)))
z resztą się zgadzam!
A może to ktoś z dawnych znajomych bawi się w ten sposób???
wiesz co sweetya tak mi to kogos przypomina...
Tak, juz wczoraj zorientowalam sie ze to bardzo ciekawa osobka. 13-latka, ktora po pracy (to takim dzieciom wolno pracowac? a gdzie szkola?) gotuje, pije kawe prawdziwa z mlekiem, daje przepis na drink alkoholowy, o slownictwie i krnabrnosci nie wspomne (czego dowod w komentarzach o slynnej roladzie sliwkowej), chyba ktos sie tu probuje nabijac. Ciekawe jakiej marki papierosy pali? Nic by mnie juz nie zdziwilo.Ja podejrzewam ze ktos stroi sobie glupie zarty. A przynajniej taka mam nadzieje, bo jesli nie to...biedna Polsko!
Jeżli ta osoba robi sobie z nas żarty to są one niesmaczne.
chyba naprawdę coś z nią nie tak. 80% swoich komentarzy wystawiła w ciągu 2 dni.
większosć komentarzy została usunięta - te które uznałam za złośliwe, głupie we własnych przepisach i takie w których dzieci nie powinny mieć udziału - alkohol.
Problem przepisu na drink - jeżeli uważacie, że dzieci nie powinny podawać takich przepisów - ukryję go.
Ekkore, nie chciałam dyskutować na temat tej osoby, ale chyba jednak dałam się w to wciągnąć :-) W jednym z komentarzy owa trzynastoletnia Magda wydała się, że pracuje. Ponadto nie używa języka trzynastolatki mimo, że się bardzo stara :-) więc chyba czas ją sobie "odpuścić". Nie mówię tu o skreśleniu, ale nie ma co się emocjonować. Podejmijcie z "Wielkim Bratem" decyzję, co dalej i będzie po dylemacie. Takie jest moje skromne zdanie :-)
A swoją drogą to dziwne. MAGDA JEST Z NAMI OD 4.11.2006 R., a 3 wystawione przez Nią komentarze mają daty: 21.11.2001 r., 22.11.2001 r., 11.01.2002 r.
czyli miała wtedy 8 lat??
No i Magdusia pewnie dopięłą swego,wzbudziła swoim zachowaniem ogólne zainteresowanie.Ja jednak wolę dyskusje z troszkę poważniejszymi osobami,co wcale nie znaczy,że nie lubie rozmów frywolnych.
Pozdrawiam Baśka
juz wszystko wiem - miałam wrażenie, że mam do czynienia z dwiema osobami.
System przy logowaniu rozpoznaje małe i duze litery (możemy mieć magdę i Magdę), ale gdy jedno z kont zostaje usunięte wszystkie komentarze idą do jednego worka - już ktoś kiedyś się żalił, że ma nie swoje komentarze.
podobnie jet w przypadku Gusi - są (były) dwie - jedna odeszła, likwidując konto - ale komentarze do jej przepisów pozostały, mimo, że jedna gusia jest z małej litery a druga z dużej
@ekkore:

....i takie w których dzieci nie powinny mieć udziału - alkohol.
Wówczas należałoby zawiesić wszystkie przepisy z udziałem alkoholu >> udostępniać dopiero po okazaniu dowodu osobistego, bądź innego dokumentu stwierdzającego pełnoletność.
pozdrawiam,
shiludek
/. .\
--o00- \ -00o--
shoffix
* * * * * * * *
Kochani,ja uważam,że MAGDA lubi być w kręgu zainteresowania i jest zadowolona jak się wokół niej coś dzieje.
Ot co!
popatrzcie na ten komentarz : http://wielkiezarcie.com/przepis20871.html , pierwsze sie śmialam z tej osóbki ale teraz myslę że ktos chce tutaj namieszać :( bo jak mozna zachwalać przepis i w tej samej chwili zadawac pytanie ( w gruncie rzeczy głupie) ?? hmmm... ktos sie tu nieźle bawi..niestety, duzo ludzi szuka przepisów wypróbowanych i z komentarzami i maja nadzieje ze one sa prawdziwe a nie takie jak ten. pozdrawiam Makusia
rzeczywiście coś jest nie tak
tego samego dnia komentuje np. 2 przepisy - czyżby robiła 2 obiady w ciągu dnia, pewnie po szkole ;)
http://wielkiezarcie.com/przepis20743.html
http://wielkiezarcie.com/przepis20806.html
no i ktoś sobie robi żrty z tej wspanialej stronki ;(( mam prośbę do moderatorów aby coś z tym fantem zrobili :((( takie wygłupy psują wszystko niestety :((
Nie wszystko odbywa się na forum . Sprawy załatwiane są z samym zainteresowanym , bez wciągania w to pozostałych .
Weźcie pod uwagę , że łatwo jest kogoś skrzywdzić podejrzeniami , więc zanim cos się zrobi , trzeba sprawę lepiej poznać , a to zazwyczaj trochę czasu wymaga .
Pewne zachowania wymagają reakcji natychmiastowych , inne trochę spokoju i rozwagi .
Czasem można z sytuacji wyjść bez użycia srodków ostatecznych.
do tych komentarzy nie można się przyczepić - są jak najbardziej poprawne, nawet jeżeli nieprawdziwe. Zawsze ktoś mógł robić obiady przez kilka dni a komentarze wystawiać hurtem.
A magda będzie na pewno pod obserwacją, podejrzewam, że nie tylko moderatorów - wszyscy będziemy śledzić jej poczynania i w razie czego reagować.
Uważam, że użytkownik Magda to typowy trol. Zależy mu na sianiu niepokoju i psuciu dobrego imienia WŻ. Takie "bicie piany" to woda na jego (jej?) młyn". Zamykam ten wątek. W przypadku pojawiania się dalszych "zadym" użytkownik Magda zostanie zbanowany. (moderatorzy wystąpią z taką prośbą do Pampasa).
Bahus