Kilka lat temu u rodziny jadłam coś takiego, nie pamiętam czy poza marcepanem coś jeszcze miało (np bakalie). W każdym razie to niemieckie ciasto, bez którego Boże Narodzenie nie może się odbyć. Rodzina mająca niedaleko do granicy co roku go przywozi.
Mam dwa przepis: z marcepanem i skorka pomaranczowa i tylko z marcepanem. Ktory przepis wolisz? Musze je przetlumaczyc na polski, wiec to chwile potrwa. Ale najpierw pojde corke ze szkoly odebrac i jak wroce to je wpisze. Chyba, ze chcesz je w oryginale po niemiecku. Wtedy wysle ci mailem?. Czekam na odpowiedz.
Przyszło - siedzi na skrzynce na stronie, najpierw potraktowane jako spam, ale uratowałam. A na skrzynkę nie chce ściągnać - jakieś problemy z komunikacją, ale czasami tak jest. Dziękuję bardzo
W teraz mam pytanie czy u nas można kupić masę marcepanową (bo batoniki to wiem) - wydaje mi się, że nei rzuciła mi się w oczy.
Ja gdzies juz widzialam, jak bylam w pazdzierniku w Polsce, ale nie pamietam w jakim sklepie. Powinni miec w Kauflandzie, Lidlu, Realu. W tych sklepach kupuje u mnie.
dziękuję bardzo. juz skopiowałam sobie - bo maila musiałam usunąć - traktował go jako straszny wirus i nawet nie chciał ściągnąć na skrzynkę. A tu widzę wersja już przetłumaczona
Malenko, a ja podłączę się do prośby ekkore i poproszę jednak przetłumaczony przepis... Znam doskonale to ciacho, bo co roku kupuję je przed świętami i faktycznie jest "prdukcji" niemieckiej. Będę bardzo wdzięczna....
pierwsze slysze o takim ciescie ale poniewaz uwielbiam marcepana to bardzo chetnie bym sprobowala zrobic bede wdzieczna jesli przeslesz przepis i mnie prosiłabym ten przetlumaczony ten bez skorki pomaranczowej bede wdzieczna serdecznie pozdrawiam
Kilka lat temu u rodziny jadłam coś takiego, nie pamiętam czy poza marcepanem coś jeszcze miało (np bakalie). W każdym razie to niemieckie ciasto, bez którego Boże Narodzenie nie może się odbyć. Rodzina mająca niedaleko do granicy co roku go przywozi.
Czy może znacie przepis?
Mam dwa przepis: z marcepanem i skorka pomaranczowa i tylko z marcepanem. Ktory przepis wolisz? Musze je przetlumaczyc na polski, wiec to chwile potrwa. Ale najpierw pojde corke ze szkoly odebrac i jak wroce to je wpisze. Chyba, ze chcesz je w oryginale po niemiecku. Wtedy wysle ci mailem?. Czekam na odpowiedz.
mogą być po niemiecku - nie robi to problemu. Maila masz w profilu
Juz wyslalam. Gdybys ich dzis nie dostala, to daj znac, wysle wtedy jeszcze raz.
Przyszło - siedzi na skrzynce na stronie, najpierw potraktowane jako spam, ale uratowałam. A na skrzynkę nie chce ściągnać - jakieś problemy z komunikacją, ale czasami tak jest.
Dziękuję bardzo
W teraz mam pytanie czy u nas można kupić masę marcepanową (bo batoniki to wiem) - wydaje mi się, że nei rzuciła mi się w oczy.
Ja gdzies juz widzialam, jak bylam w pazdzierniku w Polsce, ale nie pamietam w jakim sklepie. Powinni miec w Kauflandzie, Lidlu, Realu. W tych sklepach kupuje u mnie.
dziękuję bardzo. juz skopiowałam sobie - bo maila musiałam usunąć - traktował go jako straszny wirus i nawet nie chciał ściągnąć na skrzynkę.
A tu widzę wersja już przetłumaczona
Malenko, a ja podłączę się do prośby ekkore i poproszę jednak przetłumaczony przepis... Znam doskonale to ciacho, bo co roku kupuję je przed świętami i faktycznie jest "prdukcji" niemieckiej. Będę bardzo wdzięczna....
Juz sie wzielam za tlumaczenie.
Maleno jeżeli możesz to ja też proszę o przepisy w wersji Polskiej, z góry dziękuję.
pierwsze slysze o takim ciescie ale poniewaz uwielbiam marcepana to bardzo chetnie bym sprobowala zrobic bede wdzieczna jesli przeslesz przepis i mnie prosiłabym ten przetlumaczony ten bez skorki pomaranczowej bede wdzieczna serdecznie pozdrawiam
Przepisy umiesilam juz na WZ. Oczywiscie dopisalam, ze nie sa one moje tylko zapozyczone z internetu. Pozdrawiam.