Kochani , potrzebuję przepis na bardzo ciemne ciasto, ale takie puszyste i żeby dało się przekroić i przełożyć kremem. Takie właśnie jadłam na imieninach, ale gospodyni nie zdradziła mi przepisu na samo ciasto .Było właśnie przełożone dwukrotnie kremem i polane polewą. Nazwała je ambasador, ale z tego co czytałam prawdziwy nie wygląda tak. Ciasto było pyszne, bardzo czekoladowe i nasączone aromatem migdałowym. Czy to był biszkopt, czy może murzynek? Ale na pewno puszyste!. Z góry dziękuję za podpowiedzi.
A moze gospodyni zrobila ciasto kupne z paczki?? a dlatego nie chciala sie przyznac? mnie juz sie tak zdarzylo, ze nie dostalam przepisu za to znalazlam ciasto na polce w sklepie, i juz wiedzialam dlaczego taka tajemnica!!
Kochani , potrzebuję przepis na bardzo ciemne ciasto, ale takie puszyste i żeby dało się przekroić i przełożyć kremem. Takie właśnie jadłam na imieninach, ale gospodyni nie zdradziła mi przepisu na samo ciasto
.Było właśnie przełożone dwukrotnie kremem i polane polewą. Nazwała je ambasador, ale z tego co czytałam prawdziwy nie wygląda tak. Ciasto było pyszne, bardzo czekoladowe i nasączone aromatem migdałowym. Czy to był biszkopt, czy może murzynek? Ale na pewno puszyste!. Z góry dziękuję za podpowiedzi.
może coś takiego: http://wielkiezarcie.com/przepis19871.html
lub to (ale bez mas) - http://wielkiezarcie.com/przepis20970.html
Holly bardzo dziękuję za odpowiedz. Czy mogłabys napisac w jakiej blaszce /wielkość/ piekłaś to drugie ciasto z maślanką?
duża prostokątna - około 25 na 36cm
A moze gospodyni zrobila ciasto kupne z paczki?? a dlatego nie chciala sie przyznac? mnie juz sie tak zdarzylo, ze nie dostalam przepisu za to znalazlam ciasto na polce w sklepie, i juz wiedzialam dlaczego taka tajemnica!!