Forum

Kuchenne porady

Dziwny spirytus

• Autor: dorka Data: 2006-11-07 22:24:44

Dostałam w prezencie litr spirytusu. Pachnie dobrze, natomiast po rozcieńczeniu z wodą wychodzi mieszanka tak, jakby zabarwiona paroma kroplami mleka, jednym słowem mętne toto. I mam dylemat: użyć do nalewki, czy dać sobie spokój? Jaka może być przyczyna mleczności? Co jest grane???

• Autor: Janek Data: 2006-11-07 22:26:45

Jak dostanie sie kropla surowej wody to taki efekt jest możliwy.
    Ja...

• Autor: dorka Data: 2006-11-07 22:29:48

Dzięki, to możliwe, jutro próbuję dalej w suchej szklance.

• Autor: Malena Data: 2006-11-07 23:17:59

To prawda. Moj tesciu jak rozrabia spirytus dodaje zawsze przegotowana wode i odstawia na jakis czas do przegryzienia.

• Autor: bahus Data: 2006-11-08 00:39:51

Radzę sprawdzić źródło pochodzenia alkoholu...nie warto ryzykować...lepiej wylać (lub zużyć do innych celów, niż spożywcze) jak nie jesteś pewna.
    Bahus

• Autor: sylwia123 Data: 2006-11-08 08:12:53

Zgadzam się w stu procentach.Najpierw spradź źródło skąd pochodzi.
    Podam przykład.Siedziałam w przychodni i czekałam na swoją kolejkę.Naprzeciwko siedział chłopak blady,skulony.
    Po rozmowie okazało się,że pił spirytus z promu.
    Innym nic nie było a jemu zaszkodziło.

• Autor: emiloos Data: 2006-11-08 08:18:02

Ja rozrabiałam na wesele taki spirytus "co wypadł z tira" wodą źródlaną chyba z tesco sprzedawaną w 5l baniakach i robiłam cytrynówkę i przepalankę i był krystaliczny ale z tego co wiem to jak się doda kranówkę to potrafi się wytrącić właśnie takie mleko z powodu związków chcemichnych, które się dodaje do uzdatniania tej wody wodociągowej.

• Autor: alga Data: 2006-11-08 11:31:04

Mój małżonek "rozrabia "  woda z  filtra odwróconej osmozy, to dopiero jest rozpuszczalnik!  żadne mleczne barwy, rach ciach , proporcja  i gotowe na wszelakie nalewki i wódeczki  , ale rzeczywiście  tyle jest różnych 'żródełek ',że , warto sie zastanowić .... acha tak na marginesie... to" rozrabianie" nie należy do jego codziennych czynności hahahahaha ... więc nie wynika to z wielkiego doświadczenia , poprostu  taka woda jaknajbardziej sie do tego nadaje ...pozdrawiam

Przejdź do pełnej wersji serwisu