Szukam przepisu na typowo polskie danie, ktory bylby prosty do wykonania dla 2-3 latkow (oczywiscie pod nadzorem i z pomoca doroslych). Z gory dziekuje za pomysly!
w tym i moj problem ze to maluszki... - a dodatkowy ze danie ma byc wykonane w zlobku do ktorego moj synek chodzi... smazenie pewnie nie wchodzi w rachube. pieczenie byc moze, musze sie zorientowac... Jezeli wyslanie tych przepisow nie byloby problemem to bylabym bardzo wdzieczna. Jezeli nie w zlobku to wyprobowalabym w domu :-) Moj adres malkos@gmx.de
i poprosilabym przy okazji o ten przepis na pizze z innego watku. Dziekuje z gory za przepisy i szybka odpowiedz w forum
Taki prawdziwie polski i dla dzieci to makaron z serem lub jagodami, tuskawkami i smietana. Ooce moga byc mrozone. Pozdrawiam serdecznie! Acha i jeszcze jajka w sosie musztardowym z purre z ziemniakow.
ja np robie dzieciom PIEROŻKI LENIWE które bardzo lubią!!!!!!ser biały(2 kostki), 2 jajka, trochę cukru,mąka tortowa żeby całość zagęścić i troch e kaszki manny! wrzucać na wrzątek na 4 min a po wyjęciu polać masełkiem i posypać cukrem i cynamonem
Ja mam synka w wieku 2,5 roku. Często mu robię potrawkę z kurczaka. Gotuję rosół na udkach z kurczaka, do tego marchew, pietruszka, seler. Po ugotowaniu wyciągam mięso i warzywa, kroję w kostkę, dodaję trochę zielonego groszku z puszki. Zalewam to ugotowanym rosołem, zagęszczam mąką i na koniec dodaję troszkę śmietany i koperku. Podaję mu to z tłuczonymi ziemniakami. A z reszty rosołu robię jakąś zupkę.
Szukam przepisu na typowo polskie danie, ktory bylby prosty do wykonania dla 2-3 latkow (oczywiscie pod nadzorem i z pomoca doroslych). Z gory dziekuje za pomysly!
Od jakiegos czasu zbieram wycinki z gazet na dania dla dziei i robione przez dzieci. Moge polecic:
kotlet mielony przerobiony na klowna ( przepis moge zeskanowac i wyslac)
omlecik z jablkami ( przepis tez moge zeskanowac)
kukurydziane placuszki (przepis mozna zeskanowac)
kurczak lub jego czesci gotowane lub pieczone
nalesniki
moze omlet lub jajecznica
Nic mi wiecej nie przychodzi do glowy. To sa jszcze maluszki i wiele potraw nie nadaje sie dla nich.
w tym i moj problem ze to maluszki... - a dodatkowy ze danie ma byc wykonane w zlobku do ktorego moj synek chodzi... smazenie pewnie nie wchodzi w rachube. pieczenie byc moze, musze sie zorientowac...
Jezeli wyslanie tych przepisow nie byloby problemem to bylabym bardzo wdzieczna. Jezeli nie w zlobku to wyprobowalabym w domu :-)
Moj adres malkos@gmx.de
i poprosilabym przy okazji o ten przepis na pizze z innego watku.
Dziekuje z gory za przepisy i szybka odpowiedz w forum
Juz wyslalam.
Czy ja tez mogłabym dostać te przepisy? mail: aga@entisnet.com.pl Z góry dziekuje i pozdrawiam :)
To napewno nie jest typowe polskie danie,ale trufelki są łatwe w przygotowaniu.Pozdrawiam.http://wielkiezarcie.com/przepis17343.html
Taki prawdziwie polski i dla dzieci to makaron z serem lub jagodami, tuskawkami i smietana. Ooce moga byc mrozone. Pozdrawiam serdecznie! Acha i jeszcze jajka w sosie musztardowym z purre z ziemniakow.
dziekuje za wszystkie pomysly!!!
ja np robie dzieciom PIEROŻKI LENIWE które bardzo lubią!!!!!!ser biały(2 kostki), 2 jajka, trochę cukru,mąka tortowa żeby całość zagęścić i troch e kaszki manny! wrzucać na wrzątek na 4 min a po wyjęciu polać masełkiem i posypać cukrem i cynamonem
Ja mam synka w wieku 2,5 roku. Często mu robię potrawkę z kurczaka. Gotuję rosół na udkach z kurczaka, do tego marchew, pietruszka, seler. Po ugotowaniu wyciągam mięso i warzywa, kroję w kostkę, dodaję trochę zielonego groszku z puszki. Zalewam to ugotowanym rosołem, zagęszczam mąką i na koniec dodaję troszkę śmietany i koperku. Podaję mu to z tłuczonymi ziemniakami. A z reszty rosołu robię jakąś zupkę.
Sama bym coś takiego zjadła :))))