Hej w przepisie na marynowane kurki pojawil sie nastepujacy skladnik: srodek do konserwacji??? Czy ktos moze mi wyjasnic o co chodzi? Bo osobiscie nigdy sie z tym nie spotkalam. Niestety autor mi raczej nie odpowie. Przepis znajduje sie poki co tutaj
No ale w przepisie wystepuje ocet.. Zastanawiam sie wlasnie, czy mozna pominac tego konserwanta.. co nie zmienia faktu ze jestem ciekawa co toto jest... ;-)
Jest ocet rzeczywiście, czytałm i nie zauważyłam tego octu [muszę chyba iść do okulisty ] A już poważnie nie wiem co to jest , ale myśle ze mogłabys tak jak piszesz pominąc ten środek konserwujący bo jego i tak jest mała ilość, a ocet swoje zrobi.Może ktoś jeszcze się wypowie i będzie wiedział, pozdrawiam.
Polskiej nazwy srodka konserwujacego niestety nie znam, ale tutaj,w Czechach jest kilka rodzajow, najbardziej znany jest srodek o nazwie "Deko",sprzedawany w takich malutkich torebeczkach jak proszek do pieczenia,uzywa sie go przy konserwowaniu np.ogorkow czy innych warzyw,niezaleznie od soli i octu. Prawde mowiac nigdy go nie uzywalam wiec nie wiem jaki jest smak ogorkow przygotowanych z tym srodkiem.
Hej w przepisie na marynowane kurki pojawil sie nastepujacy skladnik: srodek do konserwacji??? Czy ktos moze mi wyjasnic o co chodzi?
Bo osobiscie nigdy sie z tym nie spotkalam.
Niestety autor mi raczej nie odpowie. Przepis znajduje sie poki co tutaj
To chyba chodzi o ocet.Pozdrawiam.
No ale w przepisie wystepuje ocet..
Zastanawiam sie wlasnie, czy mozna pominac tego konserwanta.. co nie zmienia faktu ze jestem ciekawa co toto jest... ;-)
Jest ocet rzeczywiście, czytałm i nie zauważyłam tego octu [muszę chyba iść do okulisty
] A już poważnie nie wiem co to jest , ale myśle ze mogłabys tak jak piszesz pominąc ten środek konserwujący bo jego i tak jest mała ilość, a ocet swoje zrobi.Może ktoś jeszcze się wypowie i będzie wiedział, pozdrawiam.
Polskiej nazwy srodka konserwujacego niestety nie znam, ale tutaj,w Czechach jest kilka rodzajow, najbardziej znany jest srodek o nazwie "Deko",sprzedawany w takich malutkich torebeczkach jak proszek do pieczenia,uzywa sie go przy konserwowaniu np.ogorkow czy innych warzyw,niezaleznie od soli i octu. Prawde mowiac nigdy go nie uzywalam wiec nie wiem jaki jest smak ogorkow przygotowanych z tym srodkiem.