Upiec biszkopt. Krem; Cukierki i wafelki drobno pokruszyć. Białą czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej. Śmietanę ubić na sztywno ze śnieżką, dodać czekoladę, pod koniec ubijania dodać wafelki i cukierki i delikatnie wymieszać. Biszkopt nasączyć wodą z cukrem i sokiem z cytryny i wyłożyć krem.Polać polewą lub rozpuszczoną czekoladą w esy - floresy. Schłodzić w lodówce. Smacznego.
5 jajek
1 szkl cukru
1 niepełna szkl. mąki pszennej
2 łyżki mąki ziemniaczanej
2 łyżeczki proszku do pieczenia
Krem;
750 ml. śmietany 30%
1 śnieżka
3 wafelki grześki bez polewy
15 cukierków michałków
2 białe czekolady
polewa czekoladowa lub czekolada gorzka
Krem;
Cukierki i wafelki drobno pokruszyć. Białą czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej. Śmietanę ubić na sztywno ze śnieżką, dodać czekoladę, pod koniec ubijania dodać wafelki i cukierki i delikatnie wymieszać.
Biszkopt nasączyć wodą z cukrem i sokiem z cytryny i wyłożyć krem.Polać polewą lub rozpuszczoną czekoladą w esy - floresy.
Schłodzić w lodówce.
Smacznego.
Przepis na ciasto michałek już dodałam.Pozdrowienia.