Forum

Rozmowy wolne i frywolne

czyszczenie pierwszych zabkow. jak?

• Autor: kasia d Data: 2007-05-12 21:22:47

ja moze sie tak glupio pytam, ale nie chce mi sie isc do mojej health visitor z jednym pytaniem wiec licze na wasza jakze wielka wiedze i doswiadczenie... a wiec, moj synek ma 5 miesiecy, dolne jedynki ma juz od 13stego tygodnia no i nie wiem za bardzo czy powinnam je jakos czyscic czy co...? a sie zastanawiam jeszcze intensywniej nad tym w tym tygodniu bo zaczal jesc te wszystkie marcheweczki, pietruszeczki i tetakie :) .
    no i nie wiem.

pomocy. prosze o rade. :)

• Autor: till Data: 2007-05-12 21:24:54

My z Nieletnimi używałyśmy maleńkich silikonowych szczoteczek zakładanych na palec http://www.canpol.com.pl/product.php?lp=70&gr=240&pd=1378 Mycie początkowo tylko przegotowaną wodą, póxniej pasta dla niemowląt, ale to po ukończeniu roku, kiedy już dobrze wypluwają

• Autor: małgoska Data: 2007-05-12 21:29:47

pozwol till ze podepne sie pod ciebie odnosnie past do zebow, jest teraz dosyc duzo w aptekach past bez fluoru, ktore mozna stosowac u dzieci, które jeszcze nie potafia wypluwac, pozdrawiam

• Autor: till Data: 2007-05-12 21:37:11

Wiem, że są, ale nawet z tymi poczekałyśmy, aż zaczęły pluć. Teraz niestety plują nie tylko przy okazji mycia zębów... może ta liczba mnoga jest już nieco krzywdząca dla Nieletniej Starszej, ale Młodsza wyraźnie traktuje proceder hobbystycznie...

• Autor: małgoska Data: 2007-05-12 21:47:25

moj maly lobuziak zjada paste a potem ma wszystko gdzies i zaczyna sie wtedy wojna ech co mnie jeszcze czeka

• Autor: kasia d Data: 2007-05-12 21:47:47

no widzicie nawet nie wiedzialm ze takie pasty istnieja. ! :) czyli ze ide jutro kupic jakas szczoteczke dla nieletnich i paste do polykania.

• Autor: małgoska Data: 2007-05-12 21:54:59

a to szczoteczka mojego synka to jest firma canpol babies chyba masz ja u siebie szczoteczka jest silikonowa

• Autor: piszczalka Data: 2007-05-13 12:01:52

Mój synek też ma taka szczoteczke. Pasty jeszcze nie używaliśmy.

• Autor: małgoska Data: 2007-05-12 21:26:25

moja pani dentystka mowila mi zeby po kazdym jedzeniu przecierac zabki dzieciatka wilgotnym gazikiem, mozesz mu rowniez zakupic szczoteczke gryzaczek jak juz bedzie umial trzymac sobie sam cos tam zawsze wyczysci moj synek ma teraz 16 miesiecy i myje zablki sam ale robi to tak ze ech tak wiec staczamy zawsze walke bo on nie lubi jak ja mu myje ech powodzenia

• Autor: kasia d Data: 2007-05-12 21:46:29

jak wyglada taka szczoteczka gryzak??? bo moj to juz bez problemu trzyma. jesli chodzi o scislosc to wszystko co s ie tylko da laduje w buzi. ten etap . :)

• Autor: libra_bb Data: 2007-05-12 22:58:21

Kasiu w Irlandii, w kazdej aptece przy art. niemowlecych jest zestaw do czyszczenia pierwszych zabkow, wiec mysle,ze w Anglii tez znajdziesz.

Przejdź do pełnej wersji serwisu