Witam. Może to i nienajlepsze miejsce na tego typu pytanie, ale ... tak mnie boli, że jeszcze trochę, a zacznę mdleć z bólu- to nie przesada. Jestem w 35 tygodniu ciąży i wyskoczyły mi hemoroidki. Bardzo duże hemoroidki, wyskoczyły już jakiś czas temu, ale w piątek nabrały gigantycznych rozmiarów śliwki węgierki:-(. Bardzo mnie boli, dopiero jutro wybieram się do chirurga i to dopiero po południu. Chodzę i płaczę bo nie mogę chodzić, nie mogę leżeć. Zażywam staweran - dał mi go w czwartek mój ginekolog, widocznie przewidywał co się będzie dziać. W piątek po południu mąż pognał do apteki i wykupił czopki propolisowe, bo ja nic tylko buczałam i robiło mi się słabo z tego bólu. Od piątku śpię z przerwami - nawet w nocy boli. Moczę w zimnej i gorącej wodzie - o obu tych sposobach wyczytałam, ale po moczeniu hemorojdków w mroźnej wodzie tak mnie boli, że już sama nie wiem. Próbowałam nawet neżeż z tyłkiem na poduszcze, a nogi miałam na ścianie - domyślam się, że to powiększenie hemorojdków spowodowało moje dziecko, które - jak powiedział pan doktor - jest nisko - a mała wcale nie jest taka mała, choć to 35 tydzień, to jej wymiary wskazują na 38 - 39 tydzień, a ja się nie pomyliłam i wiem od kiedy jestem w ciąży. Tak więc bardzo proszę, może znacie jakiś domowe sposoby jak mam sobie poradzić z bólem i tymi gigantami. Zyję nadzieją, że chirurg mi jutro pomoże, bo z tego co wiem to nie mogę się spodziewać żadnego zabiegu, ale mnie tak boli, że boję się, że to może spowodować wcześniejszy poród. I tak jadę na nospie i innych tableteczkach, bo miewam skurcze i mój pan doktor stara się jak może, żeby dzieciątko jeszcze trochę posiedziało w brzuszku, choć i tak szykuje się nam cesarka. Bardzo proszę jeśli coś możecie doradzić, to napiszcie. Jestem bardzo zdesperowana.
Na hemoroidy jest bardzo dobra nasiadowka na wyciagu z kory debu.Dobrze tez podlozyc po pupe kolko ratunkowe dla dzieci dopapowac powietrza w zaleznosci od potrzeby ?/pupa jest wtedy w tej dziurze i niczego nie dotyka i mniej przez to boli/Trzumaj sie.
Witam.
Może to i nienajlepsze miejsce na tego typu pytanie, ale ... tak mnie boli, że jeszcze trochę, a zacznę mdleć z bólu- to nie przesada.
Jestem w 35 tygodniu ciąży i wyskoczyły mi hemoroidki. Bardzo duże hemoroidki, wyskoczyły już jakiś czas temu, ale w piątek nabrały gigantycznych rozmiarów śliwki węgierki:-(. Bardzo mnie boli, dopiero jutro wybieram się do chirurga i to dopiero po południu. Chodzę i płaczę bo nie mogę chodzić, nie mogę leżeć. Zażywam staweran - dał mi go w czwartek mój ginekolog, widocznie przewidywał co się będzie dziać. W piątek po południu mąż pognał do apteki i wykupił czopki propolisowe, bo ja nic tylko buczałam i robiło mi się słabo z tego bólu. Od piątku śpię z przerwami - nawet w nocy boli. Moczę w zimnej i gorącej wodzie - o obu tych sposobach wyczytałam, ale po moczeniu hemorojdków w mroźnej wodzie tak mnie boli, że już sama nie wiem. Próbowałam nawet neżeż z tyłkiem na poduszcze, a nogi miałam na ścianie - domyślam się, że to powiększenie hemorojdków spowodowało moje dziecko, które - jak powiedział pan doktor - jest nisko - a mała wcale nie jest taka mała, choć to 35 tydzień, to jej wymiary wskazują na 38 - 39 tydzień, a ja się nie pomyliłam i wiem od kiedy jestem w ciąży. Tak więc bardzo proszę, może znacie jakiś domowe sposoby jak mam sobie poradzić z bólem i tymi gigantami. Zyję nadzieją, że chirurg mi jutro pomoże, bo z tego co wiem to nie mogę się spodziewać żadnego zabiegu, ale mnie tak boli, że boję się, że to może spowodować wcześniejszy poród. I tak jadę na nospie i innych tableteczkach, bo miewam skurcze i mój pan doktor stara się jak może, żeby dzieciątko jeszcze trochę posiedziało w brzuszku, choć i tak szykuje się nam cesarka.
Bardzo proszę jeśli coś możecie doradzić, to napiszcie. Jestem bardzo zdesperowana.
Detralex (tabletki) i Posterisan (czopki)
niestety nie są tanie, ale dobre
p.
aha i mimo wszystko staraj się leżeć jak najwięcej
p.
Na hemoroidy jest bardzo dobra nasiadowka na wyciagu z kory debu.Dobrze tez podlozyc po pupe kolko ratunkowe dla dzieci dopapowac powietrza w zaleznosci od potrzeby ?/pupa jest wtedy w tej dziurze i niczego nie dotyka i mniej przez to boli/Trzumaj sie.