Mam taki problem mianowicie kompost mi sie nie przerobił dwa lata temu na jesień miałam ładną ziemię kompostową którą wyłożyłam po drzewa owocowe a w zeszlłym roku nic i taki jest pełen do dziś sypałam środki do kompostu nazw nie pamiętam ale to nic nie pomogło może ktoś wie co mam zrobić ????
to co piszesz wydaje się nieprawdopodobne..... ale może wrzucałaś do kompostu za duże kawałki do przerobienia? np. gałęzie lub coś podobnego? tak sobie myślę, że może powinnaś przewrócić kompost "do góry nogami" i trochę przesypać warstwy ziemią (jak co jakiś czas wsypuję trochę ziemi do mojego kompostu i podlewam go wodą), no i wybrac z niego co większe kawałki (jeżeli takowe są). nie wiem czy to dobry pomysł, ale nie mam lepszego bo i problem zupełnie mi nie znany pozdrawiam Wiesia
Nie do kompostu wrzucałam tylko skoszoną trawę i przerzucałam go oraz zasypywałam ziemią i też nie wiem co mam zrobic bo pierwszy raz cos takiego mi się zrobiło
Mam taki problem mianowicie kompost mi sie nie przerobił dwa lata temu na jesień miałam ładną ziemię kompostową którą wyłożyłam po drzewa owocowe a w zeszlłym roku nic i taki jest pełen do dziś sypałam środki do kompostu nazw nie pamiętam ale to nic nie pomogło może ktoś wie co mam zrobić ????
to co piszesz wydaje się nieprawdopodobne..... ale może wrzucałaś do kompostu za duże kawałki do przerobienia? np. gałęzie lub coś podobnego?
tak sobie myślę, że może powinnaś przewrócić kompost "do góry nogami" i trochę przesypać warstwy ziemią (jak co jakiś czas wsypuję trochę ziemi do mojego kompostu i podlewam go wodą), no i wybrac z niego co większe kawałki (jeżeli takowe są).
nie wiem czy to dobry pomysł, ale nie mam lepszego bo i problem zupełnie mi nie znany
pozdrawiam Wiesia
Nie do kompostu wrzucałam tylko skoszoną trawę i przerzucałam go oraz zasypywałam ziemią i też nie wiem co mam zrobic bo pierwszy raz cos takiego mi się zrobiło