Forum

Kuchenne porady

sambal oelek

  • Autor: gosiak1978 Data: 2007-05-15 16:31:37

    Kupiłam ostatnio u Chińczyka sambal oelek. Do czego go najlepiej używać? Może jest przydatny do jakiś specjalnych dań?

  • Autor: Janek Data: 2007-05-15 16:54:04

    Użytkownik gosiak1978 napisał w wiadomości:
    > Kupiłam ostatnio u Chińczyka sambal oelek. Do czego go najlepiej używać? Może
    > jest przydatny do jakiś specjalnych dań?

    Gosiu wrzuć w nasza wyszukiwarkę  sambal oelek może "cosik" się znajdzie w odpowiedzi ...(i chyba tak)
    Pozdrawiam
    Janek

  • Autor: smakosia Data: 2007-05-15 17:04:42

    Tutaj :-) http://wielkiezarcie.com/przepis269.html

  • Autor: smakosia Data: 2007-05-15 17:05:41

    Albo to http://www.cincin.cc/index.php?s=fdb52403d191924d030cedc6823532d4&showtopic=20128&pid=503262&st=0&#entry503262

  • Autor: gosiak1978 Data: 2007-05-15 17:09:09

    dzięki za pomoc. Pozdrowienia

  • Autor: Mari Data: 2007-05-15 20:08:14

    A moze cos takiego:
    300 g miesa wolowego,najlepiej poledwicy
    300 g filetow z kurczaka
    1 por
    olej
    2 lyzki ryzowego wina /ew.biale wino wytrawne/
    1 papryka czerwona
    1 papryka zolta
    1/2 lyzki maki kartoflanej
    1/2 lyzeczki sosu chili
    1 lyzeczka pasty sambal oelek

    Mieso pokroic w paseczki. Z wina.pasty sambal oelek,maki kartoflanej i sosu chili przygotowac marynate, wlozyc mieso,zostawic na godzine.
    Papryki i por pokoroic na cienkie paski. Wyjac mieso z marynaty, usmazyc do miekkosci na patelni z mocno rozgrzanym olejem. Dopdac papryki i pora.Podsmazyc stale mieszajac. Podawac z ryzem.  

  • Autor: gosiak1978 Data: 2007-05-15 21:23:46

    Brzmi świetnie. Muszę wypróbować. No i proste. Ja zawsze myślałam im więcej skomplikowane tym lepsze bo mniej znane. Ale prawda taka, że w prostocie najlepsze smaki. No to buźka

  • Autor: mint Data: 2007-05-15 21:59:16

    zajrzyj tutaj:
    http://wielkiezarcie.com/przepis736.html

Przejdź do pełnej wersji serwisu