Użytkownik gosiak1978 napisał w wiadomości: > Kupiłam ostatnio u Chińczyka sambal oelek. Do czego go najlepiej używać? Może > jest przydatny do jakiś specjalnych dań?
Gosiu wrzuć w nasza wyszukiwarkę sambal oelek może "cosik" się znajdzie w odpowiedzi ...(i chyba tak) Pozdrawiam Janek
A moze cos takiego: 300 g miesa wolowego,najlepiej poledwicy 300 g filetow z kurczaka 1 por olej 2 lyzki ryzowego wina /ew.biale wino wytrawne/ 1 papryka czerwona 1 papryka zolta 1/2 lyzki maki kartoflanej 1/2 lyzeczki sosu chili 1 lyzeczka pasty sambal oelek
Mieso pokroic w paseczki. Z wina.pasty sambal oelek,maki kartoflanej i sosu chili przygotowac marynate, wlozyc mieso,zostawic na godzine. Papryki i por pokoroic na cienkie paski. Wyjac mieso z marynaty, usmazyc do miekkosci na patelni z mocno rozgrzanym olejem. Dopdac papryki i pora.Podsmazyc stale mieszajac. Podawac z ryzem.
Brzmi świetnie. Muszę wypróbować. No i proste. Ja zawsze myślałam im więcej skomplikowane tym lepsze bo mniej znane. Ale prawda taka, że w prostocie najlepsze smaki. No to buźka
Kupiłam ostatnio u Chińczyka sambal oelek. Do czego go najlepiej używać? Może jest przydatny do jakiś specjalnych dań?
Użytkownik gosiak1978 napisał w wiadomości:
> Kupiłam ostatnio u Chińczyka sambal oelek. Do czego go najlepiej używać? Może
> jest przydatny do jakiś specjalnych dań?
Gosiu wrzuć w nasza wyszukiwarkę sambal oelek może "cosik" się znajdzie w odpowiedzi ...(i chyba tak)
Pozdrawiam
Janek
Tutaj :-) http://wielkiezarcie.com/przepis269.html
Albo to http://www.cincin.cc/index.php?s=fdb52403d191924d030cedc6823532d4&showtopic=20128&pid=503262&st=0entry503262
dzięki za pomoc. Pozdrowienia
A moze cos takiego:
300 g miesa wolowego,najlepiej poledwicy
300 g filetow z kurczaka
1 por
olej
2 lyzki ryzowego wina /ew.biale wino wytrawne/
1 papryka czerwona
1 papryka zolta
1/2 lyzki maki kartoflanej
1/2 lyzeczki sosu chili
1 lyzeczka pasty sambal oelek
Mieso pokroic w paseczki. Z wina.pasty sambal oelek,maki kartoflanej i sosu chili przygotowac marynate, wlozyc mieso,zostawic na godzine.
Papryki i por pokoroic na cienkie paski. Wyjac mieso z marynaty, usmazyc do miekkosci na patelni z mocno rozgrzanym olejem. Dopdac papryki i pora.Podsmazyc stale mieszajac. Podawac z ryzem.
Brzmi świetnie. Muszę wypróbować. No i proste. Ja zawsze myślałam im więcej skomplikowane tym lepsze bo mniej znane. Ale prawda taka, że w prostocie najlepsze smaki. No to buźka
zajrzyj tutaj:
http://wielkiezarcie.com/przepis736.html