Forum

Kuchenne porady

skóra z kurczaka odchodzi

  • Autor: gosiak1978 Data: 2007-05-16 14:10:14

    Co robicie zeby skóra z kurczaka przy pieczeniu na patelni nie odchodziła od mięsa i nie przyklejała się do patelni??? potrząsam co chwile ale musiałabym to robić non stop bo jak go na moment zostawię to znów się przykleja!!!

  • Autor: Bajubajka Data: 2007-05-16 15:09:58

    Kochana, przykleja się własnie dlatego, ze potrząsasz:)Musisz pozwolic sie zrumienic dokladnie, wtedy bez problemu odwrócisz

  • Autor: gosiak1978 Data: 2007-05-16 15:19:36

    tak mnie to wkurza, ze w koncu kurak laduje w piekarniku i tam nie mam problemów. Tylko mało sosiku mi wychodzi a z torebek to profanacja :)

  • Autor: gosiak1978 Data: 2007-05-16 16:03:41

    ja jeszcze zawsze wrzucam do sosu kawałek świeżej papryki i jak zmieknie to miksuje wszystko blenderem. Oczywiscie czosneczek i cebula obowiązkowa

  • Autor: woila Data: 2007-05-16 21:04:58

    Jak piękę kurczaka w pojemniku żaroodpornym - np 4 uda, to wychodzi mi ponad pół michy sou "własnego", w ogóle nie dodaje oliwy ani wody czy bulionu i piekę oczywiście pod przykryciem. Części wystające nad sosem rumienią się i przy okazji udo jest częściowo chrupiące, czasami wkładam ziemniaki i całe pieczarki pod uda, wtedy są przesiąknięte tymże sosikiem, to taki obiad jednogarnkowy....

Przejdź do pełnej wersji serwisu