Nie potrafie sie nadziwic jakie ma super przepisy. I facet! Taki unikat w domu to nic tylko po rekach calowac! Jestem ciekawa czy wszystkie zamieszczone przepisy wyprobowal...
Gosia, Ty troche zwolnij, prosze, bo jeszcze sie naszemu Bahuskowi w glowie (i nie tylko) poprzewraca .....a to moze miec rowniez ujemne skutki :))) Pozdrowienia dla Ciebie i Bahusa .....maryla
No kurcze żona mnie po rękach nie całuje !!! , muszę jej ten wątek pokazać niech wie . A co się tyczy przepisów to większość jest wypróbowana, jeżeli nie przeze mnie to przez moich przyjaciół kucharzy. Bahus
Jakbym mojemy pokazala przepisy to by mnie ugryzl!! Potrafi tylko jajecznice zrobic, ktora trzeba kroic. Szanuje za oryginalnosc i wysoka jakosc produktow. Co jak co ale eksperymentowac w kuchni to podstawa!!
hm..to moze mi sie uda skorzystac przy okazji wychwalania twoich zdolnosci i moze Ty cos wiesz wiecej o mleku w proszku?przepraszam ze tak chamsko sie podpinam do watku...
kiedys znalazlam takie fajne z pistacjami. no i zrobilam. Bo byly proste. Kiepski ze mnie ciastkarz i tak sie uczepilam indyjskiej kuchni, ktora kocham! szybka i zawsze wychodzi!
zywcem zciagniety z mojej ksiazeczki z przepisami indyjskimi 900 ml wody 250 g pistacji 250 g mleka w proszku 450 g cukru 2 owoce kardamonu zmiazdzone 2 lyzki wody rozanej szczypta szafranu
zagotowac 600ml wody. Zdjac z ognia wlozyc pistacje i odlozyc na 5 minut. usunac skorki z pistacji. przelozyc pistacje do miksera i rozdrobnic. dodac mleko w proszku, wymieszac. 300 ml wody zagotowac z cukrem, dodac kardamon, wode rozana i szafran. syrop dodac do pistacji i gotowac ok 5 min. az zacznie gestniec. schlodzona mase podzielic na porcje i formowac kulki. koniec/ wyprobowane i pycha
Nie potrafie sie nadziwic jakie ma super przepisy. I facet! Taki unikat w domu to nic tylko po rekach calowac! Jestem ciekawa czy wszystkie zamieszczone przepisy wyprobowal...
Gosia, Ty troche zwolnij, prosze, bo jeszcze sie naszemu Bahuskowi w glowie (i nie tylko) poprzewraca .....a to moze miec rowniez ujemne skutki :)))
Pozdrowienia dla Ciebie i Bahusa .....maryla
a gosciu taki skromny ze nie odpisuje na komentarze czy ich za duzo? :))
No kurcze żona mnie po rękach nie całuje !!! , muszę jej ten wątek pokazać niech wie . A co się tyczy przepisów to większość jest wypróbowana, jeżeli nie przeze mnie to przez moich przyjaciół kucharzy.
Bahus
Jakbym mojemy pokazala przepisy to by mnie ugryzl!! Potrafi tylko jajecznice zrobic, ktora trzeba kroic. Szanuje za oryginalnosc i wysoka jakosc produktow. Co jak co ale eksperymentowac w kuchni to podstawa!!
hm..to moze mi sie uda skorzystac przy okazji wychwalania twoich zdolnosci i moze Ty cos wiesz wiecej o mleku w proszku?przepraszam ze tak chamsko sie podpinam do watku...
mnie to najbardziej ryby zauroczyly :) Ja mialam jakis fajny przepis na ciasto z mlekiem w proszku. Jak chcesz to poszukam gdzie go upchnelam
ale mi bardziej chodzi o watek mleko w proszku,w forum
ale dzieki za szybka odp:)
spoko. Tylko przypomnialas mi piszac o mleku o przepisie na superanckie ciasteczka o ktorych zupelnie zapomniala. Ta strona sie przydaje
hm..a jakie to ciasteczaka jesli mozesz zdradzic mi ten sekret...sorka ze tak sie caly czas pod watek podpinam..
kiedys znalazlam takie fajne z pistacjami. no i zrobilam. Bo byly proste. Kiepski ze mnie ciastkarz i tak sie uczepilam indyjskiej kuchni, ktora kocham! szybka i zawsze wychodzi!
hmm..mniam,mniam...a podala bys linka albo przepisik..a indyjska kuchnia tez mniam:)
zywcem zciagniety z mojej ksiazeczki z przepisami indyjskimi
900 ml wody
250 g pistacji
250 g mleka w proszku
450 g cukru
2 owoce kardamonu zmiazdzone
2 lyzki wody rozanej
szczypta szafranu
zagotowac 600ml wody. Zdjac z ognia wlozyc pistacje i odlozyc na 5 minut. usunac skorki z pistacji.
przelozyc pistacje do miksera i rozdrobnic.
dodac mleko w proszku, wymieszac.
300 ml wody zagotowac z cukrem, dodac kardamon, wode rozana i szafran.
syrop dodac do pistacji i gotowac ok 5 min. az zacznie gestniec. schlodzona mase podzielic na porcje i formowac kulki.
koniec/
wyprobowane i pycha
dzieki:)
a tak swoja droga to dziarski gosiciu jak na 100 lat. Twoje zdrowie :)
Gosiu, Bahus te 100 lat to ma juz od kilku lat, wiec podejrzewam, ze sobie "odejmuje" :)) taka meska kokieteria ;))
No tak mysle. Przynajmniej poczucie humoru dopisuje