Forum

Rozmowy wolne i frywolne

Czy ktos moze mi doradzić?

• Autor: misio Data: 2007-05-17 17:59:51

jak się uchronic przed skutkami sterydów?Z powodu choroby oka muszę łykać ogromne dawki encortonu gdy przeczytałam ulotkę zamarłam,bo pomijając inne działania uboczne/mnostwo/dochodzi tycie,syfienie skóry i zatrzymywanie wody w organizmie.Jak dla 50-latki juz z nadwagą to chyba przesada(!?)

• Autor: Eithel Data: 2007-05-17 18:15:31

lepiej spytaj sie swojego okulisty on ci najlepiej doradzi:)

• Autor: misio Data: 2007-05-17 18:27:22

okulista kaze brać bo innego wyscia nie ma ,a mnie raczej chodzi o to, czy moze ktos z WZ musiał skorzystac z takiej kuracji i ma swoje doswiadczenia.

• Autor: smakosia Data: 2007-05-17 18:53:21

Nie znam tego leku, ale chcąc się zapoznać z tematem i szukając dla Ciebie informacji trafiłam na wątek, który polecam. Tam znajdziesz wiele relacji osób stosujących Encorton http://www.vitalia.pl//forum1,133547,133547,5_Encorton_kto_bral_te_sterydy.html&cookie=1

• Autor: Elek Data: 2007-05-17 21:02:51

http://www.vitalia.pl//forum1,133547,133547,5_Encorton_kto_bral_te_sterydy.html&cookie=1

no to na niebieskooooo :)))
    Nie mam pojęcia dlaczego się nie otwiera prawidłowo :(((((

• Autor: smakosia Data: 2007-05-17 21:12:01

To może jeszcze raz napiszę, bo mi się otwiera http://www.vitalia.pl//forum1,133547,133547,5_Encorton_kto_bral_te_sterydy.html&cookie=1

• Autor: smakosia Data: 2007-05-17 21:24:15

Dziękuję za "zniebieszczenie"!!!!!!!!

• Autor: klemens Data: 2007-05-17 21:29:54

Brałem encorton i w bardzo krótkim czasie miałem kłopoty z ubraniami. Aby zmniejszyć  zatrzymywanie wody w organiźmie należy brać leki odwadniające / również grejfruty / ale należy kontrolować poziom elekrolitów /potas, sód /. Wszystkie osoby które biorą sterydy przechodzą etap puchnięcia.

• Autor: alidab Data: 2007-05-17 21:40:23

Brałam Encorton i to bardzo długo... Najpierw się buntowałam, robiłam przerwy, jednak ostatecznie musiałąm się z nim zaprzyjażnić, tym bardziej ,że zdecydowanie mi pomógł. Pomógł mi także przybrać na wadze i to dość znacznie i zdecydowanie i szczerze mówiąć nie znam sposobu, żeby tego uniknąć. Mnie się w każdym razie nie udało... Musisz jednak dokonać sama wyboru : zdrowie czy parę kilogramów więcej ?  Najważniejsze, to zaakceptować a potem polubić siebie w większym rozmiarze.
    Wierz mi, że najważniejszy jest uśmiech - to on właśnie podkreśla urodę każdego człowieka :)))

• Autor: misio Data: 2007-05-17 23:01:33

uśmiechu mi narazie nie brakuje ale po tym co przeczytałam na tym" wyniebieszczonym" jestem przerażona.Zawsze miałam problemy z opanowaniem laknienia stąd moja nadwaga ale może tez to co przeczytałam przestraszy mnie na tyle,ze zapanuję nad tym.Mam przed sobą okres wzmożonej pracy i nijak sie od tego nie mogę wykręcić ,a stanie kilkanaście godzin na słoniowatych nogach bedzie straszne.Trzymajcie za mnie kciuki żebym sobie poradziła.Pozdrawiam serdecznie i dziękuję.

• Autor: smakosia Data: 2007-05-18 08:44:22

Nie chciałam Cię przestraszyć tym linkiem . Jednak nie będę ukrywała, że właśnie tak sobie pomyślałam, że chyba warto znać doświadczenia innych osób, które też przyjmowały ten lek. Być może wtedy jest szansa na większą samokontrolę...? Ponadto pojawiła się tam np. sugestia (od jednej z osób) aby lek brać zawsze o stałej porze, że wtedy nie powoduje on aż tak silnego łaknienia. Moim zdaniem jest w tym jakaś logika. Nie będę się wywodziła na ten temat, bo każdy sam najlepiej wie jak ma postępować. Życzę Ci abyś nadal nie traciła dobrego nastroju a wtedy będzie Ci łatwiej pokonać wszelkie trudności. Trzymam bardzo mocno kciuki za szybkie wyzdrowienie i Twoja silna wolę.
    Ps. Z pewnością nie wszystkie skutki uboczne będą Cię dopadały więc głowa do góry!

• Autor: pandora Data: 2007-05-18 21:31:50

Sterydy stosuje się dlatego rano, że ok.godz. 7 jest naturalny wyrzut kortyzolu, więc podawanie wtedy tego dodatkowego nie kłóci się z dobowym rytmem endogennych hormonów.
     Czy to w jakikolwiek sposób wpływa na reakcję organizmu w kwestii tycia to nie wiem, ale wydaje mi się to mało prawdopodobne.
     Po prostu jedni tyją (czyli większość) inni nie (czyli szczęśliwcy).
     Może nie będzie tak źle, uszy do góry:)
    p.

• Autor: kurkuma Data: 2007-05-18 21:18:09

Odezwij się do mnie na GG 7503004

Przejdź do pełnej wersji serwisu