nie mogę odzyskać moich przepisów w zaden sposób,wchodzę w google,wpisuję swój nick i nazwę przepisu a tam pokazuje się napis brak przepisu.Co mam robić ?????
Gosiu - wejdz w te linki które wstawiłam . W drugim oknie otwórz sobie drugie Wielkie Żarcie i tu wejdz w "" MOJE "" tam w dodaj przepis . Kopiuj lewa stronę przepisu z pierwszego okna i w klej w lewą strone ( tam do tabelki ) drugiego okna !! Tak samo z prawą stroną przepisu . Nastepnie postepuj tak , jak do tej pory gdy dodawałaś przepis , tzn zapisz go do kategori no i udostępnij Jak miałaś komentarze to też je skopiuj no i wklej do swojego juz nowoudostepnionego przepisu jako swój komentarz z dopiskiem ,ze są to odzyskane komentarze po awari - to tyle . Jak coś jeszcze nie jest jasne to pytaj / Powodzenia
BRAKUJE MI TROSZKĘ NP:BLOK BRATOWEJ,ŁATWY PLACEK Z OWOCAMI,LENIWE GOSI,FAWORKI KARNAWAŁOWE,BIGOS Z KISZONEJ KAPUSTY, więcej nie pamiętam!!!!aLE I TAK BARDZO DZIĘKUJĘ ZA OGROMNĄ POMOC
Składniki: 8 plastrów szynki gotowanej 2 jajka ugotowane na twardo 1 średni por 1/2 puszki groszku 1/3 pęczka natki pietruszki 2 łyżki majonezu winiary sól
Pora pokroić w cieńkie krążki i posolić,odcisnąc powstały nadmiar soku.(Najlepiej zagnieść pora kilka razy rękoma)Dodać pokrojone w kostkę jajka,pokrojoną pietruszkę i groszek,wszystko delikatnie wymieszać z majonezem.Tak przygotowane nadzienie zawijamy w plastry szynki (zawijać w miarę ciasno).Poukładać gotowe roladki na półmisku i zalać lekko ściągającą galaretką ,nie może być za bardzo płynna bo wypłynie nam nadzienie.Galaretkę robimy z bulionu i żelatyny.Wstawiamy do lodówki .
Autor: gosia111
Przepis pochodzi z serwisu "Wielkie Żarcie". Adres: http://wielkiezarcie.com/przepis23277.html
Składniki: 1 podwójny pierśnik z kurczaka 1 puszka kukurydzy 2 średnie cebule 1 mały słoiczek ketchupu( TYLKO WŁOCŁAWEK)
Pierśnik pokroć na małe kawałeczki i rozbić je delikatnie tłuczkiem ,mają to być maleńkie kotleciki,posolić i popieprzyć,Obsmażyć z dwóch stron na złoty kolor.Tak przygotowane mięsko wrzucić do garnka i dodać cały słoiczek ketchupu,kukurydzę,pokrojoną drobno w kostkę cebulkę(surową) i wode (ilość wody taka sama jak ketchupu ,czyli taki sam mały słoiczek).Gotować na małym ogniu , od czasu do czasu mieszając, (ja gotuję około 30 minut)Najlepiej smakuje z ryżem-polecam!!
Ziemniaki obrać ,umyć i zetrzeć na tarce -na małych oczkach.Dodać sól,mąkę i jajko,wymieszać.Nakładać na rozgrzany tłuszcz i smażyć na złoty kolor z każdej strony.Polać homogenizowaną śmietaną i posypać cukrem.
Kotlety rozbić dość cieńko ,posolić ,popieprzyć i odstawić.Przygotować farsz:pieczarki i 1 cebulę pokroić w kostkę i zarumienić na maśle,pod koniec dodać posiekaną pietruszkę.Zdjąc z ognia i dodać surową kiełabsę,wymieszać.Tak przygotowany farsz mielimy przez maszynkę do mięsa,dodajemy żółtko,bułkę tartą i doprawiamy do smaku solą ,pieprzem,wegetą i tymiankiem. Na każdy kotlet kładziemy po plasterku szynki gotowanej ,nakładamy farsz (rozsmarować na całości) i zwijamy jak roladkę.Spinamy wykałaczką i obsmażamy na patelni z każdej strony.Dodajemy cebulę pokrojoną w krązki i jeszcze podsmażamy ,aby cebula nam się zarumieniła.Następnie całość przekładamy do garnka,dodajemy ziele angielskie , liść laurowy,kostkę rosołową i zalewamy wodą.Dusimy pod przykryciem około 1.5 godziny,aż zrazy będą odpowiednio miękkie.Wyjmujemy je na talerz i z wywaru robimy sosik.Przed podaniem pokroić w plasterki i polać sosem.
W tym celu zaznaczasz tekst w odnalezionych przepisach (sam tekst bez tabelek) Robi sie to w ten sposob: naciska sie na tekst lewym przyciekiem myszy i przeciaga po nim z przycisnietym przyciskiem. Zaznaczy ci na niebiesko tekst ktory chcesz skopiowac. Puszczasz myszke i kilkasz jednoczesnie dwa klawiszki ctrl+c czyli klawiszek z ctrl i literka c. Przechodzisz na dodawanie przepisow i w odpowiednia rubryczke klikasz myszka a pozniej naciskasz jednoczesnie klawiszki ctrl+v . Czyli klawiszek ctrl i klawiszek v jednoczesnie, Powinien sie wkleic tekst, ktory zaznaczylas wczesniej. i tak dalej...
PRZYGOTOWANIE NADZIENIA: Mięso mielone połaczyć z ryżem,jajkiem i zeszkloną cebulką.Doprawić do smaku solą, pieprzem i przyprawą. PRZYGOTOWANIE LIŚCI KAPUSTY: W kapuście obkroić na około głąb i obgotować we wrzątku.Liście powinny być miękkie ,aby przy zawijaniu nam nie popękały.
Porcje nadzienia nakładać na liściach kapusty.Boki liści zawinąć do środka,a następnie zwijać w ciasne rulony.Tak przygotowane gołąbki obsmażyć na oleju.Włozyć do brytwanki lub naczynia żaroodpornego,zalać bulionem (tak aby przykryło 1/3 gołąbka),przykryć pokrywą i wstawić do piekarnika.Pokrywę zdjąć dopiero gdy gołąbki są miękkie i zostawić jeszcze na kilka minut aby nadmiar bulionu odparował i żeby się zarumieniły.
aki w dniu 2007-01-15 napisał(a): Czy mięsko łączymy z surowym ryżem ?
Beata567 w dniu 2007-01-16 napisał(a): Piec należy w temperaturze 180 st. na termoobiegu ok 1.5 godz.(ja robie zwykle całe morze gołąbków więc u mnie w naczyniu żaroodpornym są trzy piętra) - górę najlepiej przykryć liścmi bo sie spieka. Ja nie obsmażam gołąbków tylko od razu lądują w brytfance i zalewam całośc bulionem- tak,że wszyskie gołąbki są przykryte. Nie dodaję też jajka bo nie lubie twardego farszu a wręcz jeszcze wlewam do farszu szklankę bulionu- jest wtedu pulchny i mieciutki. Gdzieś w wielkim zarciu przeczytałam, że mozna zalać je bulionem grzybowym- wypróbowałam i na prawdę są pyszne więc polecam.Przepraszam, że pozwoliłam sobie na tak długi komentarz ale może komus te rady się przydadzą. AKI - ryz dodajemy ugotowany.
gosia111 w dniu 2007-01-16 napisał(a): aki-przepraszam że dopiero teraz odpisuję,ale ryż musi być ugotowany
gosia111 w dniu 2007-01-16 napisał(a): Beatko567-twój przepis też mi się podoba,ja nie daję liści na górę bo u mnie najbardziej lubią mięsko ze środka a resztę zjadam ja.
aki w dniu 2007-01-16 napisał(a): Gołąbki super, ja zawsze zalewałam je całe bulionem i gotowałam.Te mają zupełnie inny smak.Przepis godny polecenia.
mozna dodać pieczarki ,oliwki ,poprostu to co kto lubi
DROŻDZE WŁOZYĆ DO GARNUSZKA ,DODAĆ CUKIER,1 ŁYŻKĘ MĄKI,3 ŁYŻKI CIEPŁEJ WODY,WYMIESZAĆ.MAKĘ WSYPAĆ DO MISKI,DODAĆ SÓL.GDY DROŻDŻE SIE ROZPUSZCZĄ WLAĆ JE DO MAKI,DOLAĆ WODĘ I OLIWĘ,WYROBIĆ GŁADKIE CIASTO.ODSTAWIĆ DO WYROŚNIĘCIA W CIEPŁE MIEJSCE,PRZYKRYĆ ŚCIERECZKĄ.GDY JUŻ PODROŚNIE ,,ROZWAŁKOWAĆ LEKKO PODSYPUJĄC MAKĄ.PALCAMI UKSZTAŁTOWAĆ TROCHĘ WYŻSZE BRZEGI.PLACEK PONAKŁUWAĆ WIDELCEM.PIZZĘ WYŁOZYĆ NA WYSMAROWANĄ OLEJEM BLACHĘ,ZOSTAWIĆ NA 10 MINUT ABY LEKKO PODROSŁO.
PIERŚNIK KROIMY W KOSTKĘ LUB W PASKI I LEKKO Z DWÓCH STRON PODSMAŻAMY ,OCZYWIŚCIE DOPRAWIAJAC SOLĄ ,PIEPRZEM I PAPRYKĄ.SZYNKĘ,ANANAS.POMIDORY KROIMY RÓWNIEŻ W KOSTKĘ (POMIDORÓW NIE SOLIMY!!!!!)
PIZZĘ SMARUJEMY ROZMĄCONYM BIAŁKIEM,ABY NIE POWSTAŁ ZAKALEC. NAJPIERW NAKŁADAMY NA PIZZĘ PIERŚNIK ,POTEM SZYNKĘ ,ANANAS I POMIDORY WAŻNA JEST KOLEJNOŚĆ),POSYPUJEMY ZIOŁAMI PROWANSALSKIMI I NA TO SER STARTY NA DUŻYCH OCZKACH TARKI.WKŁADAMY DO NAGRZANEGO PIEKARNIKA NA OKOŁO 2O-25 MINUT.
Mak sparzyć i zostawić na noc.Przemielić przez maszynkę.Masło roztopić,cukier utrzeć z żółtkami,dodać olejek migdałowy i wszystko razem połączyć,dobrze wymieszać.Następnie dodajemy makę ,proszek do pieczenia,mak i bakalie.Na sam koniec dodajemy pianę z białek.Tak przygotowane ciasto wylewamy na blaszkę wysmarowaną tłuszczem i posypaną kaszką manną.Wstawic ciasto do nagrzanego piekarnika180 C i piec przez 1 godzinę. Gdy ciasto nam już ostygnie polewamy polewą czekoladową.
nie mogę odzyskać moich przepisów w zaden sposób,wchodzę w google,wpisuję swój nick i nazwę przepisu a tam pokazuje się napis brak przepisu.Co mam robić ?????
naciśnij na napis kopia- tam powinien być Twój przepis
a gdzie jest napis kopia?
Zrób dokładnie to co wcześniej tj napisz swój nick i nazwę przepisu-pod tym napisem będzie Kopia -Podobne strony. Naciśnij Kopia
ok,już to sprawdzam,dziękuję
kurcze,chyba jest ze mną coś nie tak bo ja nie widzę napisu kopia
na dole masz na niebiesko
przepisy użytkownika gosia111 - Ciasta z owocami
wielkiezarcie.com/grp_przep.php?grp_prz=41&user_id=118328 - 15k - Wynik uzupełniający - Kopia - Podobne strony
dziękuję Ci bardzo,niestety tam niektórych przepisów też nie ma-przepisu brak-taki widnieje napis
Gosiu - wejdz w te linki które wstawiłam . W drugim oknie otwórz sobie drugie Wielkie Żarcie i tu wejdz w "" MOJE "" tam w dodaj przepis .
Kopiuj lewa stronę przepisu z pierwszego okna i w klej w lewą strone ( tam do tabelki ) drugiego okna !!
Tak samo z prawą stroną przepisu . Nastepnie postepuj tak , jak do tej pory gdy dodawałaś przepis , tzn zapisz go do kategori no i udostępnij
Jak miałaś komentarze to też je skopiuj no i wklej do swojego juz nowoudostepnionego przepisu jako swój komentarz z dopiskiem ,ze są to odzyskane komentarze po awari - to tyle .
Jak coś jeszcze nie jest jasne to pytaj /
Powodzenia
dziękuję ogromnie,zaczynam pracę
udało mi się jak narazie,wielkie dzięki-pozdrawiam
Jak jeszcze jakiegoś przepisu Tobie brakuje to napis - wspólnie znajdziemy :))))))))))))
BRAKUJE MI TROSZKĘ NP:BLOK BRATOWEJ,ŁATWY PLACEK Z OWOCAMI,LENIWE GOSI,FAWORKI KARNAWAŁOWE,BIGOS Z KISZONEJ KAPUSTY, więcej nie pamiętam!!!!aLE I TAK BARDZO DZIĘKUJĘ ZA OGROMNĄ POMOC
pierogi z kapustą i grzybami
http://209.85.135.104/search?q=cache:Q_beImRYMR0J:wielkiezarcie.com/przepis22097.
html+gosia111+Pierogi&hl=pl&ct=clnk&cd=1&gl=pl
Bigos z kapusty kiszonejhttp://209.85.135.104/search?q=cache:00-ZPDDkYf8J:wielkiezarcie.com/
przepis_do_druku.php%3Fid%3D23283+gosia111+bigos&hl=pl&ct=clnk&cd=4&gl=pl
ale tylko w takiej wersji do wydruku :(
też tylko wersja "" robocza""
Łatwy placek z owocamihttp://209.85.135.104/search?q=cache:QCKpY4jGYOcJ:wielkiezarcie.com/przepis_do_druku.php%3Fid%3D23110+site:wielkiezarcie.com+
wielkie+%C5%BCarcie+gosia111+placek+z+owocami&hl=pl&ct=clnk&cd=5&gl=pl
A I JESZCZE PIEROGI Z KAPUSTĄ I GRZYBAMI
prosze Gosiu http://66.102.9.104/search?q=cache:Q_beImRYMR0J:wielkiezarcie.com/przepis22097.html+gosia111+pierogi&hl=pl&ct=clnk&cd=1&gl=pl&client=firefox-a
8 plastrów szynki gotowanej
2 jajka ugotowane na twardo
1 średni por
1/2 puszki groszku
1/3 pęczka natki pietruszki
2 łyżki majonezu winiary
sól
Adres: http://wielkiezarcie.com/przepis23277.html
1 podwójny pierśnik z kurczaka
1 puszka kukurydzy
2 średnie cebule
1 mały słoiczek ketchupu( TYLKO WŁOCŁAWEK)
Dorota zza plota w dniu 2007-01-18 napisał(a):
Bardzo przepraszam mam pytanie: Co to jest piersnik?
Dorota zza plota w dniu 2007-01-18 napisał(a):
albo piesnik? Niestety z niczym nie kojarze
Lusy w dniu 2007-01-18 napisał(a):
Ja wywnioskowałm, że to piersi z kurczaka. Może się mylę ?
bela48 w dniu 2007-01-18 napisał(a):
to chyba pierś z kurczaka.
gosia111 w dniu 2007-01-18 napisał(a):
dokładnie tak ,zapomniałam napisać ,że chodzi o pierśnik z kurczaka-przepraszam
gosia111 w dniu 2007-01-18 napisał(a):
już dopisałam!!!
dzięki za przepis,chociaż coś,tylko jak je wrzucić spowrotem do moich przepisów?
4 duże ziemniaki
3 łyżki mąki
1 jajko
szczypta soli
olej do smażenia
śmietana homogenizowana
cukier
Smacznego
iwona10 w dniu 2007-01-18 napisał(a):
ja robię podobne tylko białko ubijam osobno są wtedy bardziej pulchne.
gosia111 w dniu 2007-01-18 napisał(a):
te są troszkę chrupiące.
wanilia_91 w dniu 2007-01-18 napisał(a):
są pyszne :)
makusia w dniu 2007-01-18 napisał(a):
mozna dodac troszkę kaszy mannej wtedy sa dopiero chrupiace , polecam
gosia111 w dniu 2007-01-18 napisał(a):
cieszę się,że smakowały-
holly w dniu 2007-01-18 napisał(a):
ja polecam cebulę do ciasta - idealne połączenie :)
4 kotlety wieprzowe-szynka
4 plastry szynki gotowanej
1 biała kiełbasa surowa -15 dag
2 łyżki masła
10 dag pieczarek
2 cebule-większe
1żółtko
pół natki pietruszki
2 łyżki tartej bułki
sól
pieprz
tymianek
wegeta
ziele angielskie
liść laurowy
2 kostki rosołowe
Na każdy kotlet kładziemy po plasterku szynki gotowanej ,nakładamy farsz (rozsmarować na całości) i zwijamy jak roladkę.Spinamy wykałaczką i obsmażamy na patelni z każdej strony.Dodajemy cebulę pokrojoną w krązki i jeszcze podsmażamy ,aby cebula nam się zarumieniła.Następnie całość przekładamy do garnka,dodajemy ziele angielskie , liść laurowy,kostkę rosołową i zalewamy wodą.Dusimy pod przykryciem około 1.5 godziny,aż zrazy będą odpowiednio miękkie.Wyjmujemy je na talerz i z wywaru robimy sosik.Przed podaniem pokroić w plasterki i polać sosem.
Brak komentarzy
Zraziki wieprzowe:
http://209.85.135.104/search?q=cache:crOT7NMJG8MJ:www.gotowanie.wkl.
pl/przepis24448.html+zraziki+wieprzowe&hl=pl&ct=clnk&cd=2&gl=pl
Puszek :
http://209.85.135.104/search?q=cache:hvylp8q6sSQJ:www.gotowanie.wkl.
pl/przepis24048.html+przepis+gosia111+PUSZEK+CZEKOLADOWY&hl=pl&ct=clnk&cd=1&gl=pl
super!!!może uda mi się odzyskać dzięki Wam moje przepisy,tylko jak je wrzucić spowrotem na swoje miejsce
Musisz od nowa wpisac.
W tym celu zaznaczasz tekst w odnalezionych przepisach (sam tekst bez tabelek)
Robi sie to w ten sposob: naciska sie na tekst lewym przyciekiem myszy i przeciaga po nim z przycisnietym przyciskiem.
Zaznaczy ci na niebiesko tekst ktory chcesz skopiowac. Puszczasz myszke i kilkasz jednoczesnie dwa klawiszki ctrl+c
czyli klawiszek z ctrl i literka c. Przechodzisz na dodawanie przepisow i w odpowiednia rubryczke klikasz myszka a pozniej naciskasz jednoczesnie klawiszki ctrl+v . Czyli klawiszek ctrl i klawiszek v jednoczesnie, Powinien sie wkleic tekst, ktory zaznaczylas wczesniej.
i tak dalej...
kapusta świeża (około 15 liści)
1 kg.miesa mielonego (wołowo-wieprzowe)
4 średnie cebule
2 saszetki ugotowanego ryżu
jajko
sól
pieprz
przyprawa "warzywko" lub "kucharek"
Mięso mielone połaczyć z ryżem,jajkiem i zeszkloną cebulką.Doprawić do smaku solą, pieprzem i przyprawą.
PRZYGOTOWANIE LIŚCI KAPUSTY:
W kapuście obkroić na około głąb i obgotować we wrzątku.Liście powinny być miękkie ,aby przy zawijaniu nam nie popękały.
Porcje nadzienia nakładać na liściach kapusty.Boki liści zawinąć do środka,a następnie zwijać w ciasne rulony.Tak przygotowane gołąbki obsmażyć na oleju.Włozyć do brytwanki lub naczynia żaroodpornego,zalać bulionem (tak aby przykryło 1/3 gołąbka),przykryć pokrywą i wstawić do piekarnika.Pokrywę zdjąć dopiero gdy gołąbki są miękkie i zostawić jeszcze na kilka minut aby nadmiar bulionu odparował i żeby się zarumieniły.
MOŻNA RÓWNIEŻ ZAMIAST RYŻU DAĆ KASZĘ GRYCZANĄ .
aki w dniu 2007-01-15 napisał(a):
Czy mięsko łączymy z surowym ryżem ?
Beata567 w dniu 2007-01-16 napisał(a):
Piec należy w temperaturze 180 st. na termoobiegu ok 1.5 godz.(ja robie zwykle całe morze gołąbków więc u mnie w naczyniu żaroodpornym są trzy piętra) - górę najlepiej przykryć liścmi bo sie spieka. Ja nie obsmażam gołąbków tylko od razu lądują w brytfance i zalewam całośc bulionem- tak,że wszyskie gołąbki są przykryte. Nie dodaję też jajka bo nie lubie twardego farszu a wręcz jeszcze wlewam do farszu szklankę bulionu- jest wtedu pulchny i mieciutki. Gdzieś w wielkim zarciu przeczytałam, że mozna zalać je bulionem grzybowym- wypróbowałam i na prawdę są pyszne więc polecam.Przepraszam, że pozwoliłam sobie na tak długi komentarz ale może komus te rady się przydadzą. AKI - ryz dodajemy ugotowany.
gosia111 w dniu 2007-01-16 napisał(a):
aki-przepraszam że dopiero teraz odpisuję,ale ryż musi być ugotowany
gosia111 w dniu 2007-01-16 napisał(a):
Beatko567-twój przepis też mi się podoba,ja nie daję liści na górę bo u mnie najbardziej lubią mięsko ze środka a resztę zjadam ja.
aki w dniu 2007-01-16 napisał(a):
Gołąbki super, ja zawsze zalewałam je całe bulionem i gotowałam.Te mają zupełnie inny smak.Przepis godny polecenia.
40 dag.maki
2 dag.drożdży
1 łyzeczka cukru
1/2 łyżeczki soli
2 łyżki oliwy
1 szkl.wody-ciepłej
FARSZ:
1 podwójny pierśnik
6 plastrów szynki gotowanej
4 krążki ananasa
3 średnie pomidory
zioła prowansalskie
sól
pieprz
papryka
ser około 30dag.
mozna dodać pieczarki ,oliwki ,poprostu to co kto lubi
PIERŚNIK KROIMY W KOSTKĘ LUB W PASKI I LEKKO Z DWÓCH STRON PODSMAŻAMY ,OCZYWIŚCIE DOPRAWIAJAC SOLĄ ,PIEPRZEM I PAPRYKĄ.SZYNKĘ,ANANAS.POMIDORY KROIMY RÓWNIEŻ W KOSTKĘ (POMIDORÓW NIE SOLIMY!!!!!)
PIZZĘ SMARUJEMY ROZMĄCONYM BIAŁKIEM,ABY NIE POWSTAŁ ZAKALEC.
NAJPIERW NAKŁADAMY NA PIZZĘ PIERŚNIK ,POTEM SZYNKĘ ,ANANAS I POMIDORY WAŻNA JEST KOLEJNOŚĆ),POSYPUJEMY ZIOŁAMI PROWANSALSKIMI I NA TO SER STARTY NA DUŻYCH OCZKACH TARKI.WKŁADAMY DO NAGRZANEGO PIEKARNIKA NA OKOŁO 2O-25 MINUT.
A TAK WYGLĄDA PIZZA PO UPIECZENIU. SMACZNEGO!!!!!
sylvii w dniu 2006-11-19 napisał(a):
Pizza PYCHOTAAAAAAA!!!!! Robilam juz pizze z wielu przepisow ale jak dla mnie ten jest najlepszy.
gosia111 w dniu 2006-11-20 napisał(a):
bardzo się cieszę że smakowało-dzięki za miły komentarz-pozdrawiam.
masełko czosnkowe:
http://209.85.135.104/search?q=cache:hX6VBwHnP8QJ:wielkiezarcie.com/przepis24044.
html+przepis+gosia111+mase%C5%82ko+czosnkowe+nr+1&hl=pl&ct=clnk&cd=1&gl=pl
De volaille Gosi:http://209.85.135.104/search?q=cache:OzE5y3jAGvkJ:wielkiezarcie.com/przepis24055.
html+przepis+gosia111+pier%C5%9B+kurczaka&hl=pl&ct=clnk&cd=6&gl=pl
1/2 kg.maku
1 szkl.cukru
1/2 szkl.miodu
3/4 kost.masła lub margaryny
1 łyżka proszku do pieczenia
3/4 szkl.mąki pszennej
1 olejek migdałowy
5 jajek
rodzynki
orzechy
skórka pomarańczowa
migdały
Gdy ciasto nam już ostygnie polewamy polewą czekoladową.
SMACZNEGO