Forum

Pomysł czy Problem?

pomocy!!!!!!

  • Autor: gosia111 Data: 2007-05-18 09:10:37

    nie mogę odzyskać moich przepisów w zaden sposób,wchodzę w google,wpisuję swój nick i nazwę przepisu a tam pokazuje się napis brak przepisu.Co mam robić ?????

  • Autor: anekaz14 Data: 2007-05-18 09:15:25

    naciśnij na napis kopia- tam powinien być Twój przepis

  • Autor: gosia111 Data: 2007-05-18 09:31:33

    a gdzie jest napis kopia?

  • Autor: anekaz14 Data: 2007-05-18 09:47:48

    Zrób dokładnie to co wcześniej tj napisz swój nick i nazwę przepisu-pod tym napisem będzie Kopia -Podobne strony. Naciśnij Kopia

  • Autor: gosia111 Data: 2007-05-18 09:50:21

    ok,już to sprawdzam,dziękuję

  • Autor: gosia111 Data: 2007-05-18 09:53:20

    kurcze,chyba jest ze mną coś nie tak bo ja nie widzę napisu kopia

  • Autor: almad Data: 2007-05-18 09:55:24

    na dole masz na niebiesko

    przepisy użytkownika gosia111 - Ciasta z owocami

    Wielkie Żarcie / Przepisy / Przepisy użytkownika gosia111 / Ciasta z owocami. »Ciasta »Desery »Diety ... Łatwy placek z owocami. ♦ moje przepisy ♦ moje ...
    wielkiezarcie.com/grp_przep.php?grp_prz=41&user_id=118328 - 15k - Wynik uzupełniający - Kopia - Podobne strony

  • Autor: gosia111 Data: 2007-05-18 10:02:23

    dziękuję Ci bardzo,niestety tam niektórych przepisów też nie ma-przepisu brak-taki widnieje napis

  • Autor: Elek Data: 2007-05-18 10:09:25

    Gosiu - wejdz w te linki które wstawiłam . W drugim oknie otwórz sobie drugie Wielkie Żarcie i tu wejdz w "" MOJE "" tam w dodaj przepis .
    Kopiuj lewa stronę przepisu z pierwszego okna i w klej w lewą strone ( tam do tabelki ) drugiego okna !!
    Tak samo z prawą stroną przepisu . Nastepnie postepuj tak , jak do tej pory gdy dodawałaś przepis , tzn zapisz go do kategori no i udostępnij
    Jak miałaś komentarze to też je skopiuj no i wklej do swojego juz nowoudostepnionego przepisu jako swój komentarz z dopiskiem ,ze są to odzyskane komentarze po awari - to tyle .
    Jak coś jeszcze nie jest jasne to pytaj /
    Powodzenia

  • Autor: gosia111 Data: 2007-05-18 10:11:04

    dziękuję ogromnie,zaczynam pracę

  • Autor: gosia111 Data: 2007-05-18 10:14:27

    udało mi się jak narazie,wielkie dzięki-pozdrawiam

  • Autor: Elek Data: 2007-05-18 10:40:00

    Jak jeszcze jakiegoś przepisu Tobie brakuje to napis - wspólnie znajdziemy :))))))))))))

  • Autor: gosia111 Data: 2007-05-18 11:55:16

    BRAKUJE MI TROSZKĘ NP:BLOK BRATOWEJ,ŁATWY PLACEK Z OWOCAMI,LENIWE GOSI,FAWORKI KARNAWAŁOWE,BIGOS Z KISZONEJ KAPUSTY, więcej nie pamiętam!!!!aLE I TAK BARDZO DZIĘKUJĘ ZA OGROMNĄ POMOC

  • Autor: Elek Data: 2007-05-18 14:08:15

    Bigos z kapusty kiszonejhttp://209.85.135.104/search?q=cache:00-ZPDDkYf8J:wielkiezarcie.com/
    przepis_do_druku.php%3Fid%3D23283+gosia111+bigos&hl=pl&ct=clnk&cd=4&gl=pl

    ale tylko w takiej wersji do wydruku :(

  • Autor: gosia111 Data: 2007-05-18 12:25:22

    A I JESZCZE PIEROGI Z KAPUSTĄ I GRZYBAMI

  • Autor: almad Data: 2007-05-18 09:26:24

    Roladki z szynki łatwe
    Składniki Przepis
    Składniki:
    8 plastrów szynki gotowanej
    2 jajka ugotowane na twardo
    1 średni por
    1/2 puszki groszku
    1/3 pęczka natki pietruszki
    2 łyżki majonezu winiary
    sól
    Pora pokroić w cieńkie krążki i posolić,odcisnąc powstały nadmiar soku.(Najlepiej zagnieść pora kilka razy rękoma)Dodać pokrojone w kostkę jajka,pokrojoną pietruszkę i groszek,wszystko delikatnie wymieszać z majonezem.Tak przygotowane nadzienie zawijamy w plastry szynki (zawijać w miarę ciasno).Poukładać gotowe roladki na półmisku i zalać lekko ściągającą galaretką ,nie może być za bardzo płynna bo wypłynie nam nadzienie.Galaretkę robimy z bulionu i żelatyny.Wstawiamy do lodówki .
    Autor: gosia111
    Przepis pochodzi z serwisu "Wielkie Żarcie".
    Adres: http://wielkiezarcie.com/przepis23277.html

  • Autor: almad Data: 2007-05-18 09:27:52

    Potrawka z pierśnika bardzo łatwe
    Składniki Przepis
    Składniki:
    1 podwójny pierśnik z kurczaka
    1 puszka kukurydzy
    2 średnie cebule
    1 mały słoiczek ketchupu( TYLKO WŁOCŁAWEK)
    Pierśnik pokroć na małe kawałeczki i rozbić je delikatnie tłuczkiem ,mają to być maleńkie kotleciki,posolić i popieprzyć,Obsmażyć z dwóch stron na złoty kolor.Tak przygotowane mięsko wrzucić do garnka i dodać cały słoiczek ketchupu,kukurydzę,pokrojoną drobno w kostkę cebulkę(surową) i wode (ilość wody taka sama jak ketchupu ,czyli taki sam mały słoiczek).Gotować na małym ogniu , od czasu do czasu mieszając, (ja gotuję około 30 minut)Najlepiej smakuje z ryżem-polecam!!
    Wyślij przepis znajomym autor: gosia111
    Wersja do wydruku przepisy użytkownika gosia111
    Komentarze:

    Dorota zza plota w dniu 2007-01-18 napisał(a):
    Bardzo przepraszam mam pytanie: Co to jest piersnik?

    Dorota zza plota w dniu 2007-01-18 napisał(a):
    albo piesnik? Niestety z niczym nie kojarze

    Lusy w dniu 2007-01-18 napisał(a):
    Ja wywnioskowałm, że to piersi z kurczaka. Może się mylę ?

    bela48 w dniu 2007-01-18 napisał(a):
    to chyba pierś z kurczaka.

    gosia111 w dniu 2007-01-18 napisał(a):
    dokładnie tak ,zapomniałam napisać ,że chodzi o pierśnik z kurczaka-przepraszam

    gosia111 w dniu 2007-01-18 napisał(a):
    już dopisałam!!!

  • Autor: gosia111 Data: 2007-05-18 09:33:12

    dzięki za przepis,chociaż coś,tylko jak je wrzucić spowrotem do moich przepisów?

  • Autor: almad Data: 2007-05-18 09:38:10

    Złociste placki ziemniaczane bardzo łatwe
    Składniki Przepis
    Składniki:
    4 duże ziemniaki
    3 łyżki mąki
    1 jajko
    szczypta soli

    olej do smażenia
    śmietana homogenizowana
    cukier
    Ziemniaki obrać ,umyć i zetrzeć na tarce -na małych oczkach.Dodać sól,mąkę i jajko,wymieszać.Nakładać na rozgrzany tłuszcz i smażyć na złoty kolor z każdej strony.Polać homogenizowaną śmietaną i posypać cukrem.

    Smacznego
    Wyślij przepis znajomym autor: gosia111
    Wersja do wydruku przepisy użytkownika gosia111
    Komentarze:

    iwona10 w dniu 2007-01-18 napisał(a):
    ja robię podobne tylko białko ubijam osobno są wtedy bardziej pulchne.

    gosia111 w dniu 2007-01-18 napisał(a):
    te są troszkę chrupiące.

    wanilia_91 w dniu 2007-01-18 napisał(a):
    są pyszne :)

    makusia w dniu 2007-01-18 napisał(a):
    mozna dodac troszkę kaszy mannej wtedy sa dopiero chrupiace , polecam

    gosia111 w dniu 2007-01-18 napisał(a):
    cieszę się,że smakowały-

    holly w dniu 2007-01-18 napisał(a):
    ja polecam cebulę do ciasta - idealne połączenie :)

  • Autor: almad Data: 2007-05-18 09:41:25

    zraziki wieprzowe łatwe
    Składniki Przepis
    Składniki:

    4 kotlety wieprzowe-szynka
    4 plastry szynki gotowanej
    1 biała kiełbasa surowa -15 dag
    2 łyżki masła
    10 dag pieczarek
    2 cebule-większe
    1żółtko
    pół natki pietruszki
    2 łyżki tartej bułki
    sól
    pieprz
    tymianek
    wegeta
    ziele angielskie
    liść laurowy
    2 kostki rosołowe
    Kotlety rozbić dość cieńko ,posolić ,popieprzyć i odstawić.Przygotować farsz:pieczarki i 1 cebulę pokroić w kostkę i zarumienić na maśle,pod koniec dodać posiekaną pietruszkę.Zdjąc z ognia i dodać surową kiełabsę,wymieszać.Tak przygotowany farsz mielimy przez maszynkę do mięsa,dodajemy żółtko,bułkę tartą i doprawiamy do smaku solą ,pieprzem,wegetą i tymiankiem.
    Na każdy kotlet kładziemy po plasterku szynki gotowanej ,nakładamy farsz (rozsmarować na całości) i zwijamy jak roladkę.Spinamy wykałaczką i obsmażamy na patelni z każdej strony.Dodajemy cebulę pokrojoną w krązki i jeszcze podsmażamy ,aby cebula nam się zarumieniła.Następnie całość przekładamy do garnka,dodajemy ziele angielskie , liść laurowy,kostkę rosołową i zalewamy wodą.Dusimy pod przykryciem około 1.5 godziny,aż zrazy będą odpowiednio miękkie.Wyjmujemy je na talerz i z wywaru robimy sosik.Przed podaniem pokroić w plasterki i polać sosem.
    Wyślij przepis znajomym autor: gosia111
    Wersja do wydruku przepisy użytkownika gosia111
    Komentarze:

    Brak komentarzy

  • Autor: gosia111 Data: 2007-05-18 09:42:20

    super!!!może uda mi się odzyskać dzięki Wam moje przepisy,tylko jak je wrzucić spowrotem na swoje miejsce

  • Autor: alelen Data: 2007-05-18 10:22:34

    Musisz od nowa wpisac.

    W tym celu zaznaczasz tekst w odnalezionych przepisach (sam tekst bez tabelek)
    Robi sie to w ten sposob: naciska sie na tekst lewym przyciekiem myszy i przeciaga po nim z przycisnietym przyciskiem.
    Zaznaczy ci na niebiesko tekst ktory chcesz skopiowac. Puszczasz myszke i kilkasz jednoczesnie dwa klawiszki ctrl+c
    czyli klawiszek z ctrl i literka c.    Przechodzisz na dodawanie przepisow i w odpowiednia rubryczke klikasz myszka a pozniej naciskasz jednoczesnie klawiszki ctrl+v  . Czyli klawiszek ctrl i klawiszek v jednoczesnie,   Powinien sie wkleic tekst, ktory zaznaczylas wczesniej.
    i tak dalej...

  • Autor: almad Data: 2007-05-18 09:43:06

    Gołąbki z piekarnika łatwe
    Składniki Przepis
    Składniki:
    kapusta świeża (około 15 liści)
    1 kg.miesa mielonego (wołowo-wieprzowe)
    4 średnie cebule
    2 saszetki ugotowanego ryżu
    jajko
    sól
    pieprz
    przyprawa "warzywko" lub "kucharek"
    PRZYGOTOWANIE NADZIENIA:
    Mięso mielone połaczyć z ryżem,jajkiem i zeszkloną cebulką.Doprawić do smaku solą, pieprzem i przyprawą.
    PRZYGOTOWANIE LIŚCI KAPUSTY:
    W kapuście obkroić na około głąb i obgotować we wrzątku.Liście powinny być miękkie ,aby przy zawijaniu nam nie popękały.

    Porcje nadzienia nakładać na liściach kapusty.Boki liści zawinąć do środka,a następnie zwijać w ciasne rulony.Tak przygotowane gołąbki obsmażyć na oleju.Włozyć do brytwanki lub naczynia żaroodpornego,zalać bulionem (tak aby przykryło 1/3 gołąbka),przykryć pokrywą i wstawić do piekarnika.Pokrywę zdjąć dopiero gdy gołąbki są miękkie i zostawić jeszcze na kilka minut aby nadmiar bulionu odparował i żeby się zarumieniły.

    MOŻNA RÓWNIEŻ ZAMIAST RYŻU DAĆ KASZĘ GRYCZANĄ .




    Wyślij przepis znajomym autor: gosia111
    Wersja do wydruku przepisy użytkownika gosia111
    Komentarze:

    aki w dniu 2007-01-15 napisał(a):
    Czy mięsko łączymy z surowym ryżem ?

    Beata567 w dniu 2007-01-16 napisał(a):
    Piec należy w temperaturze 180 st. na termoobiegu ok 1.5 godz.(ja robie zwykle całe morze gołąbków więc u mnie w naczyniu żaroodpornym są trzy piętra) - górę najlepiej przykryć liścmi bo sie spieka. Ja nie obsmażam gołąbków tylko od razu lądują w brytfance i zalewam całośc bulionem- tak,że wszyskie gołąbki są przykryte. Nie dodaję też jajka bo nie lubie twardego farszu a wręcz jeszcze wlewam do farszu szklankę bulionu- jest wtedu pulchny i mieciutki. Gdzieś w wielkim zarciu przeczytałam, że mozna zalać je bulionem grzybowym- wypróbowałam i na prawdę są pyszne więc polecam.Przepraszam, że pozwoliłam sobie na tak długi komentarz ale może komus te rady się przydadzą. AKI - ryz dodajemy ugotowany.

    gosia111 w dniu 2007-01-16 napisał(a):
    aki-przepraszam że dopiero teraz odpisuję,ale ryż musi być ugotowany

    gosia111 w dniu 2007-01-16 napisał(a):
    Beatko567-twój przepis też mi się podoba,ja nie daję liści na górę bo u mnie najbardziej lubią mięsko ze środka a resztę zjadam ja.

    aki w dniu 2007-01-16 napisał(a):
    Gołąbki super, ja zawsze zalewałam je całe bulionem i gotowałam.Te mają zupełnie inny smak.Przepis godny polecenia.

  • Autor: almad Data: 2007-05-18 09:47:22

    PIZZA Z KURCZAKIEM łatwe
    Składniki Przepis
    CIASTO:
    40 dag.maki
    2 dag.drożdży
    1 łyzeczka cukru
    1/2 łyżeczki soli
    2 łyżki oliwy
    1 szkl.wody-ciepłej



    FARSZ:
    1 podwójny pierśnik
    6 plastrów szynki gotowanej
    4 krążki ananasa
    3 średnie pomidory
    zioła prowansalskie
    sól
    pieprz
    papryka
    ser około 30dag.

    mozna dodać pieczarki ,oliwki ,poprostu to co kto lubi
























    DROŻDZE WŁOZYĆ DO GARNUSZKA ,DODAĆ CUKIER,1 ŁYŻKĘ MĄKI,3 ŁYŻKI CIEPŁEJ WODY,WYMIESZAĆ.MAKĘ WSYPAĆ DO MISKI,DODAĆ SÓL.GDY DROŻDŻE SIE ROZPUSZCZĄ WLAĆ JE DO MAKI,DOLAĆ WODĘ I OLIWĘ,WYROBIĆ GŁADKIE CIASTO.ODSTAWIĆ DO WYROŚNIĘCIA W CIEPŁE MIEJSCE,PRZYKRYĆ ŚCIERECZKĄ.GDY JUŻ PODROŚNIE ,,ROZWAŁKOWAĆ LEKKO PODSYPUJĄC MAKĄ.PALCAMI UKSZTAŁTOWAĆ TROCHĘ WYŻSZE BRZEGI.PLACEK PONAKŁUWAĆ WIDELCEM.PIZZĘ WYŁOZYĆ NA WYSMAROWANĄ OLEJEM BLACHĘ,ZOSTAWIĆ NA 10 MINUT ABY LEKKO PODROSŁO.

    PIERŚNIK KROIMY W KOSTKĘ LUB W PASKI I LEKKO Z DWÓCH STRON PODSMAŻAMY ,OCZYWIŚCIE DOPRAWIAJAC SOLĄ ,PIEPRZEM I PAPRYKĄ.SZYNKĘ,ANANAS.POMIDORY KROIMY RÓWNIEŻ W KOSTKĘ (POMIDORÓW NIE SOLIMY!!!!!)

    PIZZĘ SMARUJEMY ROZMĄCONYM BIAŁKIEM,ABY NIE POWSTAŁ ZAKALEC.
    NAJPIERW NAKŁADAMY NA PIZZĘ PIERŚNIK ,POTEM SZYNKĘ ,ANANAS I POMIDORY WAŻNA JEST KOLEJNOŚĆ),POSYPUJEMY ZIOŁAMI PROWANSALSKIMI I NA TO SER STARTY NA DUŻYCH OCZKACH TARKI.WKŁADAMY DO NAGRZANEGO PIEKARNIKA NA OKOŁO 2O-25 MINUT.


    A TAK WYGLĄDA PIZZA PO UPIECZENIU. SMACZNEGO!!!!!



































    Wyślij przepis znajomym autor: gosia111
    Wersja do wydruku przepisy użytkownika gosia111
    Komentarze:

    sylvii w dniu 2006-11-19 napisał(a):
    Pizza PYCHOTAAAAAAA!!!!! Robilam juz pizze z wielu przepisow ale jak dla mnie ten jest najlepszy.

    gosia111 w dniu 2006-11-20 napisał(a):
    bardzo się cieszę że smakowało-dzięki za miły komentarz-pozdrawiam.

  • Autor: almad Data: 2007-05-18 09:50:41

    MAKOWIEC HISZPANA łatwe
    Składniki Przepis
    SKŁADNIKI:
    1/2 kg.maku
    1 szkl.cukru
    1/2 szkl.miodu
    3/4 kost.masła lub margaryny
    1 łyżka proszku do pieczenia
    3/4 szkl.mąki pszennej
    1 olejek migdałowy
    5 jajek
    rodzynki
    orzechy
    skórka pomarańczowa
    migdały
    Mak sparzyć i zostawić na noc.Przemielić przez maszynkę.Masło roztopić,cukier utrzeć z żółtkami,dodać olejek migdałowy i wszystko razem połączyć,dobrze wymieszać.Następnie dodajemy makę ,proszek do pieczenia,mak i bakalie.Na sam koniec dodajemy pianę z białek.Tak przygotowane ciasto wylewamy na blaszkę wysmarowaną tłuszczem i posypaną kaszką manną.Wstawic ciasto do nagrzanego piekarnika180 C i piec przez 1 godzinę.
    Gdy ciasto nam już ostygnie polewamy polewą czekoladową.


    SMACZNEGO
    Wyślij przepis znajomym autor: gosia111
    Wersja do wydruku przepisy użytkownika gosia111
    Komentarze:

Przejdź do pełnej wersji serwisu