Forum

Rozmowy wolne i frywolne

Czarna stopa....:((

• Autor: luckystar Data: 2007-05-20 04:31:49

Kochani potrzebuje pomocy, moje nowe super wygodne sandalki farbuja mi nogi na czarno (wrrrrr !!!) i to w takim stopniu, ze jest to ciezko doszorowac.
    Wiem, ze podobny problem byl poruszany na forum tuz przed awaria i wlasnie zniknal wraz z innymi cennymi watkami.
    Czy ktos moze podac jakis sposob, co zrobic z tymi sandalkami ???

• Autor: kurkuma Data: 2007-05-20 04:38:53

Marylko, sądzisz że można z takim problemem coś zrobić? jaoś nie mam wielkich nadziei, ale jeśli się mylę to też chętnie skorzystam z porad. Ostatnio też coś podobnego mi się przytrafiło i to w całkiem markowych butach.

• Autor: siljed Data: 2007-05-20 07:16:55

Buty od wewnatrz przetrzec szmatka nasaczona octem lub spryskac lakierem do wlosow. Pozostawic do calkowitego wyschniecia. To powinno pomoc.

• Autor: aga9999 Data: 2007-05-20 10:42:49

Hmm.. ja bym je zareklamowała w sklepie.

• Autor: dankarz Data: 2007-05-20 11:05:23

Pomysł z octem jest bardzo dobry!!!!!!! Sandałki nie będą farbować a przede wszystkim będą miękkie i dopasują sie do nogi!! Ocet działa podobnie jak przy praniu - jak farbuje np. bluzka to do płukania dodaje się ocet. Ja też tak robiłam z butami ( przecierałam octem) jak farbowały, pozdrawiam danka

• Autor: Janek Data: 2007-05-20 11:18:39

Tylko na weekend nie jedź do rezerwatów bo trafisz na "Czarne Stopy" ...i mogą Cię wybrać na . A to byłoby do d... znaczy się ...niedobrze.
    Janek

• Autor: luckystar Data: 2007-05-20 13:51:22

Masz, racje zwlaszcza jakbym zaczela rzuty tomahwkiem albo kolekcje skalpow ....a wiezienie mam zaraz za rzeka.
    Charlie i tak sie smieje, ze to bedzie moj kolejny adres zamieszkania jesli sie nie uspokoje politycznie....

• Autor: luckystar Data: 2007-05-20 13:47:51

Siljed i Dankarz dzieki za rade, wrzuce je do marynaty i niech sie dzieje wola nieba....Ale podejrzewam, ze pomoze, bo wlasnie tez pamietam, ze moja mama do plukania rzeczy "puszczajacych" dodawala octu. Buziaczki :))

• Autor: pandora Data: 2007-05-20 19:08:49

Gdyby wszystkie babcine sposoby zawiodły, zawsze można wyszperać parę gustownych foliowych woreczków, do nich nóżkę wrazić i dopiero butki ubierać:)
    Może wylansowałabyś new style ?
    p.

• Autor: luckystar Data: 2007-05-21 03:00:23

Dzieki serdeczne, ale wtedy to juz napewno wyladowalabym w Belview, to takie tutejsze wariatkowo, chociaz moze i nie w NYC wszystko mozliwe :))

Przejdź do pełnej wersji serwisu