Forum

Figle na igle i pielenie ogródka

Weekend wśrod zieleni :)))

• Autor: Ave Data: 2007-05-21 00:46:39

Spędziłam te dwa dni na działce i ... nie chciało mi sie wracać. Tam cudownie ciepło, spokój i cisza, w ciągu dnia najszybciej mozna mnie było zlokalizować na wysokości ... psiego pyszczka, jak pieliłam, pieliłam, pieliłam . Wieczorem byłam dawca krwi - dla roja komarów, potem był grill i "płynne dodatki" i nawet jakies śpiewy z siostrą i szwagrem (chyba to podpadało pod taką kategorię, ale głowy sobie za to urwac nie dam ). Pies prawie zgubił nogi w pogoni za piłeczką, a mąż dopieszczał swoja nową zabaweczkę - czyli samochód . Ogólnie było SUPER, a niżej parę fotek mojej tegorocznej zieleniny...

• Autor: Bodek Data: 2007-05-21 01:08:12

kolorowo -- podoba mi sie :D
    tak trzymaj -- tylko nie z zakraplaniem tej zieleni :)
    pozdr........

• Autor: luckystar Data: 2007-05-21 02:36:04

Wcale Ci sie nie dziwie, ze nie chcialo Ci sie wracac do domu....jak masz taki raj na tej dzialce....I do tego jeszcze spiewy i procenty .....toz lepiej niz w niebie :))

• Autor: Elek Data: 2007-05-21 07:55:36

Ave --- i ja , jak Marylka wcale się Tobie nie dziwię ,że nie chciało Ci się wracać do miejskiego zgiełku !!
    Ja - jak miałam działeczkę - to też prawie na niej mieszkałam.
    Uwielbiałam wszelkie prace na niej ,ale tak pięknie jak na Twojej jest działce to ja nie miałam !!
    Pozdrawiam - Elek

• Autor: appetita Data: 2007-05-21 09:24:35

Ja mam taką namiastkę zieleni na dużym balkonie ale takie cudowne widoki... mmm też bym nie chciała wracać, pięknie masz na tej działeczce, różnorodność kolorów, gatunków o zapachu nie wspomnę... Zazdroszczę...

• Autor: Baśka Data: 2007-05-21 11:06:55

Ave,ta Twoja zielenina jest tak cudownie kolorowa.Muszę się koniecznie wprosić do kogoś na działeczkę.Tylko najpierw trzeba zamarynować jakieś mięso.

• Autor: Ave Data: 2007-05-21 12:22:30

Dziekuję Wam bardzo za miłe słowa i... zapraszam do mnie na działkę. Może będziecie "przypadkiem" przejeżdżali w wakacje koło Łodzi i wtedy zrobicie sobie małą przerwę w podróży na Hop-siup do Ewy na działkę

• Autor: niutka Data: 2007-05-24 14:52:06

Pięknie kolorowo masz na swojej działeczce  Ave. Chciałam się spytać, czy na ostatnim zdjęciu to jest firletka? Podobny krzaczek, ale nie kwitnący kupiłam w niedzielę na giełdzie ogrodniczej i jestem ciekawa jak się go  "rozmnaża". Pozdrówka :-))

• Autor: alman Data: 2007-05-24 19:24:30

Moim zdaniem na ostatnim zdjęciu jest niecierpek. Mam firletkę ale jeszcze nie kwitnie i liście ma zielone. Ale kupiłam w tym roku od kobiety na hali targowej coś o liściach bordowo-brązowych, też nazwała to firletką, ale inną odmianą, pokazała nawet zdjęcie, ale ta też na razie ani myśli o kwitnieniu.

• Autor: niutka Data: 2007-05-24 20:06:10

I ja właśnie też o takich liściach firletkę kupiłam i też jeszcze nie kwitnie. Facet pokazywał mi zdjęcie kwitnącej i myślałam, że to jsą te kwiaty na zdjęciu Ave. Oj ślepota ze mnie, ślepota....

• Autor: Ave Data: 2007-05-25 00:28:54

Niutko te różowe - to niecierpki

• Autor: Mari Data: 2007-05-25 11:32:47

Ave,a gdzie masz te dzialke? Moja babcia miala na Helenowku a pozniej na Przedzelnianej - teraz to pewno wszedzie stoja bloki. Pozdrawiam.

• Autor: Mari Data: 2007-05-25 11:33:39

Przepraszam, ma byc Przedzalniana, zeby sie Lodzianka Ave nie obrazila.

• Autor: Ave Data: 2007-05-28 00:52:06

Mari, ja nie z tych co to się obrażają , a działke mam pod Łodzią (25 km w stronę Strykowa - niedaleko przechodzi tam autostrada, ale ja ponad nią przejeżdżam w drodze na działkę).
    Teraz bys chyba Helenówka nie poznała. Wyrosło tam duże osiedle mieszkaniowe. Pozdrawiam Mari

• Autor: monia00 Data: 2007-05-28 03:53:30

Ale pieknie ! To prawdziwy raj na ziemi . I widac swietna reke ogrodniczki . Gratuluje pieknej dzialki ...

• Autor: alidab Data: 2007-05-28 16:58:52

Ave, piękne te Twoje roślinki. Widzę tu moje faworyty - orliki. Mam do nich szczególny sentyment :)) Ja też mam ale chyba nie tak ładne jak Twoje :))

• Autor: Ave Data: 2007-05-28 19:13:56

Alu, to mamy podobne sentymenty, bo ja te kwiatki tez lubię najbardziej

Przejdź do pełnej wersji serwisu