Forum

Galeria

Zwierzyniec, Józefów - wycieczka

• Autor: aga9999 Data: 2007-05-25 10:43:02

Na Roztoczu jest najwięcej dni słonecznych w Polsce, bo ponad 100. Takze chyba dobre miejsce na udane wakacje ;>
    Ograniczę się do 2 miejsc.. moze kiedys rozbuduje watek, chocby o szumy, Nielisz, Guciów, Krasnobród czy sam Zamość :-)
    a jak nie ja to moze "ktos inny" :-) ktoś komu Szczebrzeszyn nie jest obcy

To na pierwszy ogień, Zwierzyniec - jak dojechać? prosze bardzo!

Znajduje się tu najstarszy browar w Polsce..

..stara reklama piwa Zwierzyniec :-)

Źródło: www.bpv.superhost.pl

A oto Krzysztof Zawalidroga - na ulicy Dębowej w Zwierzyńcu na środku drogi stoi ...DĄB.
    W latach 60-tych, ówcześni ekolodzy nie dopuścili do jego wycięcia (gdy budowana ową drogę)
    i tak stoi do dziś. Imię które mu nadano nawiązuje do patrona kierowców...

....malowniczy kościółek barokowy w Zwierzyńcu

W Zwierzyńcu jest 65 pomników, na jeden pomnik przypada ok. 50 mieszkańców.
    Jest to rekord ogólnopolski. A pomnik szarańczy jest jedynym takim obiektem na świecie.

Chałupy drewniane stanowią 40% budownictwa mieszkaniowego w Zwierzyńcu.

Stawy echo...

Zwykły biurowiec Ordynacji Zamojskiej z XIX wieku

Jak juz sie człowiek zmęczy dreptaniem po Zwierzyńcu to może wstąpić na pyszne lody,
    które cieszą się ogromna popularnoscia w regionie...
    [zdjęcia lodziarni brak - zajeta bylam wtedy ;-)]

albo po pyszny miód fasolowy do Ulik-a
    choć niekoniecznie musi być fasolowy...

A to już wieś ups.. miasto :D Józefów
    :( zrobiłam zdjęcia panoramiczne ale widzę że nie można ich tutaj wstawic.. trudno.. ale mozna kliknac tutaj i tutaj

niestety dysponuję jedynie fotorelacją z kamieniołomów..

..prawie jak w Rio..

To na razie tyle.

• Autor: beata1 Data: 2007-05-25 11:08:57

Ago cieszę się że podobają ci się moje rodzinne strony ja z tych miejsc najbardziej lubię zwiedzać Krasnobród zalew i kapliczkę na wodzie.

• Autor: Krystyna911 Data: 2007-05-25 11:17:00

Po raz drugi odpowiadam. Komputer zrobił mi niemiłą niespodziankę i w momencie jak nacisnęłam "wyślij" wywalił mnie z sieci. Trzy lata temu wybraliśmy się z mężem na kilkudniowy wypad na Roztocze, z bazą w Zwierzyńcu. Były to bardzo piękne dni. Cudowna okolica, jakiś magiczny mikroklimat. Byliśmy chyba wszędzie, Właśnie niedawno pomyślałam, że dobrze byłoby tam wrócić. Niestety na razie ani czas ani finanse nie pozwalają mi na to. Ale na pewno jeszcze się tam wybiorę. Okolicę zarekomendował mi kolega, który mieszka w Tomaszowie Lubelskim. Ja w podziękowaniu, pochwaliłam się i troszeczkę pokazałam "moje" Góry Świętokrzyskie.  Z okna  mieszkania podziwiam panoramę całych Gór Świętokrzyskich a przede wszystkim Święt Krzyż z wieżą telewizyjną i klasztorem. Też jest pięknie lecz niestety baza turystyczna na Roztoczu jest bardzo dobrze rozwinięta a u nas nieszczególnie. Tak mi się tam podobało że już kilku osobom poleciłam tereny Roztocza. Wycieczka jednodniowa nie pokaże wszystkiego. Należy wybrać się na kilka dni. Pozdrawiam z Gór Świętokrzyskich.

• Autor: aga9999 Data: 2007-05-25 14:48:26

Tym co sie nie otwieraja zdjecia to proponuje skorzystac z przegladrki firefox. sprawdzilam, na ie sie otwieraja tylko 3 zdjecia :(

• Autor: Elek Data: 2007-05-25 17:17:03

Aga - ja mam taką przegladarkę ale nie bardzo rozumiem co mi ma sie otworzyc za jej pomocą - jak nawet krzyżyczków do zdjęć nie ma u mnie :(
    Jedynie trzy zdjęcia co są no i link do ULIK-a mi się otwiera :)

• Autor: aga9999 Data: 2007-05-26 10:03:40

Elek no te wzystkie zdjecia..ja jak odpalilam strone w ie i wlazlam na ten watek to widzialam tylko 3 fotki, a w firefoxie widze wszystko jak nalezy..

Przejdź do pełnej wersji serwisu