Forum

Rozmowy wolne i frywolne

Nasze polskie morze

• Autor: joking Data: 2007-05-25 21:16:56

Kochani! P ostatnich stresach, które przeżywamy z mężem postanowiliśmy,że jak tylko wypiszą go ze szpitala i troszeczkę dojdzie do siebie, to jedźiemy zrelaksować się nad morze. Nie mam tylko pojęcia gdzie się wybrać? Nie robi mi to różnicy czy będzie to malutka mieścina, czy też większa, w czerwcu i tak nie ma tłumów nad morze. Zależy mi żeby było dobre połączenie z Warszawą ( mam na myśli pocią albo autokar) i żebyśmy nie muslieli przejechać całego wybrzeża. Maż nie będzie się nadawał na jazdę samochodem, a ja nie mam prawo jazdy, tak więc planujemy wycieczkę publicznymi środkami transportu. Jakie miejscowości mi polecacie? A może i jakieś ciekawe kwatery?

• Autor: bettsi Data: 2007-05-25 23:18:11

Polecam Darłówko- byłam w zeszłym roku i było naprawdę syper. Zobacz ofertę na tej stronie: www.basia.twojewczasy.pl/. Ja nie byłam w tym pensjonacie ale znajomi jeżdża do tej pani i są bardzo zadowoleni.

• Autor: Natka64 Data: 2007-05-26 01:19:52

http://www.amberia-dabki.pl/ My tam sie wybieramy w lipcu nie wiem jak bedzie ale mysle ze fajnie jedziemy pierwszy raz

• Autor: Dareczka Data: 2007-05-26 09:53:01

Polecam Międzywodzie - piękne okolice no i ten las wzdłuż wybrzeża z deptakiem przez środek.. Dodatkową atrakcją są dziki oswojone, które gromadnie wędrują po lesie.. Byłam w ośrodku gryf-inko właścicielka bardzo miła... no i można się z nią dogadac jeżeli chodzi o cenę.. W zasadzie jest dużo tam ośrodków gdzie można się zatrzymać... Drugą miejscowością sa Wicie.. bardzo ładna miejscowosc niskie ceny. Chyba, że wolisz coś bardziej 'rozbudowanego' to polecam Pobierowo... byłam tam w tamtym roku i wbrew pozorom nie było dużo ludzi na plaży... a co do plaży są ładne i szerokie. Nie wiem dokładnie czego szukasz...Byłam też w Mrzeżynie, ale tam średnio mi się podobało, dlatego nie polecam.
    pozdrawiam

• Autor: aki Data: 2007-05-26 11:56:48

Polecam Karwię, mała mieścina, duży wybór jadła, bardzo blisko morza, szeroka plaża.

• Autor: Baśka Data: 2007-05-26 12:59:48

A może tak morze w Ustce? Wejdż na www.ustka.pl potem a bazę turystyczną.a tam mnóstwo wiadomości ,adresów,telefonów.Jeżeli sie do nas wybierzesz daj cynk na pocztę.Mam autko,zabiorę w ciekawe miejsca w okolicy Ustki.Weszłam na Twoje ustawienia i zobaczyłam ile masz lat,jeżeli nie będziesz miała ochoty na kontakt ze" staruszką " nie obrażę się.

• Autor: till Data: 2007-05-27 19:13:09

http://www.apartamenty.kolobrzeg.pl/1/portowa/jednopokojowe_ecco.htm nie mam pojęcia, jakie jest połączenie z Warszawą, ale sądzę, że musi być.
    Apartament doskonały, znajduje się może pięćdziesiąt metrów od wejścia na plażę, tuż obok portu i latarni morskiej. Wokół kilka pubów, kawiarni i restauracji. Poleciła mi go na forum Smakosia i zgodnie z jej zapewnieniami spędziliśmy tam fantastyczny tydzień. Poza sezonem Kołobrzeg jest prawie pusty (jeśli nie liczyć niemieckich kuracjuszy), jest gdzie spacerować, co zobaczyć, odpocząć...

• Autor: smakosia Data: 2007-05-29 13:38:56

Potwierdzam! Potwierdzam!

• Autor: joking Data: 2007-05-30 20:20:06

Prawda, że to dobry pomysł? Trochę odreagujemy i wypoczniemy. A męża mam już w domu :-))))

• Autor: smakosia Data: 2007-05-30 20:30:20

Zasłużyliście oboje na wspaniały "wypad". Życzę Wam takiego.

• Autor: joking Data: 2007-05-30 20:33:38

Dziękuję smaoksiu i za wszystkie ciepłe słowa też.

• Autor: smakosia Data: 2007-05-30 20:38:26

E tam! Zaraz dziękować! Przecież ja Cię lubię! :-) Ściskam.

• Autor: joking Data: 2007-05-30 20:44:23

Fajna z Ciebie babka Smakosiu i do tego jeszcze zawsze mądrze doradzisz, a i słowo pocieszena płynące od Ciebie jakoś tak podnosi na duchu...

• Autor: Elek Data: 2007-05-30 21:19:36

Cieszę się bardzo ,ze Twój mąż już jest w domu !!
    Teraz faktycznie należy się WAM wspaniały wypoczynek który pomoze Wam naładować akumulatorki !!
    Życzę Wam wszelkiej pomyślnosci !! Elek

• Autor: joking Data: 2007-05-30 21:23:09

A żebyś wiedziała jak ja się cieszę!!!!! Normalnie wszystkich z radości bym wyściskała. a co tam ściskam wszystkich mocno wirtualnie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1

• Autor: marsil Data: 2007-05-28 13:49:16

jest połączenie bezpośrednio z Warszawy do Karwii, bliziutko do morza. Stołować się można z biegu, jedzenie niezłe i niedrogie. Mnie sie tam bardzo podobało.

• Autor: marinik Data: 2007-05-29 10:46:22

ech Karwia Karwia.....
    Znam Karwie sprzed 25 lat - wtedy tam bylo rzeczywiscie fajnie.
    Plaza jest wciaz rewelacyjna, ale spokoju juz zaznac nie mozna niestety. Gwar i tlumy- wszedobylskie tlumy, a sama miejscowosc- jak jarmarko-rynek-bazarek-koszmarek.Tak juz chyba wszedzie nad morzem jest.

• Autor: joking Data: 2007-06-09 18:55:32

Nareszcie się zdecydowałam i zarezerwowałam kwaterę. 17czerwca jadę do Kątów Rybackich. Już nie mogę się doczekać. Mam tylko nadzieję ,że pogoda będzie, bo z tej okazji zakupiłam sobie dzisiaj nowy strój kąpielowy. Mam zamiar wylegiwać się na plaży, wcinać mega ilościryb, pić piwo z sokiem malinowym, podziwiać zachody słońca, a nocą patrzeć w gwiazdy i słuchać szumu morza.

• Autor: Baśka Data: 2007-06-09 22:02:50

Mierzeja Wiślana-tam jest pięknie.Życzę przyjemnego wypoczynku.Basia

• Autor: joking Data: 2007-06-10 10:14:29

Dziękuję Basiu. W Kątach jest również rezerwat Kormoranów, już nie mogę się doczekać!!! Będę robić dużo zdjęć i napewno je umieszczę w galerii.

• Autor: Elek Data: 2007-06-10 10:56:33

I ja życzę Wam cudownego wypoczynku !! Naładujcie swoje ""akumulatorki"" możliwie jak jak najlepiej :)))))))))
    Pisałaś ,że będziesz robiła dużo zdjęć- to w takim razie czekam na fotorelację !!
    Pozdrawiam - Elek

• Autor: joking Data: 2007-06-10 14:26:57

Masz to jak w banku Elku Zdjęcia będą w naszej galerii.

• Autor: luckystar Data: 2007-06-11 00:56:47

Oj, ze ja to jakos przegapilam (???) To ja tez Marto zycze Wam z calego serca wspanialego wypoczynku - nalezy Wam sie on za te wszystkie problemy, ktore dzieki Bogu macie juz za soba i oby nigdy wiecej. Lez na plazy piwko popijaj i ciesz sie, ze jestescie znow razem i szczesliwi :))

Przejdź do pełnej wersji serwisu