Forum

Rozmowy wolne i frywolne

Od kiedy truskawki???

• Autor: Meg Data: 2007-05-25 21:21:33

Dziewczyny mam pytanie : od kiedy podawałyście swoim dzieciom truskawki ? Moja córeczka ma 16 miesięcy, nie jest alergikiem.Dzisiaj kupiłam jej trochę i wcinała, że aż się uszy trzęsły, tylko nie wiem czy to nie za wcześnie na takie owoce. Bardzo proszę o jakąś radę.

• Autor: Janek Data: 2007-05-25 21:42:48

Nie wiem ile w tym prawdy i dlaczego ale prawdopodobnie ziarenka, które są na powierzcni truskawek "alergizują" dzieci. lepiej obierać je z tych ziarenek.
    Janek
    P.S.
    Przepraszam ale odpowiedział Ci "chłopak"

• Autor: Magdal Data: 2007-05-25 21:44:18

Jeśli nic jej nie jest i do tego jeszcze jej smakowały to śmiało możesz dawać córci.Moja córeczka w zeszłym sezonie truskawkowym miała 8-9miesięcy i też jej dawałam do spróbowania.

• Autor: Meg Data: 2007-05-25 22:03:21

Janku, przepraszam cię bardzo i dziękuję za odpowiedź. Madgal zobaczymy co będzie jutro, czy nie pojawi sie żadna wysypka, ale jeśli twojej córeczce nie zaszkodziły to myślę, że moja tez może troszkę podjadać truskaweczki.

• Autor: jamajka Data: 2007-05-25 22:12:01

Mój synek ma 9 miesięcy i już wcina oczywiście na początek dałam mu kaszkę NESTLE z truskawkami a niedawno dałam mu zmiksowaną truskawkę z bananem, jabłkiem i biszkoptem wysypki nie było :) Także myślę że możesz smiało podawać córci truskawki. Tylko w nie za duzych ilościach gdyż niektóre osoby mimo że nie są uczulone gdy jedzą za duzo truskawek np codziennie dość spore ilości to może pojawić się u nich wysypka tak ma moja mama i siostra POZDRAWIAM!!!!

• Autor: Meg Data: 2007-05-25 22:41:21

Jamajko dziękuję za odpowiedż. Kaszki Nestle z truskawkami są stałym menu mojej córeczki, więc rzeczywiście po troszku będę jej podawała truskaweczki.Pozdrawiam.

• Autor: Meg Data: 2007-05-26 22:47:35

Agnieszko dziękuje za odpowiedź.Po wczorajszych truskawkach wysypka się nie pojawiła, wiec dzisiaj pozwoliłyśmy sobie na 7 sztuk i oby tak dalej. Pozdrawiam.

Przejdź do pełnej wersji serwisu