Forum

Rozmowy wolne i frywolne

Kotka nie toleruje dzieci

• Autor: bea39 Data: 2007-05-26 18:48:02

Moja kotka nie toleruje moich dzieci.Chyba tak to musze nazwać,zwłaszcza córki.Kiedy mieszkałam sama niebo nie kot, pojawiły się dzieci zostawia pamiątki po sobie.Najpierw okupowała pokój syna.Teraz pozwala sobie nawet w moim pokoju.Wie gdzie jest kuweta korzysta z niej ale czasem pozwala sobie w innym miejscu.NIe wiem co mam robić.Spryskuję perfumami to przenosi sie w inne miejsce.Może macie jakąs wypróbowaną metodę?

• Autor: maggia Data: 2007-05-26 19:22:43

Witam!
    A wykluczyłaś jakąś chorbę? Koty przestają robić do kuwety, gdy kojarzy im się ona z bólem i zaczynają robić po kątach. Ja na Twoim miejscu złapałabym najpierw mocz do badania i sprawdziła czy czasem nie jest to wina chorego pęcherza lub nerek. Badanie takie dużo nie kosztuje. Chyba okooło 10-15zł w zależności od miasta. Jeśli wyniki bedą dobre to można zacząć szukać innej przyczyny.
    Polecam stronkę www.forum.miau.pl tam jest skarbnica wiedzy na temat kotów ich zachowań i chorób.
    Pozdrawiam i Powodzenia!!!

• Autor: Elek Data: 2007-05-26 20:01:04

na niebiesko stronkę :

www.forum.miau.pl

ale jakoś nic pod tym linkiem nie ma :((((
    Czyżbym cos źle tym razem robiła ? :((((

• Autor: maggia Data: 2007-05-26 20:26:34

Użytkownik Elek napisał w wiadomości:
    > na niebiesko stronkę : www.forum.miau.plale jakoś nic pod tym linkiem nie ma
    > :((((Czyżbym cos źle tym razem robiła ? :((((

Dziwne? Jak normalnie wpiszesz to wchodzi na strone. Własnie weszłam.

• Autor: Baśka Data: 2007-05-26 22:18:11

Weszłam na stronkę wpisując www.miau.pl

• Autor: Baśka Data: 2007-05-26 22:18:19

kliknęło mi sie 2 razy,ale stronka fajna

• Autor: maggia Data: 2007-05-26 19:32:32

Jeszcze może być kilka przyczyn. Czy zmieniłaś kotce ostatnio żwirek na inny? albo przeniosłaś w inne miejsce kuwete ?, Czy kotka ma zawsze czysto w kuwecie? Bywają takie czyściochy, że jak coś już tam jest to nie zrobią.

• Autor: bea39 Data: 2007-05-27 21:37:32

raczej nie kuweta, chociaż nie lubi żwirku silikonowego,dzisaj(córki nie było) zostawiłą kałużę w kuchni , ale kuweta była zajęta.

• Autor: nadia Data: 2007-05-26 21:51:09

Słyszałam, że jeśli zwierzak jest dłużej w mieszkaniu ( mieszka ) niż dzieci, wtedy czuje się bezwzględnym władcą i kocha tylko tych, którzy byli wcześniej niż on w mieszkaniu, wszyscy inni to intruzi i próbuje to sygnalizowac....

• Autor: jasia Data: 2007-05-26 22:46:20

Bea, koty sa zaborcze,. i zazdrosne, nie tolerują konkurentów na swoim teryrorium....
    nawet dziecko jest dla kota rywalem... trzeba dużo, dużo milosci i cierpliwości, aby kota przekonac, że ten nowy członek rodziny, to przyjaciel, a nie konkurent

jasia

• Autor: kurkuma Data: 2007-05-27 09:31:55

Sądzę, że jeżeli wykluczyć chorobę, to może to być ewidentna zazdrość. Kiedy moja siostra została babcią i malutka Małgosia pojawiła się w domu - to siostra w chwili  przybycia Małgosi do domu trzymała Hycka /czyli kota/ na rękach. Potem ile razy brała Małgosię na ręce to za chwilę tak samo brała Hycka. Efakt był taki, że Hycek całkowicie zaakceptował Małgosię. Powiem więcej, jeżeli zdarzyło się, że Małgosia zapłakała, a nikogo nie było w pokoju, to Hycek stawał przed siostrą, robił taki raban, że koniec świata i prowadził do Małgosi.

• Autor: Bodek Data: 2007-05-27 11:07:16

no to znowu spacerek do weterynarza cie czeka :D

• Autor: bea39 Data: 2007-05-27 21:36:13

Spacerki to ja mam ale chyba faktycznie to zazdrość

• Autor: maggia Data: 2007-05-28 07:54:16

A czy kotka jest wysterylizowana? Jeśli nie to też może być przyczyna. Niektóre kotki znaczą, szczególnie wtedy gdy mają ruje.
    Więcej pomysłów nie mam. Napisz czy sytuacja się poprawiła. Pozdrawiam!!!

• Autor: bea39 Data: 2007-05-28 08:57:06

Chyba to,nie jest sterylizowana i juz raczej nie będzie.A fakt jak się zastanowic zaczęło sie od marca.Oszaleć z nia juz mozna !!Ale na noc za karę nie pozwaliłam jest spać w moim pokoju, Całą noc płakała pod drziami i żądnych niespodzanek rano !!

• Autor: Mari Data: 2007-05-28 09:53:10

Mialam podobny klopot z maja kotka - po sterylizacji nie stalo sie ani razu zeby gdzies nasiusiala, podobno w ten sposob niesterylizowane kotki przywoluja partnerow
    i zostawiaja im swoje "wizytowki". Teraz to powazna Pani Kotka- ma juz 1.5 roku i nie mam z nia zadnych klopotow.  Ile lat ma Twoja kotka ze jej nie chcesz poddac zabiegowi? Moze jeszcze warto. Pozdrawiam.  

• Autor: bea39 Data: 2007-05-28 12:17:42

ma ponad siedem lat, dostałam ją pół roku temu.I tak jest schorowana i wyprowadzam ja na prostą,żeby dodatkowo ją dręczyc zabiegiem

Przejdź do pełnej wersji serwisu