Witam.Szukam przepisu na paszteciki takie z ciasta naleśnikowego a farsz z takiej zwykłej pasztetowej.Bardzo dawno temu coś takiego jadłam i ostatnio mi się przypomniało.Nigdzie nie mogę znaleźć jak się robi ten farsz.Może ktoś z Was zna i podpowie?dzięki
Pasztet w takich naleśnikach stanowi wypełniacz, który jak wiadomo jest tani. Cały dowcip polega na zmianie smaku pasztetu przez różnego rodzaju dodatki. Podstawa, to przesmażona na oleju cebula. Do niej można dodać pieczarki, albo jakieś warzywa, np mrożone, przyprwy ziołowe, czosnek, paprykę, pomidory. Jeżeli pasztet jest twardy, to wody z warzyw nie trzebado końca odparowywać, bo się całość masy nie rozsmaruje. Inwencja kulinarna dozwolona i wskazana. Na pewno sobie jakąś smaczną własną wrsję wyczarujesz. :)
dzieki bardzo za porady.teraz tylko dobra pasztetowa by sie przydala.cos tam poeksperymentuje.jak myslicie ktora lepsza?we flaku czy w folii?chyba flak co?
Monami - u Ciebie w mieście powinny być też sklepy tzw " Witkowskie "!! Ja w "Witkowie " kupuję pasztetowa borowikową - jest pyszna ,polecam też na kanapki !! Zresztą każda ICH pasztetowa jest pyszna !! Zobacz czy w pobliżu nie masz takiego sklepu ,jak jest to spróbuj ( znaczy pasztetowej - oczywiscie !! ) ! Pozdrawiam Ciebie - Elek
hi hi hi - a niech i nazywa się to reklamą - hihihi A cebulowej pasztetowej nie znam - ale kupowałam już u nich metkę cebulową - też smaczna !! O pasztetowa cebulową muszę spytać !!
Witam.Szukam przepisu na paszteciki takie z ciasta naleśnikowego a farsz z takiej zwykłej pasztetowej.Bardzo dawno temu coś takiego jadłam i ostatnio mi się przypomniało.Nigdzie nie mogę znaleźć jak się robi ten farsz.Może ktoś z Was zna i podpowie?dzięki
Moze takie cos Ci przypadnie do gustu !! :
http://www.smaczny.pl/forum/index.php?s=efa5ecc49a979bac
2d12d060e157edf3&showtopic=4230&pid=21724&st=0&#entry21724
Musisz przejść do pierwszego postu - tam jest przepis :))))))
Pasztet w takich naleśnikach stanowi wypełniacz, który jak wiadomo jest tani. Cały dowcip polega na zmianie smaku pasztetu przez różnego rodzaju dodatki.
Podstawa, to przesmażona na oleju cebula. Do niej można dodać pieczarki, albo jakieś warzywa, np mrożone, przyprwy ziołowe, czosnek, paprykę, pomidory. Jeżeli pasztet jest twardy, to wody z warzyw nie trzebado końca odparowywać, bo się całość masy nie rozsmaruje. Inwencja kulinarna dozwolona i wskazana. Na pewno sobie jakąś smaczną własną wrsję wyczarujesz. :)
dzieki bardzo za porady.teraz tylko dobra pasztetowa by sie przydala.cos tam poeksperymentuje.jak myslicie ktora lepsza?we flaku czy w folii?chyba flak co?
Monami - u Ciebie w mieście powinny być też sklepy tzw " Witkowskie "!!
Ja w "Witkowie " kupuję pasztetowa borowikową - jest pyszna ,polecam też na kanapki !!
Zresztą każda ICH pasztetowa jest pyszna !!
Zobacz czy w pobliżu nie masz takiego sklepu ,jak jest to spróbuj ( znaczy pasztetowej - oczywiscie !! ) !
Pozdrawiam Ciebie - Elek
Oczywiscie, sklepy Witkowo (czy to aby nie reklama?)!!!!znam i kupuje.a cebulowa pasztetowa znasz?pycha mniam.
hi hi hi - a niech i nazywa się to reklamą - hihihi
A cebulowej pasztetowej nie znam - ale kupowałam już u nich metkę cebulową - też smaczna !!
O pasztetowa cebulową muszę spytać !!
A jak wyszły i smakowałt paszteciki ?