Znalazlam taki przepis: farsz- 1 1/2 kg wegorza 40 dag warzyw ( marchew, piertuszka , cebula, por, sele) 7 jaj lyzka masla 10 dag margaryny plasterki cytryny lyzka siekanego koperku sól galareta - 2 lyżki żelatyny, wywar
Ugotowac wywar z warzyw w osolonej wodzie. Włożyc do niego węgorza i gotowac, aż będzie miękki. Zdjac z ryby skórę. Przygotowac farsz : siekane mieso wegorza, ugotowane na twardo jaja, łyzkę masla i kopru, wymieszac. Napelnic skóre farszem, zaszyc otwór po glowie, przewiazac nicia jak serdelki co 10 cm. Smażyc na margarynie 3-5 min, nastepnie wylożyc na polmisek, oblożyc ugotowanymi jarzynami. Przygotowac galarete : wywar zmieszac z rozpuszczona w zimnej wodzie zelatyna. Zalac rybe i odstawic w chlodne miejsce, by galareta stezala. Podawac potrawe przybraną plasterkami obranej cytryny. z ksiązki " Karp i inne ryby"
Jak zrobić wegorza w galarecie. Pomocy, pilne
Znalazlam taki przepis:
farsz- 1 1/2 kg wegorza
40 dag warzyw ( marchew, piertuszka , cebula, por, sele)
7 jaj
lyzka masla
10 dag margaryny
plasterki cytryny
lyzka siekanego koperku
sól
galareta - 2 lyżki żelatyny,
wywar
Ugotowac wywar z warzyw w osolonej wodzie.
Włożyc do niego węgorza i gotowac, aż będzie miękki.
Zdjac z ryby skórę.
Przygotowac farsz : siekane mieso wegorza, ugotowane na twardo jaja, łyzkę masla i kopru, wymieszac.
Napelnic skóre farszem, zaszyc otwór po glowie, przewiazac nicia jak serdelki co 10 cm.
Smażyc na margarynie 3-5 min, nastepnie wylożyc na polmisek, oblożyc ugotowanymi jarzynami.
Przygotowac galarete : wywar zmieszac z rozpuszczona w zimnej wodzie zelatyna. Zalac rybe i odstawic w chlodne miejsce, by galareta stezala.
Podawac potrawe przybraną plasterkami obranej cytryny.
z ksiązki " Karp i inne ryby"