Forum

Galeria

Ja i moje pamiątkowe książeczki

• Autor: asiaff Data: 2007-05-28 12:44:12

Z ostatnią awariom serwera moje zdjęcia książeczek znikneły więc pochwale się znowu.
    Ta książeczke zrobiłam na komunie

• Autor: rybka80 Data: 2007-05-28 12:54:50

Prześliczne.Gratuluję talentu i czekamy na dalsze książeczki.Pozdrawiam

• Autor: nadia Data: 2007-05-28 12:55:41

Piękne!!!! A te książeczki mnie zauroczyły :) Możesz uchylic rąbka tajemnicy w jaki sposób je zrobiłaś? Coś wspaniałego!!!!!!!

• Autor: asiaff Data: 2007-05-28 13:34:52

Sposób wykonania książeczki,może ktoś coś z tego zrozumie.
    Pierwsze wycinam karton o 0,5 centymetra wiekszy od kartki z drukarki i oklejakm go bibułą a później pryskam spreyem złotym.Gdy farba przeschnie to oklejam tą tekture celafonem.Później biore cztery kartki z drukarki i każda składam na połowe i znów rozkłdam,pierwszą kartke naklejam całą na tekture.Następne kartki doklejak tylko na środku w miejscu gdzie miałam zgięcia a na końcu drukuje życzenia na papierze fotograficznym,można również na bloku technicznym i przyklejam na środku książeczki.Następnie kartki które mam już sklejone na środku doklejam na bokach robiąc ok 0,5 cm odstępy od siebie i wtedy zaczyna już się tworzyć cos na kształt książeczki.Później biore kredki i zawijam na nich rogi które również doklejam aby się nie rozwineły.Wzorki robie klejem z pistoletu i książke też sklejam na tym kleju,próbowałam innych klejów do sklejania ale ten najlepiej trzymał.Gdy już mam wzorki to książeczke znów pryskam spreyem po bokach,radze to robić od środka książki,Ja zawsze rozkładam gazety na stole i nadmiar farby leci na nie.Gdy książeczka jest już gotowa doklejam kwiatki sztuczne i już wszystko jest gotowe.

• Autor: mlena Data: 2007-05-28 13:25:03

Przesliczne te twoje arcydzieła. .

• Autor: asia29 Data: 2007-05-28 14:02:49

Witam książeczki cudne czy robisz takie książeczki na zamówienie?

• Autor: Janek Data: 2007-05-28 14:12:19

Naprawdę bardzo ładne pamiątki, a i nietuzinkowe. Brawo.
    Janek

• Autor: makusia Data: 2007-05-28 14:42:01

poprostu sliczne :)) gratuluję talentu

• Autor: asiaff Data: 2007-05-28 15:18:07

Ale wy mnie wszyscy zawstydzacie .W najbliższym czasie będe robiła książeczki bo mam zamówienia na zakończenie roku to wstawie fotki.Nie mam aparatu cyfrowego więc będą robione z telefonu ale postaram się tak robić aby było widac co i jak.A koszt książeczki to trudno mi powiedzieć ile wynosi,bo nigdy tak naprawde tego tadokładnie nie liczyłam.Jeden sprey starcza mi na ok.trzy książeczki,kosztuje on u nas około 10zł,na okładke idzie bibuła i celafon.Bibuła nie droga ale koszt celafonu to 3 zł w kwiaciarni,na jedną książeczke idzie jeden arkusz celafonu,na okładke i na zapakowanie późniejsze.Z papierem fotograficznym też jest różnie bo czasem kupuje jeden arkusz po 1zł a czasem jak juz nie mają to w innym sklepie ten sam jest po 2zł.Więc różnie to bywa.Wstążeczki na jedną książeczke wychodzi ok 1m a jeden metr w kwiaciarni to 3zł i na końcu kwiatki.A kwiatki to różnie z nimi bywa,bo to zależy na jaką okazje itp.Niektóre są droższe a inne tansze ale przeważnie kupuje bukieciki za ok 5zł lub na sztuki a te na sztuki to cenowo ida od 1zł w góre,róża która była na książeczce dla mamy kosztowała 3zł w kwiaciarni.I zapomniałam jeszcze o kleju,na jedną książeczke idzie ok.5 sztuk kleju a cena jednego kleju to 0,50gr.

• Autor: asiaff Data: 2007-05-28 15:26:17

Ja za taką ksiązeczke biore 20zł ale ile na tym mam zysku to się raczej nie zastanawiałam.Aby zarobić na tym musiała bym się pewno wybrać na giełde kwiatową gdzie kupiła bym tańsze rzeczy,ale giełda położona jest ok 40 km od mojego domu i trudno mi się tam wybrać bo nawet prawka nie mam :(

Przejdź do pełnej wersji serwisu