Forum

Rozmowy wolne i frywolne

Teletubisie-ratunku !!!!!!

• Autor: Baśka Data: 2007-05-28 19:18:09

Czy nie ma poważnych tematów ,którymi powinien zajmować się rząd?
    Proszę zauważyć,że ja napisałam to w wątku-rozmowy wolne i frywolne.

• Autor: Baśka Data: 2007-05-28 19:30:26

Oj,niestety nie jesteśmy jedyni,przeoczyłam gdzie,ale nie podobał się kolor fioletowy i antenka,one też miały być dwuznaczne.

• Autor: Rosa Data: 2007-05-28 19:53:15

no to jak się już zastanawiają dlaczego Puchatek tak bardzo lubił Krzysia -no to co tu więcej dodać ..................................

• Autor: Baśka Data: 2007-05-28 20:08:54

To z Kubusiem to podpucha jednego z mediów.

• Autor: Baśka Data: 2007-05-28 20:04:14

Mnie zastanawia ile nasze dzieci i wnuki wiedziałyby o homoseksualiźmie,gdybyśmy mieli innych polityków.
    Widziałam dzisiaj w telewizji dzieci z przedszkola rozmawiające o tym czy chlopcy mogą nosić torebki.Mogą... mogą bawić się lalkami...mogą dużo innych rzeczy ...i nie wolno wmawiać dzieciom ,że ich zachowania są nienormalne.One mają uczyć się,bawić i nie myśleć,czy to co robią jest poprawne politycznie.
    Nasze dzieci mogą też bawić się w lekarza- może troszkę za dużo napisałam,ale kamieniem niech rzuci ten kto w dzieciństwie nie bawił się w lekarza....Chyba ,że ja byłam zboczona już jako dziecko.

• Autor: jasia Data: 2007-05-28 20:10:53

Prosze mnie oświeci, bo nie jestem w temacie...
    jakaś niedzisiejsza jestem?

• Autor: Ave Data: 2007-05-28 20:15:05

Zaczynam się obawiac, że nasze dzieci, jesli nie będą miały rozsądnych i niestrachliwych rodziców, mają małe szanse na NORMALNE dzieciństwo i rozwój. Tylko co później z nich wyrosnie ? Zastraszeni dorosli, ksenofobiczni, nietolerancyjni... Brrrrrrr.

• Autor: nadia Data: 2007-05-28 22:30:23

Rząd nie ma co robic, więc wynajduje bzdetne rzeczy. Przecież jakby spojrzec na szereg bajek to większośc z nich jest z podtekstem seksualnym ( dla tego kto się tych rzeczy doszukuje oczywiscie ) A może tak zacząc doszukiwac sie podtekstów seksualnych " O dwóch takich co ukradli księżyc"?!!! Ludzie wezcie się za porządne rządzenie naszym krajem a nie szukaniem dziury w całym!!!!!!!!

• Autor: olajola7 Data: 2007-05-28 23:22:35

To nie rząd robi aferę !!!!. Tylko pismacy i Rzecznik Praw Dziecka robią z igły widły . A reszta społeczeństwa "podnieca się głupotami".
    Wicepremier Dorn skomentował sytuację jasno i na temat.

Ale co złego to od razu na rząd lepiej zwalić a najlepiej na PiS (nie jestem ich zwolennikiem).
    Czasami widać, że część społeczeństwa tak jak dziennikarze i  nieszczęsna (głupia to mało powiedziane - Rzecznik) lubią zajmować się takimi bzdurami. Z drugiej strony wydaje mi się, że myślenie jednak boli.

I tyle w tym temacie.

Bez odbioru.

Idę spać bo najdałem się za dużo torcika z kokosową posypką (pycha, znowu przestraszę się tego co zobaczę na wadze). Jak by co to było w temacie "Wielkiego Zarcia".

Dobranoc.

• Autor: marinik Data: 2007-05-29 10:29:07

Zastanawialem sie czy w ogole wchodzic w jakakolwiek polemike na ten temat, ale jednak sie zdecyduje. To nie rzad????? pewnie, ze nie bezposrerdnio, ale chyba nie zaprzeczysz, ze skrzywiona psychicznie pani rzecznik, to jednak reprezentantka okreslonej partii - skrzywionej dokladnie tak samo, a inni reprezentanci tejze partii sa czlonkami koalicji rzadzacej i czlonkami rzadu wlasnie. I tu tkwi wlasnie sedno sprawy- UKLADY UKLADY, ale nie takie, o ktorych wiecznie wspomina "pokurcz glowny". W sensownym panstwie i sensownej partii glupie wypowiedzi podlegalyby krytyce, a niektore dzialania bylyby po prostu niedopuszczanle lub skutkowalyby natychmiastowym wypierdzieleniem z grona stanowiacego wladze. Niestety- obawa o nietrwalosc ekipy rzadzacej to wyklucza.

• Autor: Janek Data: 2007-05-29 11:04:32

Marinik, ileś lat temu W.Młynarski śpiewał "...co by tu jeszcze spieprzyć, panowie, co by tu jeszcze...",  jakoś nikt nie napisał piosenki "...kiedy spieprzycie stąd panowie, kiedy..."
    Oni nie odejdą, bo przecież "...jeszcze tyle jest do spieprzenia ..."
    Pozdrawiam
    Janek

P.S.
    Miało być żartem , śmiesznie ale mi nie wyszło.
    J.

• Autor: goferek Data: 2007-05-30 14:10:49

Zgadzam się z Tobą w 100%.

• Autor: Janek Data: 2007-05-29 11:07:37

Masz rację, że idziesz spać ...ale przed snem chociaż poczytaj prasę , chociaż w necie...tylko wtedy nie zaśniesz ...
    Pozdrawiam
    Janek

• Autor: Baśka Data: 2007-05-29 13:57:06

Kochana ,zabierając głos nie możesz pisać swoje i kończyć "bez odbioru".
    Dzięki za zabranie głosu ,od Ciebie dowiedziałam,że rzecznik nie jest z rządu(może nie dokładnie z rządu,ale to on decyduje kto nim zostanie) wobec tego chyba z kosmosu.A jeżeli do dyskusji włącza się dzieci,to jest to jak najbardziej nasza sprawa a nie ''podniecanie się głupotami''.Dzieci więcej słyszą i rozumieją niż się nam dorosłym wydaje.
     (napisałam jeszcze coś o bólach mózgu w przypadku durnych myśli,ale to skasowałam)(oczywiście to dotyczy tylko dorosłych,tych niedojrzałych)

• Autor: monia00 Data: 2007-05-29 02:11:40

To prasa ,TV, politycy itd. robia z czegos afere tam gdzie jej naprawde nie ma . Czy dzieci ktore ogladaja takie bajeczki ( to bajka dla maluchow) wpadlyby na pomysl jakis podtekstow homoseksualnych ?
    Watpie . Sama ogladalam bardzo dawno temu ta bajke i nawet do glowy by mi nie przyszlo cos takiego . Pozatym moi chlopcy (wtedy w wieku 3-5lat ) bardzo chetnie bawili sie w przedszkolu lalkami i wozkami i co z tego wynika . Teraz sa nastolatkami i nie wykazuja jakis "nienormalnych" zachowan.
    Wedlug mnie to my dorosli jestesmy temu winni . Dzisiejszy swiat zwariowal ... pozdrawiam

• Autor: Janek Data: 2007-05-29 10:58:35

Uważaj co piszesz. Jak Cię namierzą to dzieci zabiorą i oddadzą do rodzin "praworządnych" ...przecież Twoi chłopry (wg dzisiejszej klasyfikacji PiS-uarowej) mają zadatki gejowskie albo już są ...
    (To miał być żart!)
    Janek

• Autor: monia00 Data: 2007-05-29 14:58:04

No Janku tobie jak zwykle zarty w glowie ... chociaz gdybym choc na chwile od nich odpoczela to tez byloby niezle .
    A zabawy moich chlopcow z lalkami i wozkami wyszly im na dobre ... mam taka nadzieje .
    A ty przyznaj sie czym sie bawiles i jakie bajeczki ogladales " duzy chlopczyku " ...

• Autor: Janek Data: 2007-05-29 15:24:10

Na pierwszą część odpowiadam:
    to żart oczywiście ale ...nie całkiem niemożliwy przy kretyniżnmie Giertycho-Kaczek.. i reszty oszołomów.
     A co do zabawek ...lelkami nie chociaż z dziewczynami. No a bajki to tylko w kinie ogladałem natomiast bardzo bużo Mama mi czytała, a potem sam..
    Pozdrawiam
    Janek

• Autor: kiiri Data: 2007-05-29 07:32:26

Ja nic nie chce mowic ale nawet w finskiej TV i wczoraj i dzis podawali ze nasz rzad sie czepia Teletubisiow....... TRAGEDIA

• Autor: aleczka Data: 2007-05-29 07:54:48

No...fakt....czytałam w dzienniku ,ze mają wprowadzić kartki na paliwo,nawet na autogaz...ZGROZA!!!

• Autor: Janek Data: 2007-05-29 10:53:35

Oczywiście, przynajmniej TEN rząd ma odwagę walczyć z deprawacją, rozwiązłością seksualną ...wśród zabawek (Samoobronie odouścił i brawo, nie ugiął się!!!)
    Zobaczcie, co sie działo dotychczas w przedszkolach i naszych domachj. Toż skandal i o poomstę do nieba woła: lale na półkach razem z misiami (nawet piosenka gali chodnikowej mówi o sex party misia z lalą!).
    A bo to wiadomo co sie dzieje w nocy, czy po zamknięciu przedszkola. Sodoma i Gomora.
    A te lale ...Barbi czy Ken ...niby nie maja nic, a dzieci maja(!!!) skąd. Proste, w nocy w fabryce się "parują" bez jakichkolwiek skrupułów , i to bez ślubu...!!!!.
    Nie wmówi mi nikt,że te małe laleczki, dzieci ...wysiedziały kaczki z jaj. To byłoby już przegięcie.
    Chociaż??!!!
    Ratuj rządzie naszą POLSKĄ moralność.
    W tobie tylko nasza nadzieja.

Janek

P.S.
    A Rzecznikowi(ce) Praw Dziecka dać natchmiast najwyższe odznaczenia państwowe i wnioskować o nadanie odznaczenia z UE...
    Pomysłodawcy walki z rozwiązłością seksualną chwała!!!!
    Wiadomość z ostatniej chwili ....Wróbelek Ćwir-Ćwirek z rysunkowej dobranocki na skutek zamieszkania (ale cwaniak!!!) w bocianim gnieździe, dokonał w nocy gwałtu na pani Bocianowej. Pana Bociana szlag trafił ...spadnie populacja bocianów w Polsce. Rozmnożą się żaby (wzrośnie eksport do Francji ...jednak pożytek będzie!!!?)
    Straszne jednak, że nasze bociany powymierają.
    J.

• Autor: agness Data: 2007-05-29 21:21:01

Moja 2letnia corka jest wielka fanka Teletubisiow poprostu uwielbia je i nic nigdy nie wywolalo na jej buzi tak ogromnego usmiechu jak wlasnie Teletubisie!!!!!! Przez te jej zamilowanie do nich musialam czesto ogladac razem z nia bajeczke i szczerze powiedziawszy nie zauwazylam torebeczki u fioletowego teletubisia....paranoja ,ze robi to dla rzadowcow taką sensacje skoro dzieci ogladaja i nic nie mowia to po co oni robia z igly widly....

• Autor: magda77 Data: 2007-05-29 21:33:44

Ja tez mam w domu dwójkę małych fanów teletubisiów !! Dla mnie bajka jak każda inna i nie rozumiem o co ten cały szum.
    A to sprawca całego zamieszania,(niestety bez torebki):

• Autor: siljed Data: 2007-05-29 23:06:51

Czyz nie sa urocze?

• Autor: misio Data: 2007-05-30 19:52:41

Są urocze i niewinne jak nasze maluchy.Niestety podejrzewam,że podobnie jak nawięksi zazdrośnicy są najwiekszymi zdrajcami tak 3/4 naszego rządu to maniacy seksualni ,ktorym wszystko się z seksem kojarzy .Cholerni frustraci osmieszający nas Polaków w świecie.To nie jest zabawne to jest żenujące.

• Autor: smakosia Data: 2007-05-30 20:08:09

Jeszcze parę takich "numerów" i znów będziemy się czuli głupsi, gorsi i bardziej zacofani, kiedy wyjedziemy do innego państwa. Kiedyś postrzegano nas w byłej NRD jako "wioskowych głupków". Znów zrobiliśmy krok w tył. Ostatnio trochę się o nas mówi "w świecie" i to głównie z ironią. Normalnie mi wstyd!!!

• Autor: luckystar Data: 2007-05-30 20:30:17

Smakosiu, nie smuc sie popatrz na moja sytuacje.....Ja to dopiero jestem osaczona przez glupote (!!!!) ....ech szkoda gadac....
    Dlatego juz od lat postanowilam, ze nie identyfikuje sie z zadnym krajem, ktorego obywatelstwo posiadam.....kocham obydwa, ale z zadnym sie nie identyfikuje....
    Rece opadaja i tyle.... Na polskich forach musze bronic amerykanow, a na amerykanskich polakow.....a wstyd i tu i tam taki sam.

• Autor: smakosia Data: 2007-05-30 20:36:21

Marylko tym razem (wyjątkowo) mnie nie pocieszyłaś. Przeraża mnie, że ta przysłowiowa "słoma wyłazi nam z butów" z takim wielkim "hukiem". Ech! Szkoda słów!

• Autor: luckystar Data: 2007-05-30 21:09:43

Smakosiu, oczywiscie ze to zadna pociecha, ale przeciez nie mozesz brac odpowiedzialnosci za to, tak samo jak ja nie moge byc odpowiedzialna, za polskie kawaly, ani za swiadomosc polityczna amerykanow. Przykre to, bo przeciez politycy sa reprezentantami narodu.......niestety.
    Z ta sloma to jest tak, ze nawet jak ktos buty zmieni to i tak jakos sloma z nich wystaje. A moze po prostu Polska stara sie dorownac Ameryce?? Wiesz ja mieszkajac w Nowym Yorku zawsze mowie, ze nie mieszkam w Ameryce......i cale szczescie. Ameryka to tak naprawde tylko 5-6 duzych miast a reszta to mentalnosc Sulecina (tu przepraszam Sulecin). Co powiesz na to, ze 3 z 10ciu kandydatow na prezydenta z partii republikanskiej nie wierzy w ewolucje (tak przynajmniej oswiadczyli publicznie zeby przypodobac sie zacofanym wyborcom) ???? Ja osobiscie jestem przekonana, ze wsrod tych pozostalych 7 jest nastepnych 3 ktorzy nie wierza w grawitacje.....Ale od dwoch dni oczywiscie Polska jest posmiewiskiem na wszystkich forach politycznych.
    Kocie, "glupich nie sieja" jak mawiala moja Babcia, a ze ich pelno w jednym i drugim kraju to wlasnie widac po politykach obu panstw.
    Proponuje kieliszek bacowki na uspokojenie, bo chocbys glowa w mur walila to i tak tylko glowe rozbijesz a mur jak byl tak bedzie tak jak i ta sloma....

• Autor: smakosia Data: 2007-05-30 22:38:27

Mimo, że miałam już iść spać, to z Tobą chętnie "siupnę" dla poprawy nastroju i dla "zdrowotności" :-)

• Autor: dajanka Data: 2007-05-31 12:24:36

Powiem to tak:  ogladajac kiedys teletubisie z moim 5-letnim bratem zauwazylam i torebke i plec bohatera dyskusji Tinky Winky.
     Mi jest zupelnie obojetne czy postac z bajki jest "homo" czy "hetero", bo to tylko bajka i jak sadze najzupelniej obojetne jest to rowniez dzieciom z ta tylko roznica, ze dzieci nie zwracaja poporostu na to uwagi. Glupota!!!
    Glupota jest rowniez wg. mnie strach przed "kochajacymi inaczej", bo mam przyjaciela, ktory jest gejem. Obecnie mieszka w Anglii, bo w ojczyznie rodacy zyc mu nie dali.
    Aha, czemu dyskusja wybuchla dopiero teraz, skoro juz pare lat wiadomo, ze: "Zwirek kreci z Muchomorkiem"?  Widac rzad jest opozniony.

• Autor: Janek Data: 2007-05-31 13:00:55

Ciekawe czy to prawda, ze Marysia gziła sie z siedmioma krasnoludkami, aha ...dlaczego do dziś nie przeprowadzono dochodzenia czy księżyc nad nami jest ten sam co przed kradzieżą dokonaną przez dwóch kurdupli w dzieciństwie.
    Proponuję poszukać jeszcze coś w naszej "bajkowości polskiej". Cholera wie co jest prawdą.
    Jak ju ż kretino-od-gier-tych-nierozumnych, wycofuje krocie lektur  (np. Ferdydurke (!)) to niedługo przyjdzie czas na Trylogię tam sexu oj...oj...no, a słynne wbijanie na pal  ...odmiennie lubiący będą się podniecać...kuna..ale się porąbało po czterokroć w pustostanach mózgowych naszych "władyków", naszej IV-tej.

Janek

• Autor: Ave Data: 2007-05-31 13:43:45

Yes, yes, yes Janku

• Autor: luckystar Data: 2007-05-31 13:49:40

Janek, a przyznaj sie czy Ty zazdroscisz troche krasnoludkom, czy Marysi ????
    Bo ja to tak sobie mysle, ze ta Marysia miala calkiem niezle zycie.....ech pomarzyc dobra rzecz ;))

• Autor: Janek Data: 2007-05-31 19:40:43

Ech, Maryla, Maryla ..."gdybym był młodszy, dziewczyno, gdybym był młodszy..."
    Ale posądzić mnie, że zazdrościć mogłem Marysi   ...nnnnoooo nie, tego Ci nie wybaczę ..."wiśnia jesteś", jestem i byłem zawsze hetero!!!!!
    Janek

• Autor: luckystar Data: 2007-05-31 23:34:00

Janku, nie zrozumiales tym razem :)) Marysi to ja zazdroszcze i pytam czy nie chcialbys robic za krasnoludka ???
    Hetero czy nie ale ja wiem, ze jestem hetera :))

• Autor: Janek Data: 2007-05-31 23:44:11

Ja tam z kobietami się nie sprzeczam chcesz być jakąś tam mitologiczną ...to sobie bądź... ...aaaaa tak przy okazji ...coś przestałaś pisać...ja już drugi raz czytałem ...i "odkrywam" Cię na nowo.
    A co do "...robić za krasnoludka.. to przypomniała mi sie fraszka..(autora...nie pamiętam.

Chcesz zdradzić męża?
    Ależ to nikczemność...!!!
    Z tobą...
    Nnooo, jeżeli ze mną ...

Czy to wystarczy Ci za odpowiedź?

Janek

• Autor: miauka Data: 2007-06-01 00:09:53

teletubisie mowia dobranoc :)

• Autor: Baśka Data: 2007-06-01 13:09:08

I to by było na tyle w temacie teletubisiów.

• Autor: miauka Data: 2007-06-02 02:46:29

prawie koniec, w Islandzkiej prasie ukazal sie artykul a naszych sejmowych przebojach z teletubisiami. rajuuuu, jak juz o nas pisza to....

• Autor: Marsi Data: 2007-06-03 16:37:45

Mieszkam z Niemczech i kilka dni temu słyszałam w niemieckim radiu jakiegoś komika, który nasmiewał się z pomysłu, że któryś Teletubiś jest homoseksualistą i dopiero teraz zrozumiałam o co chodzi.... Kosmos.
    Za to dzisiaj w gazecie niemieckiej czytam, że Giertych chce skasować niektóre lektury szkolne w tym dzieła obcokrajowców....
    ŚMIECH nie na sali ale na całą Europę....

Przejdź do pełnej wersji serwisu