85 dkg schabu bez kości 4 łyżki suszonego majeranku 2 łyżki suszonego tymianku i rozmarynu 3 ząbki czosnku 1 łyżka pieprzu 1 łyżka soli
Schab sparzyć wrzątkiem,osuszyć i natrzeć ziołami.Opanierowany schab ciasno owinąć w lnianą ściereczke a jej końce związać gumką lub sznurkiem. Wstawić na noc do lodówki. Wysoki garnek napełnić w 1/3 wodą,końce ściereczki przywiązać do ''uszu'' garnka a schab wpuścić do środka tak aby nie dotykał wody i przykryć garnek pokrywką. Schab gotować po 25 minut z każdej strony.
Proszę o pomoc, od kilku dni szukam przepisu na schab zawijany w ściereczkę i robiony na parze. Jeśli ktoś ma ten przepis to proszę dajcie mi go/
Proszę bardzo:
85 dkg schabu bez kości
4 łyżki suszonego majeranku
2 łyżki suszonego tymianku i rozmarynu
3 ząbki czosnku
1 łyżka pieprzu
1 łyżka soli
Schab sparzyć wrzątkiem,osuszyć i natrzeć ziołami.Opanierowany schab ciasno owinąć w lnianą ściereczke a jej końce związać gumką lub sznurkiem.
Wstawić na noc do lodówki.
Wysoki garnek napełnić w 1/3 wodą,końce ściereczki przywiązać do ''uszu'' garnka a schab wpuścić do środka tak aby nie dotykał wody i przykryć garnek pokrywką.
Schab gotować po 25 minut z każdej strony.
Rety, dzięki serdeczne za pomoc. Ryłam w przepisach bez końca i nic. Czy to jest twój przepis?
Nie jest to mój przepis.Jego autorką jest inka 21.Cieszę się,że mogłam pomóc.Pozdrawiam!