Zdecydowalam wraz z mężem że poddam sie takiej operacji we wrzesniu. zrezygnowalismy z wakacji w grecji na rzecz mojego wzroku. no cóż zdrowie najważniejsze. ja się panicznie boję, że oślepnę choc gwarantuja że to się jeszcze nikomu nie przydazylo po takim zabiegu. ryzyko powikłań tez nie jest wielki bo 1%, choć osoby które wiedzą nieco wiecej na ten temat mówią, że jest to nawet 25% - ponoć widocznośc może byc mętna, jakies aureole wokół jasnych obiektów itp. Sama nie wiem co myśleć. Wadę mam dużą bo soczewki nosze obydiwe -5,5 a wade mam jeszcze większą. W irlandii zabieg jest bardzo drogi bo nawet do 2000 euro na oko w Polsce koszty to ok 5800zł w całości. Co wy myślicie na ten temat? Czy warto? No i najważniejsze pytanie czy ktos z was zna kogos kto zrobił sobie ten zabieg we Wrozławiu? Czy możecie polecić jakaś klinike? Nie musi byc najtańsza. Niech będzie skuteczna i uczciwa!!! Liczę na waszą pomoc. Nie chcę wybierac w ciemno więc każdy głos bedzie dla mnie ważny!!!
nie wiem czy w czymkolwiek ci pomoge ale moj maz ma oststnio troche problemow ze wzrokiem i jego pani okulistka skierowala go do kliniki okulistycznej w krakowie twierdzac ze jest najlepsza w polsce kiedy tam bylismy spotkalismy ludzi z roznych stron polski nawet z gdyni wiec cos chyba w tym jest nie wiem jednak czy wykonuja takie zabiegi gdybys jedak chciala namiary na ta klinike to ci przesle abys mogla dowiedziec sie o wiecej informacji
Doklejam posty ze zdublowanego wątku. Pozdrawiam, till Kasieńko droga - rozumiem Twoje obawy bo to jednak oczy !!! Ja pracowałam z panią, która miała wadę wzroku poważniejszą niż twoja bo na oba oczy -10...Okulary ją strasznie postarzały, odparzały i nie cierpiała ich. Zdecydowała się na operację laserową. "Grasował' wtedy u nas w Legnicy Rosjanin, który zajmował się takimi operacjami. Mówiła, że sama operacja była okropna, chodziła potem przez miesiąc w bardzo ciemnych okularach ale efekt cudowny. Do dzisiaj okularów nie nosi a operację miała jak ja byłam na urlopie wychowawczym - więc jakieś 25 lat temu. Niestety nie znam wiecej szczegółów....Serdecznie Cię pozdrawiam.
Autor: piq Temat: Odp: Do Kasi Terleckiej... Data: 2007-05-30 13:27:45
Nie mogłam dobić tej informacji do Twojego wątku więc założyłam nowy. Nie wiem co sie dzieje.....
Autor: kasia.terlecka Temat: Odp: Do Kasi Terleckiej... Data: 2007-05-30 13:39:43
jejku to strasznie dawno temu - to w jakims stopniu odsuwa moje obawy o to ze operacja moze sie nie udac skoro tak dawno je juz robili. bardzo by mi zalezalo by efekt byl duzy i dlugo sie utrzymal. teraz tylko pozostaje wybor specjalisty i kliniki.dziekuje za odpowiedz i pozdrawiam rownie serdecznie!!!!
Autor: waga27 Temat: Odp: Do Kasi Terleckiej... Data: 2007-05-30 13:57:14
hej Kasiu! mnie tez ten temat bardzo interesuje, odsyłam Cię do szczegółowego przejrzenia tej strony: www.eyelaser.pl jest tam wiele informacji, jak byś chciała, to możemy pomeilować, oki? pozdr, pa
waga27 a czy mozesz odezwac sie do mnie na gg?? moj numer to 5862676 widzialam ta stronke - byla pierwsza na ktora zerknelam przeczytalam tez gdzies na jakims forum ze kupili niedawno nowy laser a to chyba tez ma znaczenie. czekam na wiadomosc od ciebie. pozdrawiam Kasia
Teraz po polaczeniu tych watkow nie bardzo wiem gdzie sie mam podlaczyc, ale to jest pytanie do Piq. Czy Ty jestes pewna, ze ten "grasujacy" Rosjanin uzywal lasera???? Bo jesli tak to obawiam sie, ze byl prekursorem w tej dziedzinie.... Z tego co ja sie orientuje to jeszcze ok. 10 lat temu uwazano tego typu operacje za nowosc tutaj w Stanach......i od tamtej pory ciagle doskonalono.
A ja chcąc udoskonalić swoja wiedzę na ten temat dowiedziałam się ze na świecie wykonywane sa od 1990 roku a w Polsce dopiero od 10 lat. Prosiłabym jednak o opinie na temat klinik z Wrocławia nigdzie dalej pojechać nie będę mogła. Ci Rosjanie to są mądrzy co :)
Ej Marylko, od razu widać, że imperializm ohydny na mózg Ci się rzucił...wyprali, czy co... Przecież nie od dziś widadomo, że już STAROŻYTNI ROSJANIE na wszystkim się znali.... ej... p.;))
Masz racje a teraz to juz jestem w drugim glebokim stadium "bushyzmu" obawiam sie sama, ze to moze byc nieuleczalne :)) szczescie, ze juz nie bede miala wiecej potomstwa, wiec sie nie rzuci na przyszle pokolenia :))
Marylko to był laser - moja siostra poddała się takiej operacji kilkanaście lat temu własnie w Legnicy - wyleczyła wadę -7 na -1,5. Ten Rosjanin był świetnym specjalistą.
Ewus, kilkanascie lat to nie 25 i dlatego jestem zaskoczona, wiesz ja nie mialam potrzeby sledzic tego ale wiem, ze 25 to troche mi nie pasuje kilkunastu nawet bym nie kwestjonowala.
A wiesz Lucy że zabiłaś mi ćwieka ??? Ja byłam pewna, że ta operacja BYŁA laserowa ale w tej chwili mam wątpliwości.....Straciłam kontakt z tą pania i nie mogę rozwiać wątpliwości. Wiem tylko, że to była jakaś nowa, prekursorska metoda. Jeśli wprowadziłam Was w błąd to nieświadomie za co z góry przepraszam...
Mój kolega parę lat temu miał robioną operację laserem. Miał bardzo dużą wadę wzroku. Bardzo sobie ją chwalił. Jeśłi chcesz mogę się dowiedziec coś wiecej na ten temat tzn. gdzie robił itp. Pamiętam tylko, że jest to bardzo kosztowne.
W przyszłym roku kiedy moja córka skończy 21 lat i nie będzie przeciwwskazań, będzie miała robioną korekcję wzroku we Wrocławiu. Zobacz www.wco.com.pl . Z tego czego się do tej pory dowiedziałam najbardziej polecane są trzy ośrodki laserowego leczenia wzroku: we Wrocławiu, Poznaniu i Krakowie.
Witaj !!! W dniu 07,09,2001 miałam zabieg "LASIK'' w Klinice w Katowicach u " Gierkowej 'Oko lewe miałam -9,00 a prawe -8,50 plus astygmatyzm i cylindry. Po zabiegu nie mam astygmatyzmu i cylindrów. W tej chwili mam -1,50 na oba oczy.
Pojechałam do kliniki do poradni laserowej , bez żadnego skierowa na miejscu zbadali mi wzrok i ustalili termin zabiegu. Wpierw jedo oko potem drugie . Odstęp między zabiegami - miesiąc W tej chwili zabieg( te same zasady badania - bezpłatne ) kosztuje 750,00 - 1500,00 zł w zależności od schorzenia, Po zabiegu opuszcza się szpital, tylko trzeba wziąć pod uwag wizytę kontrolną na drugi dzień. Na terenie szpitala jest hotel ale jak działa nie wiem .Pozdrawiam i trzymam kciuki Przyjmują z całej Polski ! Do badania zalecam czwartek i piątek - nie ma tylu pacjętów, ale i tak polecam uzbroić się w kanapki i coś do picia.Wpierw wolają pielęgniarki na badanie, a potem lekarz z doskoku nie wiadomo kiedy. Powodzenia ! Jeśli będziesz miala jakieś pytania - zapraszam na meila Katarzyna
Zdecydowalam wraz z mężem że poddam sie takiej operacji we wrzesniu. zrezygnowalismy z wakacji w grecji na rzecz mojego wzroku. no cóż zdrowie najważniejsze. ja się panicznie boję, że oślepnę choc gwarantuja że to się jeszcze nikomu nie przydazylo po takim zabiegu. ryzyko powikłań tez nie jest wielki bo 1%, choć osoby które wiedzą nieco wiecej na ten temat mówią, że jest to nawet 25% - ponoć widocznośc może byc mętna, jakies aureole wokół jasnych obiektów itp. Sama nie wiem co myśleć. Wadę mam dużą bo soczewki nosze obydiwe -5,5 a wade mam jeszcze większą. W irlandii zabieg jest bardzo drogi bo nawet do 2000 euro na oko w Polsce koszty to ok 5800zł w całości. Co wy myślicie na ten temat? Czy warto? No i najważniejsze pytanie czy ktos z was zna kogos kto zrobił sobie ten zabieg we Wrozławiu? Czy możecie polecić jakaś klinike? Nie musi byc najtańsza. Niech będzie skuteczna i uczciwa!!! Liczę na waszą pomoc. Nie chcę wybierac w ciemno więc każdy głos bedzie dla mnie ważny!!!
nie wiem czy w czymkolwiek ci pomoge ale moj maz ma oststnio troche problemow ze wzrokiem i jego pani okulistka skierowala go do kliniki okulistycznej w krakowie twierdzac ze jest najlepsza w polsce kiedy tam bylismy spotkalismy ludzi z roznych stron polski nawet z gdyni wiec cos chyba w tym jest nie wiem jednak czy wykonuja takie zabiegi gdybys jedak chciala namiary na ta klinike to ci przesle abys mogla dowiedziec sie o wiecej informacji
bardzo prosze o namiary. pozdrawiam
http://www.su.krakow.pl/htm/kliniki/25.htm
Ja dużo dobrego słyszałam o ,,KLinice wzroku 2000'' w Katowicach.
Klinika 2000 http://www.klinika2000.pl
Kasieńko droga - rozumiem Twoje obawy bo to jednak oczy !!! Ja pracowałam z panią, która miała wadę wzroku poważniejszą niż twoja bo na oba oczy -10...Okulary ją strasznie postarzały, odparzały i nie cierpiała ich. Zdecydowała się na operację laserową. "Grasował' wtedy u nas w Legnicy Rosjanin, który zajmował się takimi operacjami. Mówiła, że sama operacja była okropna, chodziła potem przez miesiąc w bardzo ciemnych okularach ale efekt cudowny. Do dzisiaj okularów nie nosi a operację miała jak ja byłam na urlopie wychowawczym - więc jakieś 25 lat temu. Niestety nie znam wiecej szczegółów....Serdecznie Cię pozdrawiam.
Temat: Odp: Do Kasi Terleckiej...
Data: 2007-05-30 13:27:45
Odpowiedz ♦ Odpowiedz cytując ♦ Edycja
Data: 2007-05-30 13:39:43
Odpowiedz ♦ Odpowiedz cytując ♦ Edycja
Data: 2007-05-30 13:57:14
waga27 a czy mozesz odezwac sie do mnie na gg?? moj numer to 5862676 widzialam ta stronke - byla pierwsza na ktora zerknelam przeczytalam tez gdzies na jakims forum ze kupili niedawno nowy laser a to chyba tez ma znaczenie. czekam na wiadomosc od ciebie. pozdrawiam Kasia
Teraz po polaczeniu tych watkow nie bardzo wiem gdzie sie mam podlaczyc, ale to jest pytanie do Piq.
Czy Ty jestes pewna, ze ten "grasujacy" Rosjanin uzywal lasera???? Bo jesli tak to obawiam sie, ze byl prekursorem w tej dziedzinie.... Z tego co ja sie orientuje to jeszcze ok. 10 lat temu uwazano tego typu operacje za nowosc tutaj w Stanach......i od tamtej pory ciagle doskonalono.
A ja chcąc udoskonalić swoja wiedzę na ten temat dowiedziałam się ze na świecie wykonywane sa od 1990 roku a w Polsce dopiero od 10 lat. Prosiłabym jednak o opinie na temat klinik z Wrocławia nigdzie dalej pojechać nie będę mogła. Ci Rosjanie to są mądrzy co :)
Ej Marylko,
od razu widać, że imperializm ohydny na mózg Ci się rzucił...wyprali, czy co...
Przecież nie od dziś widadomo, że już STAROŻYTNI ROSJANIE na wszystkim się znali....
ej...
p.;))
Masz racje a teraz to juz jestem w drugim glebokim stadium "bushyzmu" obawiam sie sama, ze to moze byc nieuleczalne :)) szczescie, ze juz nie bede miala wiecej potomstwa, wiec sie nie rzuci na przyszle pokolenia :))
Marylko to był laser - moja siostra poddała się takiej operacji kilkanaście lat temu własnie w Legnicy - wyleczyła wadę -7 na -1,5. Ten Rosjanin był świetnym specjalistą.
Ewus, kilkanascie lat to nie 25 i dlatego jestem zaskoczona, wiesz ja nie mialam potrzeby sledzic tego ale wiem, ze 25 to troche mi nie pasuje kilkunastu nawet bym nie kwestjonowala.
A wiesz Lucy że zabiłaś mi ćwieka ??? Ja byłam pewna, że ta operacja BYŁA laserowa ale w tej chwili mam wątpliwości.....Straciłam kontakt z tą pania i nie mogę rozwiać wątpliwości. Wiem tylko, że to była jakaś nowa, prekursorska metoda. Jeśli wprowadziłam Was w błąd to nieświadomie za co z góry przepraszam...
Mój kolega parę lat temu miał robioną operację laserem. Miał bardzo dużą wadę wzroku. Bardzo sobie ją chwalił. Jeśłi chcesz mogę się dowiedziec coś wiecej na ten temat tzn. gdzie robił itp. Pamiętam tylko, że jest to bardzo kosztowne.
W przyszłym roku kiedy moja córka skończy 21 lat i nie będzie przeciwwskazań, będzie miała robioną korekcję wzroku we Wrocławiu. Zobacz www.wco.com.pl . Z tego czego się do tej pory dowiedziałam najbardziej polecane są trzy ośrodki laserowego leczenia wzroku: we Wrocławiu, Poznaniu i Krakowie.
Witaj !!!
W dniu 07,09,2001 miałam zabieg "LASIK'' w Klinice w Katowicach u " Gierkowej 'Oko lewe miałam -9,00 a prawe -8,50 plus astygmatyzm i cylindry.
Po zabiegu nie mam astygmatyzmu i cylindrów. W tej chwili mam -1,50 na oba oczy.
Pojechałam do kliniki do poradni laserowej , bez żadnego skierowa na miejscu zbadali mi wzrok i ustalili termin zabiegu. Wpierw jedo oko potem drugie . Odstęp między zabiegami - miesiąc
W tej chwili zabieg( te same zasady badania - bezpłatne ) kosztuje 750,00 - 1500,00 zł w zależności od schorzenia, Po zabiegu opuszcza się szpital, tylko trzeba wziąć pod uwag wizytę kontrolną na drugi dzień. Na terenie szpitala jest hotel ale jak działa nie wiem .Pozdrawiam i trzymam kciuki Przyjmują z całej Polski ! Do badania zalecam czwartek i piątek - nie ma tylu pacjętów, ale i tak polecam uzbroić się w kanapki i coś do picia.Wpierw wolają pielęgniarki na badanie, a potem lekarz z doskoku nie wiadomo kiedy. Powodzenia ! Jeśli będziesz miala jakieś pytania - zapraszam na meila
Katarzyna