Prosze bardzo, ale to nie jest mój przepis, jest z WŻ, autora niestety nie pamiętam.
3 zupki chińskie curry 2 pojedyncze filety z kurczaka mała kapusta pekińska (lub kilka jej liści) czerwona papryka por (nieduży lub połówka) puszka kukurydzy puszka czerwonej fasoli majonez sól, pieprz, przyprawa curry
Makaron z zupek pokruszyć, wrzucić do garnka, dodać wszystkie przyprawy. Zalać go wrzątkiem, ale tylko taką ilością, aby woda go ledwie zakryła. Chodzi o to, żeby uzyskać "sypki" makaron, a nie posklejane kluchy. Wymieszać, odstawić do napęcznienia.
Filety z kurczaka pokroić na małe kawałeczki, podsmażyć krótko do lekkiego zrumienienia. Pod koniec smażenia posypać solą (lub vegetą) oraz curry. Odstawić, aby ostygło.
Kapustę, paprykę i por umyć i pokroić (zdjęcie obok). Kukurydzę i fasolę odsączyć z zalewy.
Połączyć wszystkie składniki sałatki, jednak fasolę radzę dodawać na samym końcu, już po zmieszaniu wszystkich składników, dodaniu majonezu i doprawieniu sałatki solą, pieprzem i koniecznie sporą iloscią curry. Fasolka lubi sie rozpaść podczas mieszania, więc po jej dodaniu trzeba mieszać delikatnie.
Mniej tłustą wersję sałatki można uzyskać mieszając majonez z jogurtem naturalnym.
kochani poszukuję przepis na sałatke z zupkami chinskimi!!!napiszcie proszę!
Prosze bardzo, ale to nie jest mój przepis, jest z WŻ, autora niestety nie pamiętam.
3 zupki chińskie curry
2 pojedyncze filety z kurczaka
mała kapusta pekińska (lub kilka jej liści)
czerwona papryka
por (nieduży lub połówka)
puszka kukurydzy
puszka czerwonej fasoli
majonez
sól, pieprz, przyprawa curry
Makaron z zupek pokruszyć, wrzucić do garnka, dodać wszystkie przyprawy.
Zalać go wrzątkiem, ale tylko taką ilością, aby woda go ledwie zakryła.
Chodzi o to, żeby uzyskać "sypki" makaron, a nie posklejane kluchy. Wymieszać, odstawić do napęcznienia.
Filety z kurczaka pokroić na małe kawałeczki, podsmażyć krótko do lekkiego zrumienienia.
Pod koniec smażenia posypać solą (lub vegetą) oraz curry. Odstawić, aby ostygło.
Kapustę, paprykę i por umyć i pokroić (zdjęcie obok).
Kukurydzę i fasolę odsączyć z zalewy.
Połączyć wszystkie składniki sałatki, jednak fasolę radzę dodawać na samym końcu, już po zmieszaniu wszystkich składników, dodaniu majonezu i doprawieniu sałatki solą, pieprzem i koniecznie sporą iloscią curry. Fasolka lubi sie rozpaść podczas mieszania, więc po jej dodaniu trzeba mieszać delikatnie.
Mniej tłustą wersję sałatki można uzyskać mieszając majonez z jogurtem naturalnym.
Tu masz jeszcze dobry przepis http://wielkiezarcie.com/przepis22168.html i ten też jest super http://wielkiezarcie.com/przepis271.html . Obie wypróbowałam i są rewelacyjne :)
dziękuje wam barrrrrrrdzo!!!!!!!!!!!!
Dziękuję za jego przechowanie i polecenie: )
Przepis po awarii serwera odzyskałam i umieściłam tutaj: http://wielkiezarcie.com/przepis23228.html
Pozdrawiam serdecznie : )