Forum

Rozmowy wolne i frywolne

Pytanie o domowe sposoby ...

• Autor: monia00 Data: 2007-06-02 22:52:27

Mam pytanie do uzytkownikow tej strony ... 
      Potrzebuje domowym sposobem wyczyscic skorzane fotele w samochodzie ( srodki sklepowe nie dzialaja ) .
      Czekam na dobre rady ...monika

• Autor: kasia.terlecka Data: 2007-06-03 01:25:44

Hej ja mam skorzany komplet w domku i do tego kolor tej skory jest jasno bezowy. Czyszcze je regularnie szmatka zwilzona woda ale przypuszczam ze tobie chodzi o usuniecie trwalego zabrudzenia. Mi sie udalo doczyscic plamy chusteczkami nawilzanym - takimi dla dzieci. nie wiem czy to pomoze ale sprobuj...

• Autor: monia00 Data: 2007-06-03 02:49:57

Kasiu , dziekuje za odzew .                                                                                                                                                                                                                                                                          Fotele po prostu miejscami zrobily sie "czarne" od siedzenia i opierania sie na nich . Chusteczki mysle ze nie pomoga ale sprubuje ...  pozdrawiam monika

• Autor: smakosia Data: 2007-06-03 09:09:32

Na allegro sprzedają jakis środek chemiczny do tego celu. Nie wiem czy wart jest zainteresowania, ale jak chcesz to sobie poczytaj http://www.allegro.pl/item200440517_zestaw_do_pielegnacji_skor_samochodowych.html

• Autor: appetita Data: 2007-06-03 09:01:00

Ja ostatnio czyściłam szarym mydłem+gąbka i niewiele wody i wszystkie przebrudzenia (czarne na jasnych fotelach w samochodzie) super się wyczyściły, może i Tobie sie uda?

• Autor: smakosia Data: 2007-06-03 09:10:03

Znalazłam tez coś takiego: "Innym tematem jest tapicerka skórzana, której nie służy nabłyszczanie popularnymi środkami do kokpitu. Podobnie jak w przypadku plastików, mocno zabrudzoną "skórę" czyścimy gąbką i Cifem, a następnie pianką do sprzętu komputerowego. Pracochłonne, ale niezwykle efektowne jest smarowa-nie tapicerki glicerynowym kremem do rąk - staje się miękka i delikatna."

• Autor: monia00 Data: 2007-06-03 15:38:32

Dziewczyny serdecznie dziekuje za dobre rady i pomoc ... monika

Przejdź do pełnej wersji serwisu