Załączam zdjęcia z ubiegłotygodniowej wycieczki w góry. Dopiero co wróciłam z kolejnej, ale zdjęć z dziś jeszcze nie pomniejszyłam. Pogoda ostatnio dopisuje, więc "szwędam" się z rodzinką po tym urokliwym kraju.
Asford Castle w miejscowości Cong - pięciogwiazdkowy hotel i zamek w jednym, otoczony polami golfowymi i położony nad jeziorem. Ceny noclegu za dobę przyprawiają o zawrót głowy...
Connemara - góry w Irlandii.
Kylemore Gardens - ogrody należące do zakonnic z pobliskiego klasztoru, styl witkoriański.
Wyżej wspomniany klasztor i okolice, zakonnice prowadzą również ekskluzywną szkołę dla dziewcząt.
A to typowo irlandzki obrazek. Kierowco uważaj - baranki na drodze ;)
Przepieknie i bardzo zielono . A zamek i klasztor to wspaniale budowle i piekny styl .Szkola przecudnie polozona... az chce sie ogladac takie zdiecia ... Cewa a jaki tam jest klimat ? pozdrawiam monika
odpowiem za cewe ze mokro tu choc zdarzy sie ze pogoda dopisze i mozna pozwiedzac. ja takze zwiedzam irlandie i jutro wlasnie wybieramy sie na wycieczke - choc jeszcze nie wiemy dokad. widoczki super!!! i mega zielono!!!
Ano właśnie... z tą pogodą to różnie bywa. Wiosny, jesienie i zimy są raczej nieciekawe. Cieplej robi się koło maja i ładna pogoda trwa do września. Zimy są raczej deszczowe, bez śniegu i bez przymrozków.
ja Ci dam!!! jak palnę w niunio to popamiętasz :P:P
widoki są cudne i zielono i słonecznie i coś architektura ciekawsza niż tu w Islandii ale najpierw to TY tu przybędziesz a potem to nawet do Afryki mozesz lecieć ....... na miotełce babolu.
Dobrze ,że wstawiacie te zdjęcia jakże pięknej Irlandii ,do tej pory mialam na ten temat mylne pojęcia i zupełnie inaczej wyobrażałam sobie ten kraj,pozdrawiam - rosa
Załączam zdjęcia z ubiegłotygodniowej wycieczki w góry. Dopiero co wróciłam z kolejnej, ale zdjęć z dziś jeszcze nie pomniejszyłam. Pogoda ostatnio dopisuje, więc "szwędam" się z rodzinką po tym urokliwym kraju.
Asford Castle w miejscowości Cong - pięciogwiazdkowy hotel i zamek w jednym, otoczony polami golfowymi i położony nad jeziorem. Ceny noclegu za dobę przyprawiają o zawrót głowy...
Connemara - góry w Irlandii.
Kylemore Gardens - ogrody należące do zakonnic z pobliskiego klasztoru, styl witkoriański.
Wyżej wspomniany klasztor i okolice, zakonnice prowadzą również ekskluzywną szkołę dla dziewcząt.
A to typowo irlandzki obrazek. Kierowco uważaj - baranki na drodze ;)
No i pięknie... Mąż zagląda mi przez ramię i mówi, że wyjeżdża :)))))))))
Przepieknie i bardzo zielono . A zamek i klasztor to wspaniale budowle i piekny styl .Szkola przecudnie polozona... az chce sie ogladac takie zdiecia ...
Cewa a jaki tam jest klimat ? pozdrawiam monika
odpowiem za cewe ze mokro tu choc zdarzy sie ze pogoda dopisze i mozna pozwiedzac. ja takze zwiedzam irlandie i jutro wlasnie wybieramy sie na wycieczke - choc jeszcze nie wiemy dokad. widoczki super!!! i mega zielono!!!
Ano właśnie... z tą pogodą to różnie bywa. Wiosny, jesienie i zimy są raczej nieciekawe. Cieplej robi się koło maja i ładna pogoda trwa do września. Zimy są raczej deszczowe, bez śniegu i bez przymrozków.
Zwiedzam z WŻowcami cały świat.Szkoda by było gdyby miało się to skończyć.
Widoki piekne, ale i fotograf doskonaly!!!! U was baranki a u nas jelonki na drodze :))
Ale tam jest pięęęęęęęęęęęknie, naprawde gdybym mogła to zostałabym tam zakonnicą ;)))
Widoki są faktycznie super !!
Dzięki za pokazanie cząstki Irlandii :):):)
Pozdrawiam - Elek
Jak na pocztowkach. Cewa macie jak w bajce!
Tylko pozazdroscic,ze możesz to wszystko zobaczyc na żywo.Widoczki są przecudne.
Jeszcze parę takich zdjęć i noooooooormaaaaaaaaaalnie wyjeżdżam!
Weź mnie ze sobą ................. :))))))))))))))))))))))) Plissssssssssssssssss :)))))))))))))))))))
ja Ci dam!!! jak palnę w niunio to popamiętasz :P:P
widoki są cudne i zielono i słonecznie i coś architektura ciekawsza niż tu w Islandii ale najpierw to TY tu przybędziesz a potem to nawet do Afryki mozesz lecieć ....... na miotełce babolu.
Piękna jest Irlandia, pozdrawiam zielonowyspiarzy
Ales sie wymadrzyla....(hahahha) moze nastepnym razem zrob to po ichnemy to ani Elek, ani my nie bedziemy rozumiec :))
Dobrze ,że wstawiacie te zdjęcia jakże pięknej Irlandii ,do tej pory mialam na ten temat mylne pojęcia i zupełnie inaczej wyobrażałam sobie ten kraj,pozdrawiam - rosa
Piękna Irlandia,piękne zdjecia !!