Czy zna ktoś przepis jak zapasteryzować kiszoną kapustę z beczki do słoików. Jest już ciepło a mnie się zostało dużo kapusty w beczce, wiem że można ją włożyć do słoików tylko nie wiem jak. Proszę o jakąś radę. Pozdrawiam i z góry dziękuje
Tak jak wszystkie inne przetwory,pasteryzować okolo 15 minut, wlożyć kapustę do słoika i pasteryzować i to wszystko,można dolożyć jakies dodatki , np.pieczarki.
Ja kapustę po kiszeniu ok. tygodnia w garnku przekładam do słoików i ich nie pasteryzuję - przechowuje się dobrze. W tym przypadku można zapasteryzować ale raczej krótko aby kapusty nie rozgotować i nie powstała "ciapa"
Czy zna ktoś przepis jak zapasteryzować kiszoną kapustę z beczki do słoików. Jest już ciepło a mnie się zostało dużo kapusty w beczce, wiem że można ją włożyć do słoików tylko nie wiem jak. Proszę o jakąś radę. Pozdrawiam i z góry dziękuje
Tak jak wszystkie inne przetwory,pasteryzować okolo 15 minut, wlożyć kapustę do słoika i pasteryzować i to wszystko,można dolożyć jakies dodatki , np.pieczarki.
Czy jak kapusta jest już miekkawa czy też tyle trzeba pasteryzować, czy może trochę krucej??
Ja kapustę po kiszeniu ok. tygodnia w garnku przekładam do słoików i ich nie pasteryzuję - przechowuje się dobrze. W tym przypadku można zapasteryzować ale raczej krótko aby kapusty nie rozgotować i nie powstała "ciapa"