Forum

Gawędy o jedzeniu

maszyna do pieczenia chleba

• Autor: asia29 Data: 2007-06-06 14:20:09

Witam chciałabym kupic sobie maszyne do pieczenia chleba. Czy mógłby mi ktoś doradzić jekiej firmy jest dobra a zarazem niezbyt droga i na co patrzec  tzn. co powinna miec maszyna? Błagam pomóżcie

• Autor: bietka Data: 2007-06-06 16:35:13

Ja mam kupiną na allegro AFK BM3.Ostatnio takie same były w Lidlu-identyczne programy i obudowa tylko nazwa firmy inna.Powinna mieć 2 mieszadła,podłużną formę.Programy maja wszystkie podobne.Ważne aby miała program do samego wyrabiania i oddzielny do pieczenia.Są w Makro,Media M.Uzywanych nie polecam bo forma pokryta jest jakby teflonem który zdziera się.Ważna też jest gwarancja.

• Autor: henn Data: 2007-06-06 21:59:15

I jak dobra rzecz taki sprzecik??? udaja ci sie chlebki????

• Autor: Bilka Data: 2007-06-06 23:00:03

Ja jestem bardzo zadowolona ale muszę przyznać,że pyszne chlebki to kwestia wielu, wielu prób i błędów.. Gdyby nie to,że mam ogromnego psa pewnie skapitulowałabym na samym starcie. Moja nowofundlandka jednak dzielnie podtrzymywała mnie na duchu i teraz jest już super. Dodam jeszcze,że maszynę mam od dwóch lat.

• Autor: leszczynka Data: 2007-06-08 10:05:19

Ostatnio tez chodzila mi po glowie maszyna do pieczenia chleba,ale doszlam do wniosku,ze skoro chleb mozna u nas dostac i w niedziele,a do sklepiku moge pojsc w kapciach (tak blisko),to chyba jednak to bedzie zbedny wydatek,aczkolwiek ciagle mnie to nurtuje...:):)

• Autor: Bilka Data: 2007-06-09 22:37:01

Ja maszynę do chleba najczęściej używam do wyrabiania ciasta drożdżowego /jest  do tego odpowiedni program/. Wrzucam potrzebne składniki i ...wychodzę na 1,5 godziny. Po tym czasie mam idealnie wyrobione i wyrośnięte ciasto. Wystarczy wyłożyć na stolnicę i formować co dusza zapragnie-bułeczki, rogaliki, świderki itp.lub po prostu posypać kruszonką i upiec drożdżówkę. Pod tym względem jest dla mnie niezastąpiona.

• Autor: Ave Data: 2007-06-15 10:36:50

Bilko a jaka masz maszyne (producent, nazwa ) , jesli mozna zapytac ?

• Autor: Bilka Data: 2007-06-15 12:26:46

Mam maszynę firmy Alaska dla mnie jest dobra bo ma polski panel sterowania,polską instrukcję i podstawowe przepisy. Ma też podłużną formę i dwa mieszadła-a to jest bardzo ważne!!! Kupiłam ją w Makro za jakieś 150zł i jestem bardzo zadowolona.Od pory zakupu różnorodne bułeczki drożdżowe są u mnie na okrągło/dawniej tylko jak dzieci bardzo marudziły.../

• Autor: Ave Data: 2007-06-16 17:02:56

Dzieki Bilko, bardzo mnie zainteresował twój opis i popatrzę w makro za czyms takim

Przejdź do pełnej wersji serwisu