Przed awarią miałam w ulubionych przepis na mięso gotowane w zwykłych woreczkach foliowych,nie pamiętam czyj był to przepis,ale proszę jeśli ktoś go ma,to żeby podał link.Z góry dziękuję.
To był przepis Aleex ale chyba jeszcze go nie wprowadziła po awarii. Mam nadzieję, że się nie pogniewa jeśli jej przepis podam Tobie na forum : Delikatny schab 1- 1,5 kg schabu bez kości ulubione przyprawy: wegeta, papryka słodka, delikat Knorra do mięs, majeranek, czosnek granulowany ziele angielskie, mały listek laurowy, sól Schab opłukać pod zimną wodą, natrzeć przyprawami i na noc włozyć do lodówki. Następnego dnia mieso włożyć do zwykłego foliowego worka i szczelnie zawiązać. Do garnka wlać zimna wodę, osolić, dodać listek i ziele. Włożyć mięso w worku i włączyć gaz. Mięso w worku musi być przykryte wodą. Gotować pod przykryciem na małym ogniu około 40 minut. Po tym czasie wyłączyć gaz. Mięso pozostawić w garnku jeszcze na 15 minut.Po upływie 15 minut wyjąć mięso z garnka i z worka, odstawić do ostygnięcia.Schab przyrządzony w ten sposób jest niezwykle delikatny i soczysty. Smakuje jak pieczony.
Przed awarią miałam w ulubionych przepis na mięso gotowane w zwykłych woreczkach foliowych,nie pamiętam czyj był to przepis,ale proszę jeśli ktoś go ma,to żeby podał link.Z góry dziękuję.
To był przepis Aleex ale chyba jeszcze go nie wprowadziła po awarii. Mam nadzieję, że się nie pogniewa jeśli jej przepis podam Tobie na forum :
Delikatny schab
1- 1,5 kg schabu bez kości
ulubione przyprawy: wegeta, papryka słodka, delikat Knorra do mięs, majeranek, czosnek granulowany
ziele angielskie, mały listek laurowy, sól
Schab opłukać pod zimną wodą, natrzeć przyprawami i na noc włozyć do lodówki.
Następnego dnia mieso włożyć do zwykłego foliowego worka i szczelnie zawiązać. Do garnka wlać zimna wodę, osolić, dodać listek i ziele. Włożyć mięso w worku i włączyć gaz. Mięso w worku musi być przykryte wodą. Gotować pod przykryciem na małym ogniu około 40 minut. Po tym czasie wyłączyć gaz. Mięso pozostawić w garnku jeszcze na 15 minut.Po upływie 15 minut wyjąć mięso z garnka i z worka, odstawić do ostygnięcia.Schab przyrządzony w ten sposób jest niezwykle delikatny i soczysty. Smakuje jak pieczony.
Dzięki Sabia,właśnie o to mi chodziło.