Forum

Pomysł czy Problem?

Mięso gotowane w woreczku

  • Autor: Magdal Data: 2007-06-07 14:03:43

    Przed awarią miałam w ulubionych przepis na mięso gotowane w zwykłych woreczkach foliowych,nie pamiętam czyj był to przepis,ale proszę jeśli ktoś go ma,to żeby podał link.Z góry dziękuję.

  • Autor: sabia Data: 2007-06-07 14:28:41

    To był przepis Aleex ale chyba jeszcze go nie wprowadziła po awarii. Mam nadzieję, że się nie pogniewa jeśli jej przepis podam Tobie na forum :
    Delikatny schab
    1- 1,5 kg schabu bez kości
    ulubione przyprawy: wegeta, papryka słodka, delikat Knorra do mięs, majeranek, czosnek granulowany
    ziele angielskie, mały listek laurowy, sól
    Schab opłukać pod zimną wodą, natrzeć przyprawami i na noc włozyć do lodówki.
    Następnego dnia mieso włożyć do zwykłego foliowego worka i szczelnie zawiązać. Do garnka wlać zimna wodę, osolić, dodać listek i ziele. Włożyć mięso w worku i włączyć gaz. Mięso w worku musi być przykryte wodą. Gotować pod przykryciem na małym ogniu około 40 minut. Po tym czasie wyłączyć gaz. Mięso pozostawić w garnku jeszcze na 15 minut.Po upływie 15 minut wyjąć mięso z garnka i z worka, odstawić do ostygnięcia.Schab przyrządzony w ten sposób jest niezwykle delikatny i soczysty. Smakuje jak pieczony.

  • Autor: Magdal Data: 2007-06-07 20:24:21

    Dzięki Sabia,właśnie o to mi chodziło.

  • Autor: kromm Data: 2008-09-26 13:45:27

Przejdź do pełnej wersji serwisu