poszukuję jakiegoś przepisu na pomidorki w słoiczku ewentualnie na jakąś sałatkę z nich chciała bym jutro je zrobić ale niemam żadnego pomysłu w przepisach też nic nie mogę znaleźć,liczę na pomoc
Moja mama robiła świetne pomidory do zupy po prostu je pasteryzyjąc w słoiczkach. Zalewa to albo zwykła osolona woda, albo pulpa z rozgotowanych pomidorków. Inny pomysł to sos do spagetti, czyli rozgotować pomidorki z ziołami i cebulką (jak kto lubi) i zapasteryzować w słoiczkach. Oczywiscie w obu przypadkach najlepsze będą obrane pomidory (z pomoca wrzątku). Teraz nie mam ogródka z folią i taniej wychodzi po prostu kupić puszke ^^
poszukuję jakiegoś przepisu na pomidorki w słoiczku ewentualnie na jakąś sałatkę z nich chciała bym jutro je zrobić ale niemam żadnego pomysłu w przepisach też nic nie mogę znaleźć,liczę na pomoc
Moja mama robiła świetne pomidory do zupy po prostu je pasteryzyjąc w słoiczkach. Zalewa to albo zwykła osolona woda, albo pulpa z rozgotowanych pomidorków.
Inny pomysł to sos do spagetti, czyli rozgotować pomidorki z ziołami i cebulką (jak kto lubi) i zapasteryzować w słoiczkach. Oczywiscie w obu przypadkach najlepsze będą obrane pomidory (z pomoca wrzątku).
Teraz nie mam ogródka z folią i taniej wychodzi po prostu kupić puszke ^^