przyjrzyjcie sie moi drodzy WZ-owcy przepisom niejakiej alicji1968 bo zdaje sie ze mamy do czynienia z jakąs małą kradzieża no bo przynjamniej pani alicja jakos nie potrafi udowodnic swojego autorstwa przepisów a tym bardziej zdjec a jedyne co potrafi stwierdzic to fakt ze nie ma zamiaru z nami dyskutowac hm....ocencie sami
Niech wykona chociaż jedno ciasto z zaprezentowanych przez siebie przepisów, zrobi zdjęcie i wtedy zobaczymy, bo jeśli ona nawet zdjęcia swojego nie wstawia to czy robiła w ogóle jakieś ciasto?
Trochę głupio było mi wstawiać zdjęcia całej stronki z gazetki do komentarzy Alicji ale trochę przegięła ze swoim komentarzem w którym jest oburzona tym, że ktoś ją posądza o to że wykorzystuje zdjęcia z gazet :(. W dwóch tylko gazetkach znalazłam 3 takie przepisy z identycznymi fotkami. No trudno ale może to zmobilizuje ją do samodzielnego wykonania ciasta i zrobienia mu zdjęcia.
zwykle nie udzielam się w takich sprawach-ale jednak dzięki Twoim zdjęciom Sabio-wszyscy już wiedzą ,że to plagiat-i bardzo dobrze że je wstawiłaś. Mi przyprawił jedynie o śmiech komentarz tej pani-gdy wytłumaczyła się że wygrywała wiele nagród i dlatego jej zdjęcia są w gazetach-bo to tez jest jakoś naciagane wytłumaczenie. Jeśli nawet by tak było-jeśli ta pani jest tak wspaniałym i znającym się na rzeczy cukiernikiem(i mówię to bez złośliwości)-niech upiecze i sfotografuje każde ciasto na bieżąco,albo niech wstawia przepis bez zdjęcia,a jakby jeszcze dopisała na dole ,,przepis pochodzi z ........''- to już by było super ....ale może za dużo wymagamy???
Aha pani Alicja obiecała że aby nam udowodnić że sama robiła będzie wstawiać zdjęcia jak robi ciasto-etapami-ponieważ w tych książkach są równiez sfotografowane etapy przygotowania ciasta-więc chyba nie powinno jej to sprawic kłopotu;))))
No wlasnie, wystarczyloby podac autora i zrodlo! Czy to takie trudne?! Ale pewnie sa tez osoby ktorym chodzi tylko o to by "zablysnac". Wszystko jedno czym? Smutne...
może alicja nie ma aparatu cyfrowego,ale powinna nas o tym uprzedzić i napisać ze potrawa powinna mniej wiecej wygladać tak a zdjecia nie są jej autorstwa itp itd
ja nie mam zamiaru oceniac chciałabym jednak żeby wobec Alicji zostały wyciągnięte konsekwencje, gdyż plagiat nie jest zgodny z regulaminem, a w tym przypadku nie ma watpliwości, że to plagiat! przykre jest to, że niektórzy nie szanują pracy innych!
Hmmmmmmmmm przejrzałam przepisy i fotki .................fotki na bank z gazet...............a tak swoją drogą to niezłe tempo ma Alicja ..... jest z nami od 13 maja i juz tyle przepisów nonononono .Tylko pozazdroscic (to było przekąsem ). Jeżeli przepisy nie są jej autorstwa to dlazcego do licha tego nie napisze.Przepisy mogą sie okazać naprawdę ciekawe ,,,,,,,, nie wiem w czym problem podpisać przepis czyjego to autorstwa? pozdrawiam
Nie lubię bez podstawy zarzucać komuś kłamstwa , ale tu w tym przepisie widać dokładnie, że zdjęcie jest zrobione obrazkowi z jakiejś ksiązki - a nie własnoręcznie wykonanej potrawie !!
To bardzo kiepski sposob,zeby zaistniec na WZ,jest mi strasznie przykro,ze jest miedzy nami nieuczciwa osoba,ktora klamie w zywe oczy.No chyba,ze ta pani jest autorka ksiazki kucharskiej(w co raczej watpie),z ktorej tak skrzetnie korzysta,wtedy powinna sie ujawnic w swoich ustawieniach z imienia i nazwiska.Jednym slowem "zenada".
a zauwazyliscie ze wszystkie przepisy tej autorki zatytuowane sa z dopiskiem alicji?przecierz jak cos jest m0oje wlasne to nie musze przy kazdej potrawie tego podkreslac....no...ja sie tu udzielac moze nie powinnam bo rzadnych przepisow po awari nie wpisalam(ale to dlatego ze pare razy i nie zatwierdzilo i sie zirytowalam....) ale swoje 3 grosze wtrace:)
Tu sie lekko z Tobą nie zgodzę z tym dopisywaniem imienia, sama doswiadczyłam takiego przypadku ze, wpisujac przepis nie chciało mi zapisać potrawy ponieważ istniała juz taka nazwa potrawy -----------wówczas stwierdziłam ze można dodać imię w takim razie, ale mnie to się zdarzyło chyba tylko 2 razy .................ale wiem ze nijak sie to ma do Alicjii. Ona ma az nadto tych dopisanych imion...............a już obrzydzenia nabrałam jak zobaczyłam truskawkowy raj .................to bezczelnosć
Podpisuje się obiema rękami pod tym by nasi prowadzący moderatorzy wyciągnęli konsekwencje wobec alicji1968, aż do usunięcia jej z "naszego" grona. Nie lubię sie wcinać ale uwielbiam naszą stronkę właśnie dlatego że sa tu przepisy i porady wyprowane przez autorów a nie te wkopiowane z "książki kucharskiej". Alicjo powim wprost NIE CHCEMY CIEBIE W NASZYM GRONIE, jesteś nieuczciwa a to dyskwalifikacja niestety. Popisuj się kopiowaniem przepisów i zdjęć na innej stronce. Pozdrówka kochane żarłoczki
Ja również jak widzę autora przepisu alicja 1968, to omijam bez zainteresowania. Nawet "durno" przepisuje, nie zastanawiając się że np. z takich proporcji to nic dobrego nie wyjdzie. Uważam że zaśmieciła nam stronę. A śmieci się wyrzuca - nieprawdaż?
Po przejrzeniu wszystkich przepisów użytkowniczki alicja1968 zrobiło mi sie po prostu przykro... Przygotowując jakieś danie, ciasto itd. wiele osób bardzo stara się uwiecznić to na zdjeciu, wymaga to wiele pracy, nie rozumiem jak można tak po prostu kogoś oszukać...Przykre...A może jest na to jakieś logiczne wytłumaczenie...?
Przepraszam za takie niedopatrzenie ale czytuję takich gazet jak Przyjaciółka.I podtrzymuję swoją wcześniejszą wypowiedź.Zdjęcie widziałąm na anglojęzycznej stronie, zresztą link został podany na WZ.
przyjrzyjcie sie moi drodzy WZ-owcy przepisom niejakiej alicji1968 bo zdaje sie ze mamy do czynienia z jakąs małą kradzieża no bo przynjamniej pani alicja jakos nie potrafi udowodnic swojego autorstwa przepisów a tym bardziej zdjec a jedyne co potrafi stwierdzic to fakt ze nie ma zamiaru z nami dyskutowac hm....ocencie sami
Niech wykona chociaż jedno ciasto z zaprezentowanych przez siebie przepisów, zrobi zdjęcie i wtedy zobaczymy, bo jeśli ona nawet zdjęcia swojego nie wstawia to czy robiła w ogóle jakieś ciasto?
http://wielkiezarcie.com/przepis22266.html - w skladnikach w prawym gornym rogu jest cos co wedlug mnie nie powinno tam byc !! kopia???
http://wielkiezarcie.com/przepis22266.html na niebiesko , chyba za duzo sie skopiowało ;-)
Trochę głupio było mi wstawiać zdjęcia całej stronki z gazetki do komentarzy Alicji ale trochę przegięła ze swoim komentarzem w którym jest oburzona tym, że ktoś ją posądza o to że wykorzystuje zdjęcia z gazet :(. W dwóch tylko gazetkach znalazłam 3 takie przepisy z identycznymi fotkami. No trudno ale może to zmobilizuje ją do samodzielnego wykonania ciasta i zrobienia mu zdjęcia.
zwykle nie udzielam się w takich sprawach-ale jednak dzięki Twoim zdjęciom Sabio-wszyscy już wiedzą ,że to plagiat-i bardzo dobrze że je wstawiłaś.
Mi przyprawił jedynie o śmiech komentarz tej pani-gdy wytłumaczyła się że wygrywała wiele nagród i dlatego jej zdjęcia są w gazetach-bo to tez jest jakoś naciagane wytłumaczenie.
Jeśli nawet by tak było-jeśli ta pani jest tak wspaniałym i znającym się na rzeczy cukiernikiem(i mówię to bez złośliwości)-niech upiecze i sfotografuje każde ciasto na bieżąco,albo niech wstawia przepis bez zdjęcia,a jakby jeszcze dopisała na dole ,,przepis pochodzi z ........''- to już by było super ....ale może za dużo wymagamy???
Aha pani Alicja obiecała że aby nam udowodnić że sama robiła będzie wstawiać zdjęcia jak robi ciasto-etapami-ponieważ w tych książkach są równiez sfotografowane etapy przygotowania ciasta-więc chyba nie powinno jej to sprawic kłopotu;))))
No wlasnie, wystarczyloby podac autora i zrodlo! Czy to takie trudne?! Ale pewnie sa tez osoby ktorym chodzi tylko o to by "zablysnac". Wszystko jedno czym? Smutne...
może alicja nie ma aparatu cyfrowego,ale powinna nas o tym uprzedzić i napisać ze potrawa powinna mniej wiecej wygladać tak a zdjecia nie są jej autorstwa itp itd
ja nie mam zamiaru oceniac chciałabym jednak żeby wobec Alicji zostały wyciągnięte konsekwencje, gdyż plagiat nie jest zgodny z regulaminem, a w tym przypadku nie ma watpliwości, że to plagiat! przykre jest to, że niektórzy nie szanują pracy innych!
Hmmmmmmmmm
). Jeżeli przepisy nie są jej autorstwa to dlazcego do licha tego nie napisze.Przepisy mogą sie okazać naprawdę ciekawe ,,,,,,,, nie wiem w czym problem podpisać przepis czyjego to autorstwa?
przejrzałam przepisy i fotki .................fotki na bank z gazet...............a tak swoją drogą to niezłe tempo ma Alicja ..... jest z nami od 13 maja i juz tyle przepisów nonononono .Tylko pozazdroscic
(to było przekąsem
pozdrawiam
Nie lubię bez podstawy zarzucać komuś kłamstwa , ale tu w tym przepisie widać dokładnie,
że zdjęcie jest zrobione obrazkowi z jakiejś ksiązki - a nie własnoręcznie wykonanej potrawie !!
http://wielkiezarcie.com/przepis23460.html
Nie potrafie zrozumieć intencji Alicji1968 :((((((((((((((((
To bardzo kiepski sposob,zeby zaistniec na WZ,jest mi strasznie przykro,ze jest miedzy nami nieuczciwa osoba,ktora klamie w zywe oczy.No chyba,ze ta pani jest autorka ksiazki kucharskiej(w co raczej watpie),z ktorej tak skrzetnie korzysta,wtedy powinna sie ujawnic w swoich ustawieniach z imienia i nazwiska.Jednym slowem "zenada".
Ja znalazłam przepis innej użytkowniczki aloiw1985 http://wielkiezarcie.com/przepis21772.html i to samo http://gotowanie.onet.pl/28103,0,1,truskawkowy_raj,przepis.html
a zauwazyliscie ze wszystkie przepisy tej autorki zatytuowane sa z dopiskiem alicji?przecierz jak cos jest m0oje wlasne to nie musze przy kazdej potrawie tego podkreslac....no...ja sie tu udzielac moze nie powinnam bo rzadnych przepisow po awari nie wpisalam(ale to dlatego ze pare razy i nie zatwierdzilo i sie zirytowalam....)
ale swoje 3 grosze wtrace:)
Tu sie lekko z Tobą nie zgodzę z tym dopisywaniem imienia, sama doswiadczyłam takiego przypadku ze, wpisujac przepis nie chciało mi zapisać potrawy ponieważ istniała juz taka nazwa potrawy -----------wówczas stwierdziłam ze można dodać imię w takim razie, ale mnie to się zdarzyło chyba tylko 2 razy .................ale wiem ze nijak sie to ma do Alicjii.
Ona ma az nadto tych dopisanych imion...............a już obrzydzenia nabrałam jak zobaczyłam truskawkowy raj .................to bezczelnosć
Podpisuje się obiema rękami pod tym by nasi prowadzący moderatorzy wyciągnęli konsekwencje wobec alicji1968, aż do usunięcia jej z "naszego" grona. Nie lubię sie wcinać ale uwielbiam naszą stronkę właśnie dlatego że sa tu przepisy i porady wyprowane przez autorów a nie te wkopiowane z "książki kucharskiej". Alicjo powim wprost NIE CHCEMY CIEBIE W NASZYM GRONIE, jesteś nieuczciwa a to dyskwalifikacja niestety. Popisuj się kopiowaniem przepisów i zdjęć na innej stronce. Pozdrówka kochane żarłoczki
Przepisów wstawianych przez Alicję1968 już od jakiegoś czasu nie przeglądam.
Ja również jak widzę autora przepisu alicja 1968, to omijam bez zainteresowania. Nawet "durno" przepisuje, nie zastanawiając się że np. z takich proporcji to nic dobrego nie wyjdzie. Uważam że zaśmieciła nam stronę. A śmieci się wyrzuca - nieprawdaż?
Po przejrzeniu wszystkich przepisów użytkowniczki alicja1968 zrobiło mi sie po prostu przykro... Przygotowując jakieś danie, ciasto itd. wiele osób bardzo stara się uwiecznić to na zdjeciu, wymaga to wiele pracy, nie rozumiem jak można tak po prostu kogoś oszukać...Przykre...A może jest na to jakieś logiczne wytłumaczenie...?
zdjęcia torta tygryska widziałam na jakiejś anglojęzycznej stronie.
Przepraszam za takie niedopatrzenie ale czytuję takich gazet jak Przyjaciółka.I podtrzymuję swoją wcześniejszą wypowiedź.Zdjęcie widziałąm na anglojęzycznej stronie, zresztą link został podany na WZ.