Forum

Rozmowy wolne i frywolne

abonament na krzystanie z wz?

• Autor: edziakalitowa Data: 2007-06-10 12:33:01

A co myślicie o takim miesięcznym abonamencie na korzystanie z Wż ? Mozna by było uiścić opłatę smsem lub przelewem .Stronka mniammniam.pl tak działa i ma wielu zwolenników!

• Autor: Pampas Data: 2007-06-10 12:39:47

Z czego połowa przeprowadziła się do nas ;)
    Już parę razy o tym pisałem, ale przypomnę: Uważam, że WŻ musi pozostać bezpłatne i to nie tylko dla tego, że po w prowadzeniu opłat wiele osób przestanie do nas zaglądać. Strony w interneciu powinny pozostac ogólno dostępne i darmowe, bo taka jest idea tej sieci. Gyby wszystko było płatne, internet nigdy nie stałby się tym czym jest obecnie.

• Autor: edziakalitowa Data: 2007-06-10 12:48:34

• Autor: bahus Data: 2007-06-10 12:53:55

nie przesadzaj....mylić się jest rzeczą ludzką ...jak powiedział jeż schodząc ze szczotki ryżowej ...
    Bahus

• Autor: edziakalitowa Data: 2007-06-10 12:57:33

no tak o tym nie pomyślałam

• Autor: Żabka Data: 2007-06-10 13:09:21

Uważam, że uiszczanie opłaty za korzystanie z tej strony spowoduje, ze nie bedzie ona taka jak dawniej. Wiele osób zrezygnuje z korzystania z Wielkiego Żarcia, bo stanie sie ono po prostu nudne. Ciekawe jak by to było gdyby za korzystanie z kazdej strony kazano płacić?

• Autor: Paola_r Data: 2007-06-10 19:24:38

A ja uważam, że to nie jest zły pomysł. Ile razy w miesiącu i w roku płacimy (bo w danym momencie jest nam potrzebne) za jakąś gazetę z supergrillem, ekstra przetworami i jedynymi ciastami na jakąś okazję ?
    Tu możemy mieć to na wyciągnięcie ręki, przez cały czas. W pełnym asortymencie i w wykonaniu świetnych kucharek i kucharzy (sorry, ale nie wiedziałam jak to opisać, by nie urazić żadnej "pci" ;) niech zostanie, jak jest)
    Jestem gotowa zapłacić powiedzmy (na wywołanie, do negocjacji : 20 zł) za roczny abonament WŻ : mam za to dostęp do najlepszych, założonych zgodnie z regulaminem i wypróbowanych domowych książek kucharskich, mogę się z Wami spotkać nie ryzykując zwykłego "obszczekania" typowego dla anonimowych forów i czasem WŻ też, niestety :(
    Korzyści ?
    Jak wyżej, plus stałe pokrycie na koszty utrzymania serwera.
    Strona nie będzie taka jak dawniej ? Zgoda, z tym, że nie będzie nudna, tylko dlatego, że zniknie co najmniej połowa z 600 niezalogowanych użytkowników co dzień szukających darmowego i CZASEM (z naciskiem na "czasem", nie dotyczy to wszystkich, ale problem, co rusz wyłazi) dalej kopiowanego pomysłu na obiad.
    Czy oni są targetem WŻ ?
    Nie sądzę. Dlatego wolę zapłacić coroczny abonament zamiast mojej (jednej choć oczywiście nie jedynej spoza 600 niezalogowanych) jednorazowej akcji "na serwer".

• Autor: piola Data: 2007-06-10 19:29:31

Jestem przeciw. Dobrze pamiętam odejście wielu osób, także moje z mniama, z powodu wprowadzenia opłat miesięcznych. Nie byłby to ten sam klimat, wiele osób by odeszło, nie przybywało by w takim tempie przepisów. Wolę wpłacić parę groszy gdy jest potrzeba, nawet parę razy w roku, niż pod przymusem co miesiąc.
    Pampas ma racje.

• Autor: Bodek Data: 2007-06-10 19:42:15

idea ma byc i koniec!!!!
    ja sam juz pieniadze zbieraz zeby bylo bezplatne -- - jak to sie mowi Z WLASNEJ NIE PRZYMUSZONEJ WOLI -- wiec ja nie patrze na uzytkownikow niezalogowanych --- jesli beda chcieli to sie zaloguja i nam pomoga poniewaz sa przepisy ktore oni uwielbiaja -- mamy sie trzymac razem !!!!!!!!!!

• Autor: jasia Data: 2007-06-10 19:47:55

popieram - mamy się trzymac razem

jasia

• Autor: Paola_r Data: 2007-06-10 21:03:44

Ja też do czasu awarii serwera nie zwracałam uwagi na ilość niezalogowanych użytkowników. Ale Bodek, oni nie pomogą, jeśli mogą mieć to, co uwielbiają za Darmo. Prawo rynku.
    Dla mnie trzymanie się razem oznacza wspólne szukanie rozwiązań.
    Owszem, nic pod przymusem. Ale jak to bywa, skoro chcę jechać, to trzeba zapłacić za bilet.
    Z tych pieniędzy naprawi się kiedyś autobus, jeśli się zepsuje.
    Moje zdanie już znacie. Sorry, jeśli nie pokrywa się ze zdaniem większości.
    Po prostu nie mam problemu z regularnym wsparciem strony, na której regularnie bywam, a jej byt był i może być nadal zagrożony.

• Autor: makusia Data: 2007-06-10 21:54:58

podpisuje sie pod tym Paola, myślę że drobna oplata dla uzytkowników zalogowanych ( jest nas sporo wiec suma nie bedzie duża), a dla reszty darmo tyle ze bez udogodnień , to znaczy ulubionych ,forum czy chata :) bo wlaśnie wtedy bedziemy własnie razem , to moje zdanie a Pampas i tak zrobi swoje pozdrawiam cieplutko

ps: Pampasku przemysl to jeszcze raz

• Autor: Bodek Data: 2007-06-10 23:52:51

ja prosze o wykaz na rok jak cos bo mnie sie nie oplaca placic na miesiac --- chyba ze moge zostac vip-em :):):):):):) czyli dam kiedy i ile chce :)

Przejdź do pełnej wersji serwisu