Forum

Kuchenne porady

Pytanie do konsultantek tapperware

• Autor: Bilka Data: 2007-06-10 14:16:47

Mam taki problem... Bez większego zastanowienia zakisiłam ogórki w misce do ciasta drożdżowego.W efekcie ogórki wyszły pyszne lecz miska na wysokość wody /jakieś 3/4 / przebarwiła się na różowo a mimo wielokrotnego mycia pozostał w niej zapach kiszonych ogórków.Ten kolor różowy po prostu mnie przeraził. Nie chodzi mi o estetykę ale zastanawiam się nad rodzajem reakcji jaka tam zaszła. Proszę, może ktoś kto zgłębił tajniki tworzywa naczyń tapperware mógłby mi napisać czy ta miska jeszcze się do czegoś nadaje i czy te ogórki można jeść?????

• Autor: makusia Data: 2007-06-10 21:23:17

hej, konsultantką nie jestem , ale posiadam takie miski , nie kisilam w misce do ciasta ogórków ( mam wiadro Jumbo przeznaczone do tego) ale myslę że poza odbarwieniem miska nie straciła swoich wlaściwosci a i ogórki nadają się do zjedzenia , mozesz zapytac osobę u której zakupiłaś o ewentualną reklamację miski ( choć nie wiem czy uwzgledni bo to miska do ciasta nie do kiszenia) ,pozdrawiam Madzia

• Autor: Bilka Data: 2007-06-11 00:09:40

Dzięki za słowa otuchy. Reklamować nie będę bo po pierwsze kupilam w allegro a po drugie defekt powstał wyłącznie z mojej winy. Przy okazji chciałam zapytać czy warto kupować to wiadro, o którym piszesz? Ostatnio wpadłam w manię kupowania naczyń tupperware - z niektórych jestem bardzo zadowolona ale niektóre są po prostu takie sobie ...Nad tym wiadrem zastanawiałam się ostatnio -co o nim sądzisz??
    Pozdrawiam

• Autor: jasia Data: 2007-06-11 00:14:54

a ja kiedys kupiłam ogórki kiszone w wiaderku ( nie znam nazwy)
    i od tego czasu ogorki na malosolne kiszę własnie w nim  i jestem zadowolona ,,,i z ogórków i z wiaderka.
    Nigdy nie kisiłam w misce i powiem szczerze, że nie przyszloby mi to do głowy...
    jasia

• Autor: makusia Data: 2007-06-11 21:15:20

hej , musisz wybierać naczynia takie które wiesz że będziesz uzywać , wiadro jumbo jest świetne polecam , także pojemniki do mrozenia , mam cud kuchenny i jestem zadowolona , w końcu gotowana kasza jest taka jak ma być :)) wałek i stolnica -rewelka , jak chcesz o cos spytać a bedę umiala odpowiedzić to służe ;)

• Autor: kurkuma Data: 2007-06-12 23:27:49

Mam też kilka naczyń tupperware. Jednak w sprawie miski mam nieco odmienne zdanie. Sama miska wg mnie nadaje się do dalszego użytkowania /ale bez kwasu/. Natomiast do ogórków nie byłabym taka pewna. Skoro nastąpiło przebarwienie to musiała wystąpić i reakcja chemiczna, byłabym ostrożna z tymi ogórkami. Może należałoby poczytać o tym na stronie tupperware lub się z nimi skontaktować. Nie sądzę, aby konsultantka mogła dać w tej sprawie wiążącą odpowiedź.

• Autor: Ania 72 Data: 2009-11-09 20:37:23

witam jestem nowa konsultantka ale z tego co juz wiem trzeba ja wystawic na reakcje promieni słonecznych pozdrawiam

• Autor: magda.a Data: 2007-06-12 18:31:54

myślę, że nie przez ogórki zaszła ta reakcja. Ja dostałam taką miskę od mamy, która jej nie używała (była zapakowana w oryginalny worek) a miska też ma plamy różowe na dnie. Hmm...dziwne, dziwne - tym bardziej, że naczynia nie są takie tanie.

• Autor: nina Data: 2007-06-13 09:32:09

Ja też zakisiłam w tej misce jakies 3 lata temu ogórki / tak mi polecono/ i też mi się zabarwiła na różowo. Pytałam konsultantki która powiedziała że tak może się zrobic ale miska przez to nie traci na wartosci.. Napewno reklamacji nie uwzględnią. 

Przejdź do pełnej wersji serwisu