Forum

Rozmowy wolne i frywolne

Chrońcie się przed słońcem!

• Autor: aga1 Data: 2007-06-11 10:35:45

Witam was serdecznie!Wiem,że temat który poruszam jest ogólnie znany ale chciałam podzielic się z wami swoimi ostatnimi przeżyciami.Przez ostatnie 4 m-ce żyłam w strachu gdyż padło podejrzenie czerniaka umiejscowionego na....dużym paluchu pod paznokciem.Niestety nie zawsze pamiętałam aby smarowac ciało kremem z filtrem a co dopiero żeby smarowac stopy!!!Lekarz przyglądał się temu,kazał obserwowac czy znamię się przesuwa itd.Cały czas się bałam,czytałam dużo na ten temat i to tylko pogłębiało mój strach.Na szczęście cała historia dobrze się zakończyła a znamię pod paznokciem okazało się niegroźne i już wraz ze wzrostem paznokcia całkowicie zeszło.I ja i mój lekarz odetchnęliśmy z ulgą,jednak sprawa ta nauczyła mnie że należy BEZWZGLĘDNIE chronic nie tylko oczy i ciało przed promieniowaniem słonecznym ale i STOPY o których przynajmniej w moim przypadku często zapominamy.W ten prosty sposób można sobie i bliskim zaoszczędzic strachu no i zabezpieczyc się przed poważną CHOROBĄ dlatego apeluję do was abyście nie zapominały smarowac stóp!Pozdrawiam was serdecznie!

• Autor: nadia Data: 2007-06-11 11:10:58

Raczej stóp nie smarowałam kremem... Cenna uwaga - dzięki!

• Autor: Elek Data: 2007-06-11 11:38:14

Faktycznie bardzo cenna rada ! też nigdy nie przyszło mi do głowy smarować kremem stopy !!
    Pozdrawiam - Elek

• Autor: aga1 Data: 2007-06-11 11:58:46

Cieszę się,że komuś moja rada się przydała,pozdrawiam i życzę słonecznego i bezpiecznego lata!!!

Przejdź do pełnej wersji serwisu