Forum

Rozmowy wolne i frywolne

Gify- jak wstawić do komentarzy

• Autor: zosia Data: 2007-06-11 12:09:34

kto pomoże mi wstawic gifa np.do życzeń,kombinowalam ale nic z tego.zosia

• Autor: Elys Data: 2007-06-11 12:33:00

Najpierw musisz gifa zapisac w bibliotece obrazow, a potem wstawiac do tekstu-komentarza z tej biblioteki.
    Pozdrawiam

• Autor: Ave Data: 2007-06-11 14:08:35

Zosiu jesli masz kłopot to może cos robisz nie w tej kolejnosci.
    Nad oknem do wpisywania komentarzy znajduje sie ikonka - tzw biblioteka obrazów (taki kwadracik , z prawej strony usmieszka)
    Po kliknieciu na tą ikonkę otwiera sie biblioteka obrazów.
    W polu Nazwa obrazu - wpisujemy nazwę pod jaką chcemy mieć obrazek (gif) w naszej bibliotece, pojawi się ona potem w polu Obrazy
    Po nacisnięciu pola Przeglądaj - wskazujemy lokalizację naszego obrazka (czyli skąd go chcemy wziąć, skąd ma byc pobrany - najczęściej to jakis katalog na naszym kompie, gdzie zapisalismy obrazek)
    Jego nazwa pokaże sie w polu Plik
    Potem naciskamy Dodaj. - trzeba cierpliwie czekać, bo to czasami trochę trwa
    Kiedy obrazek pojawi się w polu Podgląd, jego nazwa (ta przez nas nadana) popjawi sie w oknie Obrazy
    Żeby wstawić obrazek (gif) do komentarza trzeba wcisnąć Wstaw

Tak więc, żeby wstawiać obrazki trzeba je najpierw zapisać w bibliotece obrazów, a potem do piero wstawiać w komentarze - tak jak napisała moja poprzedniczka. Obrazków wstawionych w przepisach i komentarzach nie mozna usunąć samemu z biblioteki, bo są jakby "połaczone" z komentarzem.
    Gif nie zapisze sie również, jesli przekroczy "rozmiary" okreslone w bibliotece obrazów, ale o tym mówi komentarz na czerwono jaki pojawia sie nad biblioteką.
    Życzę powodzenia we wstawianiu obrazków. Ave

• Autor: Rosa Data: 2007-06-11 14:10:57

Ponieważ również nie wiem jak wstawić gify do biblioteki obrazów ,więc najpierw wynajduję  takiego w poprzednich życzeniach,prawym przyciskiem yszy daję -kopiuj,a po napisaniu życzeń daję -wklej- pozdrawiam  -rosa

• Autor: Magdal Data: 2007-06-11 14:28:27

Ja dopiero niedawno nauczyłam się wstawiac gify,ale robię tak jak rosa ,tyle że szukam je w google.Jeśli napiszesz jakieś życzenia,to musisz wcisnąc spację lub enter i dopiero wklejaj obrazek.

• Autor: zosia Data: 2007-06-11 16:03:02

DZIĘKI Wam wielkie za pomoc ,zaraz biorę się do nauki.może uda się napewno się pochwalę, pozdrawia zosia

• Autor: zosia Data: 2007-06-11 17:10:30

Już coś mi się udalo ale przy pomocy wnuczka .pozdrawiamy

• Autor: zosia Data: 2007-06-11 17:20:27

prawie sama dzięki

• Autor: jasia Data: 2007-06-11 17:58:28

Och te nasze wnuczęta ....na komputerach, to oni znaja się lepiej..
    Nie raz słysze od wnuczka... "babcia, ty się na tym nie znasz..." a ma 6 lat.
    Ale fajnie, że pomagają.. i teraz sama będziesz mogła wstawiac gify...
    Pozdrówka jasia

• Autor: Elys Data: 2007-06-11 18:04:43

no...wkoncu wnuczki tez sa po to...
    Pozdrawiam

• Autor: monia00 Data: 2007-06-11 18:09:07

Zosiu gratulacje !
    Mnie uczyl moj syn ale jak mam problem z computerem to musze go przekupic np.czyms slodkim bo zawsze filozofuje " mamo jaka ty jestes zacofana" .
    Pozdrawiam ...monika

• Autor: zosia Data: 2007-06-11 19:22:23

Nasze babcine roczniki tak mają, co niwiedzą wnuczka pytają.

"Spytać to raz wstyd, niewiedziec zawsze wstyd"-tak mówiła moja Babcia -trzeba pytać.
    Dzieki za pomoc wszystkim. Pozdrawiam...........zosia

• Autor: aga1 Data: 2007-06-13 07:58:04

ja tąż usiłuję wstawic obrazek i zaraz się okaże czy mi się uda.....Hurrrrrrraaaaaa!!!!!!!!!!

• Autor: leszczynka Data: 2007-06-13 14:22:09

Przejdź do pełnej wersji serwisu