Zosiu jesli masz kłopot to może cos robisz nie w tej kolejnosci. Nad oknem do wpisywania komentarzy znajduje sie ikonka - tzw biblioteka obrazów (taki kwadracik , z prawej strony usmieszka) Po kliknieciu na tą ikonkę otwiera sie biblioteka obrazów. W polu Nazwa obrazu - wpisujemy nazwę pod jaką chcemy mieć obrazek (gif) w naszej bibliotece, pojawi się ona potem w polu Obrazy Po nacisnięciu pola Przeglądaj - wskazujemy lokalizację naszego obrazka (czyli skąd go chcemy wziąć, skąd ma byc pobrany - najczęściej to jakis katalog na naszym kompie, gdzie zapisalismy obrazek) Jego nazwa pokaże sie w polu Plik Potem naciskamy Dodaj. - trzeba cierpliwie czekać, bo to czasami trochę trwa Kiedy obrazek pojawi się w polu Podgląd, jego nazwa (ta przez nas nadana) popjawi sie w oknie Obrazy Żeby wstawić obrazek (gif) do komentarza trzeba wcisnąć Wstaw
Tak więc, żeby wstawiać obrazki trzeba je najpierw zapisać w bibliotece obrazów, a potem do piero wstawiać w komentarze - tak jak napisała moja poprzedniczka. Obrazków wstawionych w przepisach i komentarzach nie mozna usunąć samemu z biblioteki, bo są jakby "połaczone" z komentarzem. Gif nie zapisze sie również, jesli przekroczy "rozmiary" okreslone w bibliotece obrazów, ale o tym mówi komentarz na czerwono jaki pojawia sie nad biblioteką. Życzę powodzenia we wstawianiu obrazków. Ave
Ponieważ również nie wiem jak wstawić gify do biblioteki obrazów ,więc najpierw wynajduję takiego w poprzednich życzeniach,prawym przyciskiem yszy daję -kopiuj,a po napisaniu życzeń daję -wklej- pozdrawiam -rosa
Ja dopiero niedawno nauczyłam się wstawiac gify,ale robię tak jak rosa ,tyle że szukam je w google.Jeśli napiszesz jakieś życzenia,to musisz wcisnąc spację lub enter i dopiero wklejaj obrazek.
Och te nasze wnuczęta ....na komputerach, to oni znaja się lepiej.. Nie raz słysze od wnuczka... "babcia, ty się na tym nie znasz..." a ma 6 lat. Ale fajnie, że pomagają.. i teraz sama będziesz mogła wstawiac gify... Pozdrówka jasia
Zosiu gratulacje ! Mnie uczyl moj syn ale jak mam problem z computerem to musze go przekupic np.czyms slodkim bo zawsze filozofuje " mamo jaka ty jestes zacofana" . Pozdrawiam ...monika
kto pomoże mi wstawic gifa np.do życzeń,kombinowalam ale nic z tego.zosia
Najpierw musisz gifa zapisac w bibliotece obrazow, a potem wstawiac do tekstu-komentarza z tej biblioteki.
Pozdrawiam
Zosiu jesli masz kłopot to może cos robisz nie w tej kolejnosci.
Nad oknem do wpisywania komentarzy znajduje sie ikonka - tzw biblioteka obrazów (taki kwadracik , z prawej strony usmieszka)
Po kliknieciu na tą ikonkę otwiera sie biblioteka obrazów.
W polu Nazwa obrazu - wpisujemy nazwę pod jaką chcemy mieć obrazek (gif) w naszej bibliotece, pojawi się ona potem w polu Obrazy
Po nacisnięciu pola Przeglądaj - wskazujemy lokalizację naszego obrazka (czyli skąd go chcemy wziąć, skąd ma byc pobrany - najczęściej to jakis katalog na naszym kompie, gdzie zapisalismy obrazek)
Jego nazwa pokaże sie w polu Plik
Potem naciskamy Dodaj. - trzeba cierpliwie czekać, bo to czasami trochę trwa
Kiedy obrazek pojawi się w polu Podgląd, jego nazwa (ta przez nas nadana) popjawi sie w oknie Obrazy
Żeby wstawić obrazek (gif) do komentarza trzeba wcisnąć Wstaw
Tak więc, żeby wstawiać obrazki trzeba je najpierw zapisać w bibliotece obrazów, a potem do piero wstawiać w komentarze - tak jak napisała moja poprzedniczka. Obrazków wstawionych w przepisach i komentarzach nie mozna usunąć samemu z biblioteki, bo są jakby "połaczone" z komentarzem.
Gif nie zapisze sie również, jesli przekroczy "rozmiary" okreslone w bibliotece obrazów, ale o tym mówi komentarz na czerwono jaki pojawia sie nad biblioteką.
Życzę powodzenia we wstawianiu obrazków. Ave
Ponieważ również nie wiem jak wstawić gify do biblioteki obrazów ,więc najpierw wynajduję takiego w poprzednich życzeniach,prawym przyciskiem yszy daję -kopiuj,a po napisaniu życzeń daję -wklej- pozdrawiam -rosa
Ja dopiero niedawno nauczyłam się wstawiac gify,ale robię tak jak rosa ,tyle że szukam je w google.Jeśli napiszesz jakieś życzenia,to musisz wcisnąc spację lub enter i dopiero wklejaj obrazek.
DZIĘKI Wam wielkie za pomoc ,zaraz biorę się do nauki.może uda się napewno się pochwalę,
pozdrawia zosia
Już coś mi się udalo ale przy pomocy wnuczka .pozdrawiamy
Och te nasze wnuczęta ....na komputerach, to oni znaja się lepiej..
Nie raz słysze od wnuczka... "babcia, ty się na tym nie znasz..." a ma 6 lat.
Ale fajnie, że pomagają.. i teraz sama będziesz mogła wstawiac gify...
Pozdrówka jasia
no...wkoncu wnuczki tez sa po to...
Pozdrawiam
Zosiu gratulacje !
Mnie uczyl moj syn ale jak mam problem z computerem to musze go przekupic np.czyms slodkim bo zawsze filozofuje " mamo jaka ty jestes zacofana" .
Pozdrawiam ...monika
Nasze babcine roczniki tak mają, co niwiedzą wnuczka pytają.
Dzieki za pomoc wszystkim. Pozdrawiam...........zosia
"Spytać to raz wstyd, niewiedziec zawsze wstyd"-tak mówiła moja Babcia -trzeba pytać.