Dla mnie sam w sobie pomysł bzdurny. Skąd niby miałyby się na to wziąć pieniądze? Poza tym nie jest ważne jak w złotówkach czy euro wyraża się płaca, tylko jaka jest jej wartość nabywcza. Przy takiej płacy minimalnej, wszystkie inne płace musiałyby iść w górę, a za tym już tylko krok do kolejnej hiperinflacji.
Jeszcze raz zabiorę głos w tej dyskusji. Propozycja, aby płaca minimalna wynosiła 50% średniej jest wg mnie w porządku. Obecna płaca minimalna jest skandalicznie niska. Wysokość płacy minimalnej, to moim zdaniem, nie powinno być jakieś z góry narzucone rozwiązanie kwotowe, a raczej powiązanie z płacą średnią i właśnie procentowa wartość przeciętnego wynagrodzenia /ale nie, jak to jest obecnie, coś zdaje się około 30%/
http://biznes.onet.pl/0,1550943,wiadomosci.html I co Wy na to?
Bahus
Ciekawe, tylko w którym stuleciu,a moze to ma być nie zł a w rublach.Pozdrawiam
podwyzki placy hahahha.... a jak wysokie sa przewidziane podwyzki cen..........w koncu ludzie nic za darmo nie dostana.
Myślę, że to nie przejdzie, ale fajnie jest pomarzyć.....
czekaj tatka - latka , jakoś w to nie wierzę
Mi też jakoś w to nie chce się wierzyć.
To jak fragment powieści science fiction
Brutto? jak tak , to podniosą podatki....i znowu kicha
było by super :))) trzymam kcuiki
, i moze syn nie będzie myslal o pracy za granicą wrrr
Zresztą tu zamieszczono już odpowiednie sprostowanie, które skutecznie nadzieje wszelkie niweczy: http://gospodarka.gazeta.pl/gospodarka/1,33181,4216286.html
Pozdrawiam serdecznie : )
(mimo wszystko, a może tym bardziej...)
Dla mnie sam w sobie pomysł bzdurny. Skąd niby miałyby się na to wziąć pieniądze? Poza tym nie jest ważne jak w złotówkach czy euro wyraża się płaca, tylko jaka jest jej wartość nabywcza. Przy takiej płacy minimalnej, wszystkie inne płace musiałyby iść w górę, a za tym już tylko krok do kolejnej hiperinflacji.
Pozdrawiam serdecznie : )
Jeszcze raz zabiorę głos w tej dyskusji. Propozycja, aby płaca minimalna wynosiła 50% średniej jest wg mnie w porządku. Obecna płaca minimalna jest skandalicznie niska. Wysokość płacy minimalnej, to moim zdaniem, nie powinno być jakieś z góry narzucone rozwiązanie kwotowe, a raczej powiązanie z płacą średnią i właśnie procentowa wartość przeciętnego wynagrodzenia /ale nie, jak to jest obecnie, coś zdaje się około 30%/