Kochani!!! Pytanie kieruję do bywalców w Bieszczadach. Chodzi mi o dojazd do m.in. takich miejsc: Wetlina Ustrzyki, Solina ... Jak dojechać w te cudowne miejsca pociągiem???? Ze Szczecina mogę się dostać bezpośrednio do Krakowa, Warszawy, Lublina.... I jak dalej ???? HELP..... !!!! Z góry dziękować :))) jak nie wiem co !!!
ANUTSCHKA witam .jak dojechać pociagiem niewiem,ja tam byłam w polowie maja mam nr.tel.do Pani u ktorej nocowaliśmy/3km.od Soliny/ mogę podac.Musze Cię ostrzec że bez samochodu nie wybieraj sie w Bieszczady.duże odległości między miejscowościami. połączenia niema .jeśli masz pyyania prosze pytaj. pozdrawiam-zosia
Dzięki Zosiu, właśnie tego się obawiałam niestety... Autko mam w remoncie, a jechać i rezerwować chciałam niedługo już. w tym wypadku chyba zrezygnuję i wybiorę bliższe mi na odległość Karkonosze..
Szkoda, że Bieszczady będą jeszce na mnie rok czekały.... jeszcze tam nie byłam.
Podam Ci tel.Pani Zielińska wynajmuje całą willę,warunki super w sezonie 25zl od osoby. Zadzwoń wtedy zdecydujesz tel.013 4666114 Myczków kom.0607 307 361 Warto pojechać ale samochodem,też byłam pierwszy raz ale samochodem .pozdrawiam
Zgadzam się z Tobą, samochód okazuje się niezastąpiony szczególnie przy podróżowaniu pomiedzy małymi miejscowościami, z autobusami jest niestety kiepsko...no chyba że piesze wędrówki
Bezpośredniego polączenie nie ma, ze Szczecina mogłabyś się dostać najbliżej do Rzeszowa skąd są połączenia autobusowe do miejscowości o których piszesz, bezpośrednio, lub z Sanoka (jest ich więcej). W wakacje kursuje także pociąg Gdańsk- Zagórz z którego tylko krok w Bieszczady(to tylko tak na marginesie). Serdecznie zapraszam w piękne Bieszczady na pewno warto!!! Do Sanoka także!!!
Dzięki dziewczyny! Kurczę, że ja muszę mieszkać " za górami i lasami" i mieć wszędzie taaak daleko... Nad morze blisko, ale nie lubię paplać się w mule..... Może uda mi się cóś wykombinować z waszymi radami
Ku pocieszeniu;za górami,za lasami a zwłaszcza mad morzem mieszkają tylko księżniczki.Tylko one kurde mają wszędzie taaak daleko.. A tak poważnie bywam w Bieszczadach i wyjazdy bez autka to niestety opalanie sie na leżaku w ogrodzie u gospodyni.My zawsze słuzymy za dodatkowe źródło lokomocji,obojętnie gdzie byśmy z noclegów nie ruszali.
Ooo tak zapraszam!!!! Jest wspanialy Skansen, zamek z bardzo bogatym zbiorem ikon, nieopodal galeria Zdzisława Beksińskiego chyba jeszcze bogatsza, uroczy deptak i piękne okolice,o pysznym staropolskim jedzeniu nie wspomnę!!! Zapraszam!!!
bez samochodu też da się przeżyć.ludziska są życzliwi,biorą na stopa:) fajnym miejscem wypadowym są Ustrzyki Górne.prawie bez ruszania się z miejsca masz zapewnione łażenie po szlakach przez trzy dni
Dokladnie tak wlasnie !!!!!! Bylem w zeszyl roku a mete mialem w Wetlinie. Sam co prawda dojechalem samochodem, ale wiem, ze z Snoka wiele kursow autobusowych jest. Bieszczady Bieszczadom nierowne. Nie wiem jakie rejony chccesz zaliczyc, bo Solina i okolice to jednak calkiem inny klimat nic "serce"gorzystych Bieszczadow. Miedzy Cisna a Ustrzykami Gornymi nie ma wiekszego problemu w zalapywaniu sie na kursujace dosc czesto busy.
Marinik ma racje. Solina, to nie ten sam klimat. Jak dotrzesz do Ustrzyk Górnych, to bez problemu możesz sie przemieszczać. Są również prywatne busy, więc nie jest źle. Poza tym największy urok polega na pieszych wędrówkach. Szczerze polecam jako bazę Ustrzyki .Zyczę miłych wakacji.
Ja często zapominam,że mam problemy z poruszaniem się i wszystkich mierzę swoją miarką.Oczywiście w Bieszczadach spotykałam sporo osób,które szły kilometrami i wcale nie liczyły na podwiezienie.
Kochani!!! Pytanie kieruję do bywalców w Bieszczadach. Chodzi mi o dojazd do m.in. takich miejsc: Wetlina Ustrzyki, Solina ...
Jak dojechać w te cudowne miejsca pociągiem????
Ze Szczecina mogę się dostać bezpośrednio do Krakowa, Warszawy, Lublina....
I jak dalej ???? HELP..... !!!!
Z góry dziękować :))) jak nie wiem co !!!
Pozdrówka. Anka
Jeszce jedno: "pociągiem" tzn. chodziło mi o to gdzie najbliżej moge dotrzeć właśnie pociągiem i czym potem?
ANUTSCHKA witam .jak dojechać pociagiem niewiem,ja tam byłam w polowie maja mam nr.tel.do Pani u ktorej nocowaliśmy/3km.od Soliny/
mogę podac.Musze Cię ostrzec że bez samochodu nie wybieraj sie w Bieszczady.duże odległości między miejscowościami.
połączenia niema .jeśli masz pyyania prosze pytaj.
pozdrawiam-zosia
Dzięki Zosiu, właśnie tego się obawiałam niestety...
Autko mam w remoncie, a jechać i rezerwować chciałam niedługo już.
w tym wypadku chyba zrezygnuję i wybiorę bliższe mi na odległość Karkonosze..
Szkoda, że Bieszczady będą jeszce na mnie rok czekały.... jeszcze tam nie byłam.
Pozdrawiam serdecznie.
Podam Ci tel.Pani Zielińska wynajmuje całą willę,warunki super w sezonie 25zl od osoby.
Zadzwoń wtedy zdecydujesz tel.013 4666114 Myczków kom.0607 307 361
Warto pojechać ale samochodem,też byłam pierwszy raz ale samochodem .pozdrawiam
Zgadzam się z Tobą, samochód okazuje się niezastąpiony szczególnie przy podróżowaniu pomiedzy małymi miejscowościami, z autobusami jest niestety kiepsko...no chyba że piesze wędrówki
Bezpośredniego polączenie nie ma, ze Szczecina mogłabyś się dostać najbliżej do Rzeszowa skąd są połączenia autobusowe do miejscowości o których piszesz, bezpośrednio, lub z Sanoka (jest ich więcej). W wakacje kursuje także pociąg Gdańsk- Zagórz z którego tylko krok w Bieszczady(to tylko tak na marginesie). Serdecznie zapraszam w piękne Bieszczady na pewno warto!!! Do Sanoka także!!!
Dzięki dziewczyny! Kurczę, że ja muszę mieszkać " za górami i lasami" i mieć wszędzie taaak daleko... Nad morze blisko, ale nie lubię paplać się w mule.....
Może uda mi się cóś wykombinować z waszymi radami
Jeżeli bedziesz potrzebowała jakis szczegółów to pisz, adres mam w ustawieniach chętnie pomogę!
Ku pocieszeniu;za górami,za lasami a zwłaszcza mad morzem mieszkają tylko księżniczki.Tylko one kurde mają wszędzie taaak daleko..
A tak poważnie bywam w Bieszczadach i wyjazdy bez autka to niestety opalanie sie na leżaku w ogrodzie u gospodyni.My zawsze słuzymy za dodatkowe źródło lokomocji,obojętnie gdzie byśmy z noclegów nie ruszali.
hej,
Wybieram się i wybieram na wycieczkę do Sanoka właśnie - zawsze byłam tam przejazdem, a podobno warto się tam zatrzymać. Prawda to?
p.
Skansen w Sanoku - REWELKA !!!!!!
Ooo tak zapraszam!!!! Jest wspanialy Skansen, zamek z bardzo bogatym zbiorem ikon, nieopodal galeria Zdzisława Beksińskiego chyba jeszcze bogatsza, uroczy deptak i piękne okolice,o pysznym staropolskim jedzeniu nie wspomnę!!!
Zapraszam!!!
No to wręcz mi wypada teraz, nie?
p.
bez samochodu też da się przeżyć.ludziska są życzliwi,biorą na stopa:) fajnym miejscem wypadowym są Ustrzyki Górne.prawie bez ruszania się z miejsca masz zapewnione łażenie po szlakach przez trzy dni
Dokladnie tak wlasnie !!!!!!
Bylem w zeszyl roku a mete mialem w Wetlinie. Sam co prawda dojechalem samochodem, ale wiem, ze z Snoka wiele kursow autobusowych jest.
Bieszczady Bieszczadom nierowne. Nie wiem jakie rejony chccesz zaliczyc, bo Solina i okolice to jednak calkiem inny klimat nic "serce"gorzystych Bieszczadow.
Miedzy Cisna a Ustrzykami Gornymi nie ma wiekszego problemu w zalapywaniu sie na kursujace dosc czesto busy.
www.pkp.pl
tam wpisz plan podrozy i ci pokaze przesiadki i polaczenia !!!
pozdr............
Marinik ma racje. Solina, to nie ten sam klimat. Jak dotrzesz do Ustrzyk Górnych, to bez problemu możesz sie przemieszczać. Są również prywatne busy, więc nie jest źle. Poza tym największy urok polega na pieszych wędrówkach. Szczerze polecam jako bazę Ustrzyki .Zyczę miłych wakacji.
Ja często zapominam,że mam problemy z poruszaniem się i wszystkich mierzę swoją miarką.Oczywiście w Bieszczadach spotykałam sporo osób,które szły kilometrami i wcale nie liczyły na podwiezienie.