|No wiec tak wymyslilam cos takiego i teraz zwracam sie do moderatorow jak i pozostalych zarłoczków o ocene czy moj pomysł ma szanse realizacji i w ogóle sens, a wiec: można byloby zorganizowac na wz konkurs cos na kształt konkursu swiatecznego tylko musialby posiadac szerszy zakres tak aby udzial w nim wzielo jak najwiecej osob, myslalam nad temetem konkursu i pomyslalam aby bylo nim to co kazdy z nas robi najlepiej wiadomo wielu z nas dobrze gotuje wiec mogloby byc to zdjecie jakiejsc efektownie wykonanen potrawy, czy tez wiersz, opowiadanie, wykonana przez nas fotografia itd itp pomyslow bedzie pewnie tyle ile osob, zreszta wystarczy zajrzec do galerii aby przekonac sie co tez potrafia nasi wz-owicze...
udzial w konkursie bylby platny oczywiscie przelewem na wz musielibysmy ustalic jakas rozsadna przystepna dla kazdego cene mysle ze 10 pln byloby tutaj realnym rozwiazaniem ale oczywiscie moge sie mylic
co do nagrod to pomyslalm sobie abysmy na konkurs przeznacyzli je sami tzn z pewnoscia kazdy z nas ma w domu cos czego nie uzywa a co z pewnoscia komus mogloby sie przydac, sama zostalam niejednokrotnie uszczesliwiona jakims malo trafionym prezentem, a przekazanie tego na tak szczytny cel nie wzbudziloby naszych wyrzutow sumienia mozna by te nagrody przeslac do osoby ktora zajela by sie konkursem
jurorami oczywiscie zostali by wz-owcy kazdy mialby jeden glos i oddal by go na cos co urzeklo go najbardziej
co o tym myslicie???? czy jest mozliowsc urealnienia mojego pomysłu???
sadze ze to dobry pomysl i ja na pewno chetnie wzielabym udzial w takim konkursie. zadeklarowac moge ze na pewno cos bym przeslala na nagrode. mam kilka juz przeczytanych ksiazek. ciekawe co powiedza inni:)
a'propos tych niepotrzebnych rzeczy,które trzymamy w domu,bo szkoda nam wyrzucić: na dogomanii jest coś takiego,jak "bazarek".polega to na tym,że dogomaniacy przeznaczają na sprzedaż takie właśnie niepotrzebne przedmioty - książki, ubrania, sprzęty domowe itp. jeśli ktoś ma coś do sprzedania zakłada osobny wątek w dziale "bazarek", opisuje ten przedmiot i podaje cene wywoławczą.inni użytkownicy forum licytują, rzecz trafia do tego, kto da najwięcej, a pieniążki w ten sposób uzyskane przeznaczane są na pomoc psiakom.po prostu osoba, która wygrała aukcję wpłaca je nie na konto sprzedawcy,tylko dogomanii.w ten sposób mozna kupić sobie coś fajnego i jednocześnie wspomóc szczytny cel
a gdyby zrobic aukcje u nas? To znaczy chetni wysylaja zdjecia tego co chcieli by sprzedac Olimp wybiera i podaje do licytacji. Wplaty czyli cena ida po odliczeniu kosztow wlasnych i przesylki na konto wz...
w dzisiejszym swiecie ciezko o osoby takie jak ty ktore nie chca zaprzepascic idei, ale mysle bahus ze pora pomyslec praktycznie. skoro ludzie sami wolaja ze chca placic za wstapienie do konkursy, czemuzby nie? a kacik wymiany lub tez aukcja to tez dobry pomysl, na wielu stronach to dziala! mysle ze trzeba taki konkurs zoraganizowac! niemozna odrzucac pomocy!
Pomysł z konkursem fajny Ale giełda żarłoczkowa to jest mega super pomysł, popieram. Na WZ mamy sklep może tak firma, która prowadzi sklep zrobi jeden dzień zakupów, z których prowizję przeznaczy na serwer, a my żarłoczki tego dnia kupimy dużo produktów w sklepie. Pampasie możesz poprosić o taki gest sklep żarłoczkowy?
Mnie osobiscie podoba sie pomysl takej aukcji i mysle, ze ma to niewiele wspolnego z ideologia strony. Przeciez ktos chce sprzedac cos co dla niego jest juz bezuzyteczne, a kupujacy to ktos, kto szuka taniej ceny na poszykiwana rzecz. Sprzedajacy sprzedaje, zamiast wyrzucic, czy przechowywac bez uzytku a ze nie bierze za to pieniedzy bo sa one przekazywane na utrzymanie strony....strona jest w dalszym ciagu rozumiem darmowa, bo nie ma przymusu kopowania .... Hmmmm, bo gdyby byl taki przymus to ja i inni uzytkownicy spoza granic Polski, nie mamy szans, bo w naszym wypadku koszty przesylek bylyby drozsze od wartosci i ceny zakupionego produktu. Moze jednak warto nad tym pomyslec (????). W/g mnie wiaze sie to glownie z otwarciem nastepnej strony na forum gdzie bylyby zamieszczane zdjecia produktow i tu moze byc glowny problem, pamietajmy, ze jest nam potrzebny nowy serwer, bo jak wiemy stary nie wytrzymuje obecnego obciazenia......Ja sie na tym wszystkim niewiele znam, ale tak sobie "glosno" mysle.....
|No wiec tak wymyslilam cos takiego i teraz zwracam sie do moderatorow jak i pozostalych zarłoczków o ocene czy moj pomysł ma szanse realizacji i w ogóle sens, a wiec:
można byloby zorganizowac na wz konkurs cos na kształt konkursu swiatecznego tylko musialby posiadac szerszy zakres tak aby udzial w nim wzielo jak najwiecej osob, myslalam nad temetem konkursu i pomyslalam aby bylo nim to co kazdy z nas robi najlepiej wiadomo wielu z nas dobrze gotuje wiec mogloby byc to zdjecie jakiejsc efektownie wykonanen potrawy, czy tez wiersz, opowiadanie, wykonana przez nas fotografia itd itp pomyslow bedzie pewnie tyle ile osob, zreszta wystarczy zajrzec do galerii aby przekonac sie co tez potrafia nasi wz-owicze...
udzial w konkursie bylby platny oczywiscie przelewem na wz musielibysmy ustalic jakas rozsadna przystepna dla kazdego cene mysle ze 10 pln byloby tutaj realnym rozwiazaniem ale oczywiscie moge sie mylic
co do nagrod to pomyslalm sobie abysmy na konkurs przeznacyzli je sami tzn z pewnoscia kazdy z nas ma w domu cos czego nie uzywa a co z pewnoscia komus mogloby sie przydac, sama zostalam niejednokrotnie uszczesliwiona jakims malo trafionym prezentem, a przekazanie tego na tak szczytny cel nie wzbudziloby naszych wyrzutow sumienia mozna by te nagrody przeslac do osoby ktora zajela by sie konkursem
jurorami oczywiscie zostali by wz-owcy kazdy mialby jeden glos i oddal by go na cos co urzeklo go najbardziej
co o tym myslicie????
czy jest mozliowsc urealnienia mojego pomysłu???
sadze ze to dobry pomysl i ja na pewno chetnie wzielabym udzial w takim konkursie. zadeklarowac moge ze na pewno cos bym przeslala na nagrode. mam kilka juz przeczytanych ksiazek. ciekawe co powiedza inni:)
a'propos tych niepotrzebnych rzeczy,które trzymamy w domu,bo szkoda nam wyrzucić: na dogomanii jest coś takiego,jak "bazarek".polega to na tym,że dogomaniacy przeznaczają na sprzedaż takie właśnie niepotrzebne przedmioty - książki, ubrania, sprzęty domowe itp. jeśli ktoś ma coś do sprzedania zakłada osobny wątek w dziale "bazarek", opisuje ten przedmiot i podaje cene wywoławczą.inni użytkownicy forum licytują, rzecz trafia do tego, kto da najwięcej, a pieniążki w ten sposób uzyskane przeznaczane są na pomoc psiakom.po prostu osoba, która wygrała aukcję wpłaca je nie na konto sprzedawcy,tylko dogomanii.w ten sposób mozna kupić sobie coś fajnego i jednocześnie wspomóc szczytny cel
bardzo fajny pomysl
a gdyby zrobic aukcje u nas? To znaczy chetni wysylaja zdjecia tego co chcieli by sprzedac Olimp wybiera i podaje do licytacji. Wplaty czyli cena ida po odliczeniu kosztow wlasnych i przesylki na konto wz...
Świetny pomysł ;-)
Pomysł dobry, ale myślę, że w tym przypadku nieużyteczny. Nasza strona ma być darmowa...i żadnych opłat za cokolwiek.
Bahus
w dzisiejszym swiecie ciezko o osoby takie jak ty ktore nie chca zaprzepascic idei, ale mysle bahus ze pora pomyslec praktycznie. skoro ludzie sami wolaja ze chca placic za wstapienie do konkursy, czemuzby nie? a kacik wymiany lub tez aukcja to tez dobry pomysl, na wielu stronach to dziala! mysle ze trzeba taki konkurs zoraganizowac! niemozna odrzucac pomocy!
Pomysł z konkursem fajny
Ale giełda żarłoczkowa to jest mega super pomysł, popieram.
Na WZ mamy sklep może tak firma, która prowadzi sklep zrobi jeden dzień zakupów, z których prowizję przeznaczy na serwer, a my żarłoczki tego dnia kupimy dużo
produktów w sklepie. Pampasie możesz poprosić o taki gest sklep żarłoczkowy?
Pozdrawiam,
tykamasaryka
wklejam link do przykładowej aukcji,żebyście mogli zobaczyć,jak to działa:)
http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=67436
Mnie osobiscie podoba sie pomysl takej aukcji i mysle, ze ma to niewiele wspolnego z ideologia strony. Przeciez ktos chce sprzedac cos co dla niego jest juz bezuzyteczne, a kupujacy to ktos, kto szuka taniej ceny na poszykiwana rzecz. Sprzedajacy sprzedaje, zamiast wyrzucic, czy przechowywac bez uzytku a ze nie bierze za to pieniedzy bo sa one przekazywane na utrzymanie strony....strona jest w dalszym ciagu rozumiem darmowa, bo nie ma przymusu kopowania ....
Hmmmm, bo gdyby byl taki przymus to ja i inni uzytkownicy spoza granic Polski, nie mamy szans, bo w naszym wypadku koszty przesylek bylyby drozsze od wartosci i ceny zakupionego produktu. Moze jednak warto nad tym pomyslec (????). W/g mnie wiaze sie to glownie z otwarciem nastepnej strony na forum gdzie bylyby zamieszczane zdjecia produktow i tu moze byc glowny problem, pamietajmy, ze jest nam potrzebny nowy serwer, bo jak wiemy stary nie wytrzymuje obecnego obciazenia......Ja sie na tym wszystkim niewiele znam, ale tak sobie "glosno" mysle.....