Cudne!!!! Zawsze jak widzę kwitnące kaktusy, to mam wrażenie, że ktoś narobił kwiatów z bibuły i ponabijał im na kolce Czasami sprawiają takie nierzeczywiste wrażenie
Dziękuję wszystkim za miłe słowa, dodam tylko, że kaktusy to jedne z najmniej wymagających kwiatów do uprawy w domu. Bardzo rzadko atakują je szkodniki, od późnej jesieni do wczesnej wiosny trzymam je w najchłodniejszym pokoju na parapecie i podlewam troszeczkę jeden raz w miesiącu. Latem wystawiam na balkon i podlewam raz w tygodniu Pozdrawiam wszystkich.
Ja też kiedyś nie lubiłam kaktusów...dopóki nie dostałam w prezencie pierwszego maleńkiego kaktusika, w jeszcze mniejszej doniczceWtedy stwierdziłam, że dlaczego nie? Jeść nie wołał i mało absorbujący był... To prawda, że wolno rosną, ale po kilku latach niestarania się o nie...masz piękne kwiaty
Mój kwitnie na biało, do tej pory miał tylko jeden kwiat co roku, teraz miał dwa i jeszcze rosną następne cztery pączki,
może zakwitnie jeszcze raz..
Ale przepiekne :)
Piękne,dla mnie kwitnące kaktusy wyglądaja tak troszkę kosmicznie.
Tez mi cos takiego chodziło po głowie, a Ty to nazwałas ...
piękne!
Przesliczne kwiaty , ale pieknie kwitna ...
A mnie tez by sie sprzydal taki "fotel dla tesciowej" ... pozdrawiam monika
Slicznie Ci kwitną. moje nie chcą :( Jeden tylko się z rzeszy wyłamuje i kwitnie cał rok.
s liczne , gratuluję ręki do kwiatów :))
Strasznie mi się podobają !!
no pięknie kwitną te kaktuski ,gratuluję -rosa
Twój kaktus jest taki sam jak mój. Ten drugi także jest śliczny. Pozdrawiam.
Nasze kaktusy nie są takie same, ale bardzo podobne. Twój ma dłuższe kolce i kwitnie na różowo.
Z pewnością to ten sam gatunek.
Pozdrawiam.
Może i tak. Ale są bardzo podobne. Faktycznie mój ma dluższe kolce.
Cudne!!!! Zawsze jak widzę kwitnące kaktusy, to mam wrażenie, że ktoś narobił kwiatów z bibuły i ponabijał im na kolce Czasami sprawiają takie nierzeczywiste wrażenie
Piękna kolekcja
Ale piękne widać że masz "zeloną roczkę" do kwiatów. Piękna pociecha dla oka. Gratulacje!
Dziękuję wszystkim za miłe słowa, dodam tylko, że kaktusy to jedne z najmniej wymagających kwiatów
do uprawy w domu. Bardzo rzadko atakują je szkodniki, od późnej jesieni do wczesnej wiosny
trzymam je w najchłodniejszym pokoju na parapecie i podlewam troszeczkę jeden raz w miesiącu.
Latem wystawiam na balkon i podlewam raz w tygodniu
Pozdrawiam wszystkich.
Jakoś nigdy nie miałam serca do kaktusów ale widzę, że warto byłoby się przełamać .... Piękne te kwiaty ...:)))
Ja też kiedyś nie lubiłam kaktusów...dopóki nie dostałam w prezencie pierwszego maleńkiego
kaktusika, w jeszcze mniejszej doniczceWtedy stwierdziłam, że dlaczego nie?
Jeść nie wołał i mało absorbujący był...
To prawda, że wolno rosną, ale po kilku latach niestarania się o nie...masz piękne kwiaty
Cudowne masz te kaktusy !!