Forum

Rozmowy wolne i frywolne

Jaki prezent dla wychowawczyni?

• Autor: aga1 Data: 2007-06-14 20:17:23

Czy ktoś ma pomysł jaki mozna kupic prezent wychowawczyni,która własnie zdaje klasę mojej córki?Jestem w trójce klasowej i na moje barki spadł zakup prezentu(rodzice umyli od tego ręce).Proszę o radę,bedę wdzięczna!

• Autor: EWA007 Data: 2007-06-14 20:22:00

Albumik ze zdjęciami, gdzie kazde dziecko koło swego pysia wpisze kilka słów.

• Autor: kurkuma Data: 2007-06-14 20:26:57

Myślę, że pomysł z albumem jest b.dobry. Jeżeli chcielibyście coś tam jeszcze dodać to myślę, że sympatyczną pamiątką byłaby np jakaś ładna filiżanka z paczką rasowej herbaty.

• Autor: monia00 Data: 2007-06-14 20:29:05

czy to szkola podstawowa i czy ta pani prowadzila klase pare lat ?

• Autor: aga1 Data: 2007-06-14 20:34:20

Tak,to podstawówka,córa kończy trzecią klasę.

• Autor: Canella Data: 2007-06-14 20:40:13

Jestem nauczycielką i powiem szczerze, że nieswojo się czuję przyjmując prezenty od uczniów. Za swoją pracę otrzymuję wynagrodzenie i wdzięczność wyrażona szczerym słowem i bukietem kwiatów w zupełności mi wystarczy:))) Jeśli już prezent to skromny i niezobowiązujący. Uważam, że pomysł Ewy jest świety:) Może być też jakaś książka z wpisami od uczniów na tytułowej stronie - to chyba najmilej widziany podarunek wśród moich kolegów.

• Autor: aga1 Data: 2007-06-14 20:42:11

a co myślicie o piórze z wygrawerowanymi podziekowaniami od klasy?

• Autor: monia00 Data: 2007-06-14 20:49:09

W klasie u mojego syna wszystkie dzieci  wyszyly , naszyly ,namalowaly itp zyczenia dla pani na poszewkach od poduszki . Technika byla dowolna i kazde dziecko mialo inny pomysl . Byly tam tez naszyte zdiecia dzieci . Potem jedna osoba pozbierala te prace i wszystkie poszewki polaczyla w jedna calosc . Wyszedl taki duzy ,piekny koc ... Pani byla zachwycona i nawet poplakala ze szczescia a dzieciaki wlozyly swoja prace i byly bardzo zadowolone .

• Autor: Canella Data: 2007-06-14 20:56:57

Otóż to! Takie własnoręcznie robione prezenty są najmilsze sercu:)))

• Autor: monia00 Data: 2007-06-14 21:07:33

Dodam ze dzieciaki robily to w domu i dlatego kazda praca byla inna i bardzo ciekawa . Dzieci mialy na to tydzien czasu , a w domu zawsze sie znajda jakies guziki , wstazki , farbki , listki i rodzice sluzacy pomyslami i pomoca . Zycze rownie ciekawych pomyslow .
     Dodam ze pani tez zrobila niespodzianke klasie i zamowila pizze , chipsy i cole ...

• Autor: aga1 Data: 2007-06-14 20:56:46

Oooo,ciekawy pomysł!!!

• Autor: aga1 Data: 2007-06-15 07:56:11

Kwiaty to napewno,ona uwielbia doniczkowe wiec myślę,że jakiś storczyk.Biżuterii niestety nie nosi.Powiedzialam córce,zeby zaproponowala dzisiaj dzieciom wykonanie laurek ze swoimi portretami i krotkimi podziekowaniami(ten pomysł wyplynął od was,więc wielkie dzieki).

• Autor: angela Data: 2007-06-15 12:19:30

Moja córka kończy trzecia klasę gimnazjum. Rodzice zamówili u mnie obrazek haftowany krzyżykami. Jest to dzban tulipanów. Na odwrocie będzie naklejona kartka z dedykacją i imionami , nazwiskami uczniów. Do tego kosz 25 róż. Tyle róż  ilu jest uczniów w klasie. Czekam na ramkę. Po oprawieniu zrobię obrazkowi zdjęcie i wstawię na WŻ. Myślę, że taki prezent spodoba się wychowawczyni.

• Autor: aga1 Data: 2007-06-15 15:04:53

Bardzo oryginalny pomysł,tyle ze ja nie mam takich zdolności.Gratuluję talentu!Pozdrawiam!

• Autor: angela Data: 2007-06-15 17:02:58

Szkoda, że tak mało czasu zostało. Haftuję na zamowienie obrazki na rożne okazje np. wesela, chrzciny, komunie, rocznice.

• Autor: Agapis Data: 2007-06-15 20:36:08

Nasza pani nigdy nie przyjęła od dzieci jakiegokolwiek prezentu, jeśli był kupiony. Co innego własnoręcznie zrobiony. Jejuuuu jaki my (jako trójka klasowa) mamy z tym problem!!! Już na początku roku myślimy o końcu roku. W 4 klasie robiłam dla pani kuferek a dzieciaki zrobiły kartki z podziękowaniem i zapakowałyśmy je do tegoż kufra. Jego zdjęcia są gdzieś w galerii WŻ. W tym roku dzieciaki robiły na płótnie obrazki (technika i wykonanie dowolne), z których zrobimy dwa obrazy.Jeden od chłopców a drugi od dziewczyn. Jeden byłby za duży. Mam nadzieję, że się spodoba pani. Dodam, że wszystkie prace, które pani dostała od dzieci są w klasie. Pozdrawiam i życzę super pomysłów.

• Autor: gena Data: 2007-06-15 21:22:15

W szkole moich dzieci jest zakaz dawania prezentów same kwiaty i świety spokuj.

• Autor: luckystar Data: 2007-06-15 21:32:43

I na cos takiego wlasnie czekalam :)) Powiem Wam szczerze, ze moj syn chodzil do szkoly w Polsce tylko jeden rok reszta edukacji (lacznie ze studiami) tutaj w Stanach i nigdy nie dawalam zadnych prezentow poza kwiatami z okazji zakonczenia roku szkolnego i to nawet nie indywidualnie tylko zbiorowo i na tym koniec.
    Nie nalezalam do zadnych Komitetow Rodzicielskich (tez takie istnieja) chodzilam na wywiadowki i to wszystko.

• Autor: kamaxyz Data: 2007-06-22 13:54:09

Kwiaty i jeszcze raz kwiaty
    nie jestem nauczycielką z zawodu,ale gdybym była pewno nie swojo czułabym się obsypywana podarunkami - - --t o zobowiązuje a chyba nie o to chodzi. Kwiaty mają w sobie to coś,że ktoś kto nimi zostanie w jakiś sposób i z jakieś okazji nie tylko z okazji zakończenia roku obdarzony jest szczęśliwie wyróżnionym a zarazem wyrażają podziękowanie za wszystko. Moja propozycja kwiaty
    pozdrawiam

• Autor: ABA Data: 2007-06-15 21:31:52

Agusiu kiedyś na forum ktoś pokazał śliczny koszyczek zrobiony z papieru. Nawet był link jak się to robi. Bardzo prosta robótka i jaki śliczny. nawet dziecko dało by sobie radę ze zrobieniem takiego koszyka. W taki koszyk można włożyć życzenia dla Pani napisane przez każde dziecko.
    http://www.cafeart.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=164&Itemid=176 udało mi się znaleźć.
    Spójrz czy taki pomysł nie jest fajny?
    ABA

• Autor: aga1 Data: 2007-06-15 22:43:03

Aba,pomysl świetny!W ogole wasze pomysly są super,zaskakują pomyslowoscią tylko żeby tak wszystkim rodzicom to pasowalo.....niestety tak nie jest!Mimo wszystko chętnie skorzystam z waszych porad tak teraz jak i w przyszłosci,wielkie dzieki!

• Autor: aga1 Data: 2007-06-22 12:27:28

Już po wszystkim!Prezentem bylo pióro z wygrawerowanymi podziękowaniami od naszej klasy oraz kwiaty.Wychowawczyni była bardzo wzruszona!Pozdrawiam i dzieki za porady!

• Autor: aga1 Data: 2007-06-22 15:14:13

Aba,ten koszyczek córka wykorzysta na dzień ojca!!!!Pozdrawiam!!!!

Przejdź do pełnej wersji serwisu