Forum

Rozmowy wolne i frywolne

Depilator, golarka, czy ..........

• Autor: aki Data: 2007-06-14 22:48:02

No i temat wymyśliłam....ha.ha.ha.Ale swoją drogą to może pogawędzimy depilator, golarka ,czy jednorazowa maszynka do golenia ?Co Wy na to ?????????????

• Autor: Ave Data: 2007-06-14 22:49:01

a co bedziemy golić ?

• Autor: gosiak1978 Data: 2007-06-14 22:52:26

Depilator lezy w szafie od 2 lat. Raz uzyty. Za wielkie tortury jak dla mnie. Wolę maszynke jednorazowa. Niestety ten sposob golenia jest felerny. Wlosy zbyt szybko odrastaja...

• Autor: aki Data: 2007-06-14 22:59:27

Takie ładne reklamy lecą w tv ,że taki depilator jest super i 4tygodnie z głowy....już nawet w allegro patrzyłam ,ale tyle tego.........Oby kieszeni nie wygolić he...he   he 

• Autor: ANUTSCHKA Data: 2007-06-14 23:01:14

U mnie ze względu na częste podróże służbowe depilator tylko zdaje egzamin; fakt gosiu tortur masa; cóż nie mam czasu; mam jedynie kwaśny uśmiech córki... jak nieraz zobaczy mnie depilującą nogi:))) hahahahaha ... ale śmieszne :)))))))))))

• Autor: ANUTSCHKA Data: 2007-06-14 23:04:21

A tak między Bogiem a prawdą, to wszystko mojej Nieletniej wina, bo zamiast golarki zarządanej kupili mi depilka:( buuuuuuuuuuuuuu...
    A nich tam; im częściej używam, fakt, tym mniej bolesnych tortur...
    Pozdrówka. Anka

• Autor: aki Data: 2007-06-14 23:10:10

Powiedzcie mi kochani, czy jest bardziej bolesne od regulacji brwi ?..uf....

• Autor: olcieek Data: 2007-06-14 23:23:23

Regulacja brwi przeciew w ogóle nie boli ! :P
    Ludzie nie znacie się na bólu xD

• Autor: piszczalka Data: 2007-06-20 07:58:41

Ja też uzywam depilatora. Moje pierwsze golenie depilatorem trwalo 2 dni bo nie mogłam wytrzymać z bólu ale po kolejnych goleniach włoski słabna i boli coraz mniej :)

• Autor: monia00 Data: 2007-06-14 23:26:06

U mnie na poczatku byla maszynka jednorazowa ale juz po dwoch dniach pojawialy sie czarne kropki .Potem maz sprawil mi depilator , co ja sie ucierpialam ...
    Nastepnie u kosmetyczki byl wosk na goraco , nawet tak nie bolalo ale wlosy odrastaly po ok.3 tygodniach . Na koniec zdecydowalam sie na laser i od 4 lat mam spokoj i wreszcie upragnione gladkie nogi .
    Zabieg niestety kosztowny ale dla mnie wart byl tego .... monika

• Autor: aki Data: 2007-06-14 23:30:49

4 lata .........ale fajnie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

• Autor: monia00 Data: 2007-06-14 23:38:11

Dla mnie super . Wreszcie chodze w krotkich spodniczkach i spodenkach . Bo prawde mowiac to byl moj wielki kompleks ...
     Do gabinetu na laser rowniez przychodzili mezczyzni miedzy innymi zlikwidowac wlosy na ramionach i plecach i nikogo to nie dziwilo .

• Autor: agika Data: 2007-06-14 23:59:50

Moniko przepraszam za wscibskie pytanie ale czy moglabys napisac mniejwiecej ile kosztuje taki zabieg ja tez mieszkam w ok. chicago
    nieraz zastanawialam sie nad tym ale niemam odwagi zadzwonic POZDRAWIAM

• Autor: monia00 Data: 2007-06-15 00:38:07

Agiko , 4 sesje koszt $ 2,400  z tego 5% disc.   czyli  $  2,280 ( to jest pakiet)  .  Potem jezeli jest taka potrzeba to  5  sesja $  220  i  6 sesja  $  115   .  Ja wykorzystalam  6 sesji  i  tak jak pisalam mam juz ponad 4 lata spokoj .   To bylo na Belmoncie i jest tam rowniez polska obsluga .  Ceny takie byly 4 lata temu . Pozdrawiam ...monika

• Autor: luckystar Data: 2007-06-15 00:33:07

Jak wiecie jestem kosmetyczka, wiec moze powiem jakie jest moje zdanie na ten temat. Depilacja laserem jest owszem skuteczna zwlaszcza przy jasnej skorze i ciemnym owlosienu, ale jako sposob depilacji laser jest ciagle nowoscia (nie wiem w tej chwili dokladnie i nie chce mi sie szukac ale cos ok 10-12 lat) wiec nie ma jeszcze historii skutkow ubocznych. Dla mnie jest przerazajace, ze wlasnie najczesciej uzywa sie lasera w okolicach bikini i pach a sa to miejsca wezlow chlonnych i narzadow rodnych...(???) Mam klientke, ktora od kilku lat ma problem z zajsciem w ciaze, wiem, ze miala zabieg laserowy na calym ciele, czy to ma jakis zwiazek ???? nie wiem, ale nikt tez narazie nie wie. Rozmawialam kiedys na ten temat z lekarzem ginekologiem, na proste pytanie: "czy to jest bezpieczne ???" odpowiedz padla "tak" ale jak zapytalam o historie i dokumentacje to juz nie bylo zdecydowanego "tak" tylko stwierdzenie, ze jeszcze nie ma wystarczajacej historii.
    Tak wiec ja osobiscie nie polecalabym lasera (jeszcze przez ok 5lat) zwlaszcza kobietom, ktore jeszcze maja w planie rodzenie dzieci.
    Byly juz kiedys siliconowe biusty na ktore rzucila sie cala Ameryka (Ameryka rzuca sie na wszystko co szybkie) i potem pekaly, wybuchaly, rozlewaly sie itp.itd.
    Depilatory mechaniczne sa w/g mnie faktycznie tortura i zabieg np. calych nog trwa dosc dlugo. Golenie dla mnie jest nie do pomyslenia, bo rano ogolone nogi juz wieczorem maja kolce, a ktorz chce spac z kaktusem???? Tak wiec osobiscie (sa gusta i gusciki) stawiam na wosk, dobrze zrobiony zabieg przy uzyciu wysokiej jakosci wosku jest skuteczny ok 4-6 tyg, (latem wlosy rosna szybciej) i prawie bezbolesny (jesli robiony fachowo - szybko). Uzywam organicznego wosku produkowanego we Francji i jestem w nim zakochana, wlos woskowany jest coraz bardziej miekki i jasniejszy w kolorze, wiec nawet odrosty ostatniego tygodnia przed zabiegiem sa miekkie w dotyku i malo widoczne. Takie jest moje zdanie.

• Autor: monia00 Data: 2007-06-15 00:48:47

Marylko , ja rowniez nie mam pojecia czy sa skutki uboczne .Na pewno zabieg nie mozna wykonywac w ciazy i latem . Nie dziala rowniez na jasne owlosienie .
     Co chodzi o ciaze to po dwuch latach od zabiegu urodzilam zdrowego syna  ale ja usuwalam wlosy z nog  .
      Dla mnie zabieg byl wybawieniem poniewaz mialam bardzo czarne i grube wlosy a po goracym wosku nowe wloski zaczely mi wrastac pod skora . Ale to sa tylko moje doswiadczenia a kazdy musi zdecydowac sam.

• Autor: luckystar Data: 2007-06-15 01:10:52

Moniko, alez oczywiscie, ze tak :)) Wszystko ma jakies skutki uboczne - w Twoim wypadku skutkiem ubocznym woskowania byly wrastajace wlosy, wiem jak to jest uciazliwe, bo walcze z tym na codzien w przypadku niektorych klientek. Tak jak powiedzialam (moze niezbyt jasno to zabrzmialo) zabieg jest skuteczny, ale nie polecalabym bikini i pach ...... Wiesz te silicony tez nie wszystkie popekaly i czesc kobiet nosi je nadal bez problemow....
    Buziaczki - maryla

• Autor: monia00 Data: 2007-06-15 02:09:43

No i calkowicie sie z Toba zgadzam ... . by ,by ..

• Autor: BeaMaj Data: 2007-06-15 02:05:45

Jak dla mnie- depilator sprawdza sie najlepiej. Mieszkajac jeszcze w Polsce uzywalam wosku ale nie zawsze bylam zadowolona z efektu. A bol jaki bol???? Nie sa to zadne "tortury", kwestia przyzwyczajenia. Pozdrawiam goraco

• Autor: aga1 Data: 2007-06-15 08:04:53

Zimą dla mnie wystarczy maszynka,a latem zbawienny jest wosk i to nie koniecznie ciepły i u kosmetyczki.Depilację najczęściej robię zimnym woskiem kupionym w sklepie a efekt w moim przypadku utrzymuje sie 3 tyg.Co prawda troszkę boli ale co tam......Pozdrawiam!

• Autor: marinik Data: 2007-06-15 08:24:36

Az mnie ciarki przeszly.
    Dobrze ze ja tak nie musze - mi starcza golarka i trymer.

• Autor: Wróbelek Data: 2007-06-15 09:56:52

No widzisz, co my kobiety musimy przeżywać

• Autor: luckystar Data: 2007-06-15 12:57:32

Hahaha Mariniku, zebys Ty wiedzial do czego tutejsze kobitki uzywaja trymery swoich mezow :))) to chyba tylko ja znam tajemnice ;))

• Autor: gosik Data: 2007-06-16 15:26:55

A to mnie zaciekawiłaś Teraz wyobraźnia szaleje....

• Autor: luckystar Data: 2007-06-16 17:41:43

To wez trymer meza i daj upust wyobrazni :)))

Przejdź do pełnej wersji serwisu